Arama

Vitiligo hastalığı hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 7 Haziran 2015 Gösterim: 15.688 Cevap: 14
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Haziran 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Cengiz Bayraktar'ın kremını 6 gündür kullanıyorum..henuz çok erken ama bende bır düzelme yok.sanırım güneşelenemedığım için.çünkü günde 3 kere kremı sürüp güneşlenmek gerekıyor.benım için bayağı zahmetlı..ama elımden geldığınce kullanıyorum..telefon numarasını verıyorum,sanırım eczanesı kapanmış.
Sponsorlu Bağlantılar
Son düzenleyen Efulim; 5 Haziran 2012 21:35 Sebep: Kişisel bilgi kaldırıldı.
taklım - avatarı
taklım
Ziyaretçi
5 Haziran 2012       Mesaj #12
taklım - avatarı
Ziyaretçi
Bazı kişilerde vitiligo teşhisi yanlış konulmaktadır. Kendi alalında uzman kişiler de bazen bu yanılgıya düşmektedir. Çeşitli tahliller yapılmalı ve deride pigment kaybının ne derecede olduğu tespit edilmelidir. Her beyaz leke vitiligo değildir. Belirli bir zamanda sıkıntı veya stresli bir dönem geçiren kişiler de deri döküntüsü yaşayabilir, veya kullanılan çeşitli ilaçların yan etkisiyle de deri döküntüsü meydana gelebilir. Vitaminsizlik, iştah kaybı, uyku bozukluğu da bu hastalığı tetikleyen etmenlerdendir.
Bu rahatsızlıtan şikayetçi olan kişiler alanında uzman bir dermatoloğa gitmeli ve tahlil yaptırmalıdır. Özellikle T3 ve T4 Troid hormonlarınına bakılmalıdır; gerekli görüldüğü taktirde beyaz bölgeden biyopsi alınarak bölgedeki pigment kaybına bakılmalıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
Özellikle B12 ekstra vitamin ihtiyacı tamamlanmalı, kişinin kan seviyesi düzenli olmalı, kansızlığı önleyen iştah açıcı besinler tüketmelidir.
Uzman doktorlar hastaya göre çeşitli tedavi yöntemleri uygulamaktadır. En sık başvurulan yöntem UVA, UVB ve Darband (Işın tedavisi) yöntemleridir. Işığın deriye nüfuz ederek hücrelerin uyarılması ve pigmentlerin aktifleştirilmesi amaçlanmaktadır.
Modern tıp her geçen gün ilerlemektedir. Bazı otoriteler gelecek yıllarda insanın, saç rengini değiştirebildiği gibi cilt rengini de sık sık değiştirebileceğini iddia etmektedir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Haziran 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben aldım maravilla kremi hiçbir boka yaramıyor işe yaramadığı gibi daha çok hızlandı güneş gören yerlerde hastalık onun için böyle şarlatanlara inanmayın adam gibi gidin uzman bir dermatoloğa Msn Sad
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mart 2015       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
beslenmelerine dikkat etmelidir şekerli tatlı unlu mamullerden sakınılmalı sigara tüketilmemeli alkolden kaçınılmalı diabetine guatrına kan azlığına baktırmalı eğer varsa tedavi ettirmelidirler bağışıklık sistemlerini B12 çinko selenyum folik asit kullanarak artırabilirler uykusuzluk stres anksiete korku depresyon üzüntü klorlu havuza girme detarjan dan kaçınmak gerekir maravilla kremi ECZACI ARKADAŞIM CENGİZ BAYRAKTAR ın buluşudur 2 ayda beyaz lekelerdaha den kurtulabilirsiniz yan tesiri olmayan bitkisel doğaldır. SAĞLIK BAKANLIĞI onaylı bir kremdir günde 3 defa beyaz bölgeye sürülüp güneşlenilecek 25. gün pigmantasyon başlayacak kapanacak denemenizde çok büyük fayda vardır .cildi nemlendirir ayrıca güneşten oluşan yaşlılığa baglı lekeleride giderir.daha fazla bilgi ve kapıda ödemeli olarak arayabilirsiniz eczacı celal sarıyer çağlar eczanesi 02122421068
Kaan254 - avatarı
Kaan254
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015       Mesaj #15
Kaan254 - avatarı
Kayıtlı Üye
Vitiligoya ne iyi gelir ?
Özgürsem sürekli koştuğumdandır

Benzer Konular

28 Haziran 2012 / Pollyanna Tıp Bilimleri
5 Temmuz 2011 / Misafir Soru-Cevap
7 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap
5 Mayıs 2012 / beyaz zambak Soru-Cevap