Arama

Üniversite sınavına girmeden açık öğretime yazılma imkanı var mıdır, koşulları nedir?

Güncelleme: 20 Temmuz 2012 Gösterim: 4.834 Cevap: 1
isoay - avatarı
isoay
Ziyaretçi
13 Mayıs 2009       Mesaj #1
isoay - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben imam hatip lisesi mezunuyum 15 yıllık askeri personelim ben üniversite imtihanına girmeden açıköğretime yazılabilirmiyim yazılabilirsem neler yapmalıyım saygılar
Sponsorlu Bağlantılar
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
20 Temmuz 2012       Mesaj #2
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
isoay adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba ben imam hatip lisesi mezunuyum 15 yıllık askeri personelim ben üniversite imtihanına girmeden açıköğretime yazılabilirmiyim yazılabilirsem neler yapmalıyım saygılar

Sınava Girmeden Açıköğretim Lisans veya Önlisans programlarına kayıt yaptıramazsınız.
Sponsorlu Bağlantılar

Giriş koşulları
Sınavda 140-180 arası puan alan adaylar sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını tercih edebilecek. YGS puanlarının en az biri 180 olan adaylar LYS‘ye girmeye hak kazanabilecek.Sınavda 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebilecek.Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için ise YGS puanlarından en az birinin 140 ve üzeri olması gerekecek.

Öğrenciler, kendilerine gönderilen sınava giriş belgesinde gösterilen bina, salon, tarih ve saatte sınavlara girmek zorundadırlar. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde ve zamanda telafi sınavı açılmamaktadır. Bu nedenle ne sebeple olursan olsun, sınav haklarının saklı tutulması mümkün değildir. Öğrencilerin mağdur olmamaları için, mutlaka sınavlara katılmaları gerekir. Sınav haklarının saklı tutulması, sistem ve yönetmelik gereği mümkün olmadığından, mazeret beyan ederek başvuruda bulunanlara olumsuz cevap verilmektedir.
..