Arama

'Windows/system32/config/system' hatasının çözümü nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 22 Ekim 2016 Gösterim: 32.434 Cevap: 16
61 kadir 61 - avatarı
61 kadir 61
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #1
61 kadir 61 - avatarı
Ziyaretçi
windows açılırken bu hata veriyor çözümü nedir

windows aşağıdaki dosya eksik veya bozuk olduu için başlatılamadı

windows/system32/confıg/system

çözümü nedir birde yanlışlıkla ben bastım benim ardımdan teyzemin kızı bastı bundan kaynaklanabilirmi
EN İYİ CEVABI ahmetgns verdi
Geçenlerde bu benim başıma geldiği için ve format atılmadan bilgisayarı kurtardığım için çözüm hakkında paylaşım yapmak istedim. Şu adreste sorunu Windows kurtarma konsoluyla nasıl çözebileceğinizi geniş anlatmış, çözümü doğru yapabilmeniz için bu makaleyi dikkatli okuyup meseleyi iyice anlamanız gerekir: http://support.microsoft.com/kb/307545/tr

Sponsorlu Bağlantılar
Bununla birlikte bu bilgi makalesinde uyardığı gibi Windows'unuz bir OEM (Original Equipment Manufacturer [Toshiba, Acer vs.]) tarafından yüklenmiş ise, elinizde kurtarma konsolunu başlatmak için bir Windows XP CD'si yoksa ya da varsa* bile kurtarma konsolunu bir türlü başlatamıyorsanız harddiskinizi bilgisayardan söküp bir harici harddisk kutusu satın alabilir ve harddiskinizi bu kutu ile USB üzerinden başka bir bilgisayara takıp makaledeki adımları** o bilgisayar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.



*Üreticiler tarafından verilen Product Recovery (Ürün Kurtarma) diskiniz varsa bunları dikkatli kullanın, bunların içinde Windows yüklü olduğu halde asıl Windows XP CD'leri gibi çalışmayabilirler ve size kurtarma konsolu seçeneği sunmadan doğrudan Windows XP kurulumu yapabilirler ve önceki bütün dosyalarınızın üzerine yazabilirler.



**Harici harddisk kutusu ile onarmada bu adımların tümünü yapmak gerekmemektedir. Yapılacak adımlar özetle şunlar olmalıdır:
  1. Şu dosyaları (software, system, sam, default, security) Windows klasörü altında oluşturacağınız bir tmp klasörüne kopyalamak-taşımak. Bazı dosyalar kopyalanamıyor-taşınamıyorsa, bulundukları yerde adını değiştirmeyi (mesela “software_hatalı” şeklinde) deneyin, o da mümkün olmazsa dosyayı tamamen silin. Bu işlemi sadece bozuk dosya için değil bu 5 dosyanın tamamı için yapmanız kesinlikle önerilir.
  2. Bu dosyaları özgün konumlarından silin.
  3. Makalede açıklandığı şekilde System Volume Information klasöründen size gerekli dosyaları alıp (hangi dosyaları alacağınızı belirlerken hata oluşmadan önceki bir tarihli ve en son zamanlarda değiştirilmiş bir klasörü seçmeniz iyi olur) bunları sildiğiniz dosyaların olduğu yere (Windows\system32\config) kopyalayın ve adlarını makalede açıklandığı şekilde değiştirin. Dosyaları System Volume Information'dan almak yerine bir arkadaşınızın bilgisayarından alırsanız bilgisayarınız o arkadaşınızın bilgisayarı gibi görünebilir ve bu pek işe yaramayabilir.
  4. Harddiskinizi söküp tekrar asıl bilgisayara takın ve başlatmayı deneyin.
  5. Bilgisayarınız başlarsa Sistem Geri Yüklemeyi kullanarak bilgisayarınızı hata oluşmadan önceki bir zamana geri yükleyin. Bu adımı atlamayın. Elle yaptığınız yöntemde eski bir zamanda yedeklenen sadece 5 dosya kopyasını yerine koymuştunuz. Halbuki sistem geri yükleme daha kapsamlı bir işlemdir ve bilgisayarda o tarihten sonra yapılan her türlü değişikliği geri almanız daha doğru olacaktır.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
windows/system32/confıg/system

Sponsorlu Bağlantılar

Klasörü içinde bir kaç dosyan eksiktir yada silinmiş olabilir. Bunun nedeni ya kendin hatayla sildin yada antivirüs proğramın silmiştir.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Antivirüs proğramının karantina bölgesine bak. bu klasörle ilgili dosya var ise geri yüklettir. Yok ise format at.


Ve mümkünse hiç bir şekilde Sistem Sürücüsü içindeki Windows Klasörüne dokunmaMsn Grin
kadir 157157157 - avatarı
kadir 157157157
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #4
kadir 157157157 - avatarı
Ziyaretçi
bilgisayarlarda yeniyim format nasıl atılır çok açıklamalı bide cd siz atma varmış o nasıl varmı bide format programları varmış varmıdır işe yararmı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
KADİR 157 - avatarı
KADİR 157
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #6
KADİR 157 - avatarı
Ziyaretçi
herhangi bi yanlışlık yapsam ne olu r
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Format atarken yanlışlık yapmanız söz konusu pek mümkün değil. Fakat 2 bölüme ayrılmış yeriniz varsa burayı silmeniz mümkün. Yani yedeklerinizi silebilirsiniz. Bu yüzden sisteminizin kurulu olduyu Genelde C:/ sürücüsüne kurmanız gerekir.
KADİR 157 - avatarı
KADİR 157
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #8
KADİR 157 - avatarı
Ziyaretçi
cd siz format ATMA VARMIDIR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Mayıs 2009       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İşletim sistemi Cd sini USB ye yada format atmıycağın harddisk bölümüne kopyalarsan bu şekildede atabilirsin. Ama işletim sistemi cdsi yada kaynağı yoksa format atamassın.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Eylül 2009       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar ayni sorun bende de oldu ama fortmatta atamadim ! denedim ama hata verdi ! BAD_POOL_CALLER yaziyor ! sonra en altta da
Teknik Bilgi :
***STOP: 0x000000c2 (0x00000043, 0xc31A000, 0x00000000, 0x0000000)
bu yazi cikiyor acaba ne yapmam lazim arkadaslar ! bir bilgisi olan varmidir acaba ):

Benzer Konular

27 Temmuz 2014 / OyunCu Soru-Cevap
11 Eylül 2009 / Fenerliozo Soru-Cevap
12 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
6 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap