Arama

Windows 7 için IIS ayarları (Internet Information Service) nasıl yapılır? - Sayfa 2

Güncelleme: 3 Şubat 2013 Gösterim: 39.919 Cevap: 10
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Şubat 2013       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Resimli ve Detaylı Anlatımı
İŞLEM 1
Sponsorlu Bağlantılar
En Son İşletim Sistemi Windows 7 (32-64bit) için IIS7.5 Kurulumunu Detaylı Olarak Anlatacağız.İlk Olarak Denetim Masasına giriyoruz ve Görüntüleme Ölçütü bölümünden Büyük Simgeler yada Küçük Simgeleri Seçiyoruz.

Daha sonrada Programlar ve Özellikler bölümüne tıklıyoruz.


İŞLEM 2
Programlar ve özellikler bölümüne geldiğimizde sol menüde Windows özelliklerini aç veya kapat yazan bölüme tıklıyoruz.


İŞLEM 3
Sol Menüde Windows özelliklerini aç veya kapat yazan bölüme tıkladıktan sonra Karşımıza Windows Özelliklerini Kurup Kaldırabileceğimiz Aşağıdaki gibi bir menü çıkıyor.


İŞLEM 4
Internet Information Services Kutucuğunu işaretliyoruz.


İŞLEM 5
Internet Information Services 'i İşaretledikten sonra "Web Yönetim Araçları" sırasıyla "World Wide Web Hizmetleri" ve "Uygulama Geliştirme Özellikleri" de işaretli olarak geliyor.Uygulama Geliştirme Özellikleri tıklayıp Burada Açılan Menüde "ASP" Seçeneğini işaretliyoruz.Bunu İşaretlediğimizde "ISAPI Uzantıları" Seçeneği de Otomatik Olarak İşaretleniyor.Tamam Butonuna Basıp Yüklemeyi Başlatıyoruz.





İŞLEM 6
Yükleme İşlemi Birkaç dakika içinde Tamamlanıyor.Daha Sonra İnternet Explorer da yada kullandığınız başka bir tarayıcıda bir sayfa açıp adres kısmına ; "http://localhost" yazıp adrese giriyoruz.Karşımıza Kurulumun Sorunsuz çalıştığını gösteren IIS7 Yazısı Çıkıyor.





İŞLEM 7

Yükleme İşlemi Tamamlandıktan sonra Bilgisayarımdan C:/ Sürücüsüne Tıklıyoruz.burada gördüğünüz gibi "İnetpub" adında bir klasör oluşturuldu."inetpub" dosyasını Tıklıyoruz.



İŞLEM 8
Daha Sonra Karşımıza Web Dosyalarımızı içine bulunduracağımız "wwwroot" Klasörü çıkıyor. "wwwroot" Klasörüne Tıklıyoruz.



İŞLEM 9

"wwwroot" Klasörü içindeki dosyaları siliyoruz(Bu sizin isteğinize kalmış tabiki). ve kendi dosyalarımızı oluşturuyor yada hazır scpritlerden istediklerinizi indirip wwwroot içine yüklüyoruz.Kendi Dosyalarımız için "db" adında veritabanlarımızı içinde barındıracağımız bir klasör oluşturmanızı öneririz.





Erişim İzinleri ve Etkinleştirme Ayarları
İŞLEM 1
Erişim İzinleri ve etkinleştirme için öncelikle "Denetim Masası"sına giriyoruz. Burada "Yönetimsel Araçlar" Simgesine Tıklıyoruz.


İŞLEM 2

Çıkan Ekranda "Internet Information Services (IIS) Yöneticisi " Simgesine Tıklıyoruz..


İŞLEM 3

Karşımıza "Internet Information Services (IIS) Yöneticisi" ekranı çıkacak.Ekranda Görülen "ASP" Simgesine sağ menüdeki Eylemler'den Özelliği Aç bölümüne tıklıyoruz..




İŞLEM 4
Davranış Kategorisi altındaki seçeneklerden Üst Yolları Etkinleştir Yazan seçeneğinin yanındaki "False" değerini "True" olarak Değiştiriyoruz.


İŞLEM 5

"Hata Ayıklama Özellikleri" Bölümüne geliyoruz.burada "Hataları Tarayıcıya Gönder" seçeneğinin yanındaki "False" Değerini "True" Olarak Değiştiriyoruz. Böylelikle Hataları Tarayıcıdan İzleme Olanağımız Olmuş Oluyor. İşlemlerimizin Aktif Olabilmesi için Sağ üst Tarafta Bulunan Eylemler Başlığı Altındaki "Uygula" Butonuna Basıp ayarlarımızı Kaydediyoruz.



İŞLEM 6
Localhost'ta dosyalarımızı görüntüleyebilmek için "Dizinlere Gözatma" seçeneğine tıklıyoruz açılan sayfada (Saat, Boyut gibi kutucukların hepsini işaretliyoruz.ve Uygula Butonuna Basıyoruz (Web üzerinden yayın yapılacaksa bu işlem önerilmez).


İŞLEM 7
Uygula butonuna bastıktan sonra localhost'ta yüklü bulunan yada oluşturduğumuz çalışmalarımızı görüntüleyebiliriz.Yine adres satırına http://localhost/ yazarak wwwroot içindeki dosyalarımızın önizlemesini yapabiliriz.



Erişim İzinleri
İŞLEM 1
Erişim İzinlerini ayarlamak için İlk Olarak "Kimlik Doğrulama" simgesine tıklıyoruz.yan menüden Özelliği Aç bölümüne tıklıyoruz.

İŞLEM 2

"Kimlik Doğrulama" simgesine tıkladıktan sonra karşımıza "Anonim Kimlik Doğrulaması" şeklinde bir seçenek çıkacak.Bu seçeneğin üzerine gelip seçtikten sonra eylemler başlığı altındaki Düzenle Butonuna basıyoruz.

Düzenle butonuna tıkladığımızda "IUSR" şeklinde belirli bir kullanıcı seçilmiş olarak çıkar.Biz "Uygulama havuzu kimliği" seçeneğini işaretleyip Tamam tuşuna basıyoruz ve uygulamalardan çıkıyoruz.


Son İşlemler

İŞLEM 1

Bilgisayarımdan C:/ sürücüsüne tıklıyoruz.Daha sonrada "inetpub" dosyasını tıklıyoruz. "wwwroot" klasörüne sağ tuşla basıyoruz.ve özellikler bölümüne tıklıyoruz.Burada dosya boyutu ve özellikleri gibi bölümler mevcut aşağıdaki Öznitelikler bölümünden Salt Okunur(Yalnızca klasördeki dosyalara uygulanır) kutucuğundan seçili işareti kaldırıyoruz.Daha sonrada Güvenlik yazan bölüme giriyoruz.



İŞLEM 2
1-Güvenlik Bölümüne girdiğimizde İzinleri değiştirmek için Düzenle butonuna tıklıyoruz.

NOT: Güvenlik bölümünde grup veya kullanıcı adları bölümünde IIS_IUSRS - Bilgisayarınızınadı\IIS_IUSRS şeklinde bir kullanıcı adı yoksa aşağıdaki 2 ve 3 nolu seçenek ve İŞLEM 3'ü uygulayabilirsiniz.Aksi Halde IIS_IUSRS - Bilgisayarınızınadı\IIS_IUSRS zaten var ise İŞLEM 4'ten devam ediniz.

2-Daha sonra wwwroot için izinler şeklinde bir pencere açılacak bu pencereden Ekle butonuna tıklıyoruz.
3-Kullanıcılar veya Grupları seçin şeklinde bir pencere çıkacaktır buradan Gelişmiş tuşuna basıyoruz.




İŞLEM 3

1-Gelişmiş butonuna bastığımızda öncelikle Şimdi Bul Butonuna tıklıyoruz.

2- IIS_IUSRS - Bilgisayarınızınadı Şeklinde bir seçenek mevcut bu seçeneği seçip Tamam butonuna tıklıyoruz




İŞLEM 4

1-Burada eklediğimiz kullanıcıyı görüyoruz. sonrada IIS_IUSRS (BilgisayarınızınAdı\IIS_IUSRS) şeklinde ki kullanıcımızı seçiyoruz

2-Alttaki izin listesindeki tüm kutucukları işaretliyoruz

3- Tamam butona tıklıyoruz."Güvenlik bilgisi Ayarlanan" şeklinde bir güncelleme Kutusu çıkıyor.





İŞLEM 5

1-Şimdi wwwroot özellikleri bölümü dönüyoruz ve Tamam Butonuna tıklıyoruz

2-Tamam Butonuna tıkladığımızda "Öznitelik Değişikliklerini Onayla" Kutusu Çıkıyor.Burada "Değişiklikleri bu klasöre, alt klasörlere ve dosyalara uygula" Seçeneğini işaretleyip tamam butonuna Basıyoruz.





İŞLEM 6

Şimdi web sayfalarımızı sorunsuz olarak izleyip yayınlayabiliriz.





Windows 7 - 64 Bit için IIS7.5 aynı şekilde kurulmaktadır.64 Bit'te çalışması için burayı tıklayarak gerekli ayarları yapınız.

Benzer Konular

26 Temmuz 2015 / Misafir Soru-Cevap
10 Haziran 2012 / Misafir Soru-Cevap
2 Mart 2007 / vain Bilgisayar