Arama

Koltukaltlarında çıkan bezeler neden olabilir? - Sayfa 4

En İyi Cevap Var Güncelleme: 29 Mart 2015 Gösterim: 112.915 Cevap: 37
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
8 Eylül 2011       Mesaj #31
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

En son mesajı yazan benim dediğimin gibi çıkmıştı acayip büyüdü ve kendiliginden patladı ve sıkmaya başladım içerisindne iltahap çıktı 2 hafta oldu ve şimdi tekrar çıktı suan çok kücük büyüklükte umarım sorun çıkarmaz.

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

sol koltuğumun altında yanma var bu zararlımıdır ?

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Bende 15 yaşındayım sağ koltuk altımda bir beze olduğunu fark ettim önceden ağrıyordu fakat şimdi ağırmıyor eskisi kadar neden olabilir


En yakınızdaki sağlık ocağına başvurun, gerek görürlerse tahlil yapıp sizi doğru yere yönlendirirler. Alttaki mesajı da okuyun.
Sponsorlu Bağlantılar

Şişmiş bezeler genellikle vücudun hastalıklara karşı korunma mekanizmasının iyi çalıştığını gösterir. Fakat aynı zamanda ciddi hastalıkların da habercisi olabilirler. Bunun ayırdına nasıl varacaksınız? Çoğumuz, kulak altında, boyunun her iki tarafında, çene ve koltuk altlarında büyüyen bezelere yabancı değilizdir. Genellikle şişmiş bezeler, bölgesel bir enfeksiyonun sonucu oluşurlar. Daha çok koltuk altı, boyun ve kasık bölgelerinde şişen bezeler, beyaz kan hücreleri ve vücudu hastalıklara karşı koruyan antikorları içeren bir sıvıyla dolar.

Bezeler (lenf Nodları) dışarıdan vücudumuza giren mikroorganizmalarla vücudun savaştığıvirguli direnç gösterdiği savunma yapılarımızdır. Boyundavirguli koltukaltındavirguli kasıklardavirguli ensede kulak çevresindevirguli dirsek bölgesinde ve hatta karın içi organlar ile göğüs boşluğunda normalde bulunurlar. Bademciklerimizde birer bezedir. Sağlam kişilerin %50-60'ında ciddi bir rahatsızlık olmadan normal boyutlarda bezelerle karşılaşmaktayız. Bulaşıcı hastalıkların (enfeksiyon hastalıkları) seyiri esnasında bezeler büyüyebildiği gibi; bazı kanserlerle beraber bulunması nedeni ile hem korkutucu olabilmekte hemde erken tanısının konması önem arzetmektedir.

Koltuk altı ve kasık bölgesi lenf bezeleri sıklıkla enfeksiyonla beraber olup kolvirguli uyluk ve bacağın cilt enfeksiyonları için ayrıntılı beze muayenesi gerekir. Ülkemizde çocukluk çağında aileler sıklıkla sol koltuk altı beze yakınması ile doktora başvururlar. Genellikle BCG (verem aşısı) aşısına ikincil gelişip tedavi gerektirmezler.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Ekim 2011       Mesaj #32
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba sag kolumun altında hemen hemen 5 yıldır bazen ceviz büyüklüne ulaşan bir şişlik var bazen parçalanıyo gösüme iniyo bazen de 3 tane oluyo doktora gittim de herşey normal demişti lenf bezi iltihabı dedi ilaçlar verdi ama geçmedi ameliyat dedi ama sonradan çıkma ihtimalide yüksek dedi fark ettimde adet dönemlerimde şişiyo ve mütiş bir sancı veriyo sizce bu ne olabilir?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Ocak 2012       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben 47 yaşında bir bayım sol koltuk altımda bir hafta önce mercimek kadar bir şişme oluştu bir hafta sonra geçti ama bu sefer iki tane çiktı tehlikeli midir ne olduğunu biliyormusunuz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Şubat 2012       Mesaj #34
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben 10 yaşındayım ve koltuk altlarımda mercimek tanesi biçiminde bezeler var.bu normal birşey mi acaba tedavi görmemiz gerekiyor mu evde tedavisi varsa söylemenizi rica ederim yardımcı olun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ağustos 2012       Mesaj #35
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar annemin yaklaşık 3-4 haftadır koltuk altında bir beze gibi bişey çıktı ağrı falan yapmıyor ama neden olduğunu merak ediyoruz doktora daha gitmedik ama gideceğiz siz bu konu ile ilgili birşey biliyorsanız lütfen paylaşırsanız sevinirim .
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Kasım 2012       Mesaj #36
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
merhaba ben 18 yaşındayım sol kolumun altında fındıktan biraz daha küçük beze var yaklaşık 2 3 aydır kaybolup qeri qeliyor. son olarak ta sıktım krem rengi bi sıvı qeldi ardından çok açık renkte kan qeldi neden olabilir sizce?
Misafir brk - avatarı
Misafir brk
Ziyaretçi
19 Temmuz 2013       Mesaj #37
Misafir brk - avatarı
Ziyaretçi
slm bir ay önce sağ koltuğumun altında önce kızararak ve ağrılı şkilde bir beze çıktı sonra üç oldu sonra diğer koltuğumun altındada çıktı sonra geçtiler göğsümde çıktılar bunlar üç dört gün içinde oldu internetten araştırdım sebze e meyve harici hiçbir şey yememem gerektiği yazıyodu doktora gittim tahliller yaptırdım hiç bişey çıkmadı şimdi hayvansal besinler yediğimde bezeler çıkıyor yemeyi kesince hepsi geçiyor doktor sadece antibiyotik veriyo ne yapmam gerekiyo
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Mart 2015       Mesaj #38
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Sol koltuk altımda ağrılı leblebi büyüklüğünde bir beze var bunun sebebi ne olabilir ? Korkulacak bir durum varmıdır ?

Benzer Konular

28 Kasım 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
23 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
21 Ekim 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
5 Eylül 2009 / superlife Soru-Cevap