Arama

MSN'e gelen iletilerin açılmama sebebi ne olabilir?

Güncelleme: 29 Kasım 2012 Gösterim: 22.257 Cevap: 39
herry kewell - avatarı
herry kewell
Ziyaretçi
16 Haziran 2009       Mesaj #1
herry kewell - avatarı
Ziyaretçi
benim msn me gelen iletileri açamıyorum neden acaba
Sponsorlu Bağlantılar
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
16 Haziran 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
herry kewell adlı kullanıcıdan alıntı

benim msn me gelen iletileri açamıyorum neden acaba

MSN gelen iletileri mi yoksa hotmail'a gelenler mi?

Sponsorlu Bağlantılar

HTML e-mail konusunda bilmeniz gereken en önemli nokta, bir iletiye sadece HTML dosyası ve çok sayıda görsel ekleyip 'gönder' tuşuna basarak bu süreci bitiremeyeceğinizdir. Çoğu zaman alıcılarınızın e-mail uygulamaları, resim dosyalarını hard disk üzerinde geçici bir dosyaya göndererek, bu dosyaların görüntülenmesini engeller. Ayrıca e-mail uygulamanıza sadece kodunuzu yapıştırarak da bu sorunu çözemezsiniz. Bu nedenle e-mail uygulamalarının çoğu, iletileri HTML'in dönüştüremeyeceği şekilde yani varsayılan 'salt metin' formatında gönderir. Alıcılar da dönüştürülebilmesi gereken muntazam e-mail yerine, sadece bu ham kaynak kodunu görürler.
İşte bu sorunları ortadan kaldırmak için sunucu üzerinden gönderilen HTML e-mail'in 'Çoklu-Alternatif MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions- Çok amaçlı Internet Posta Eklentileri) Format'ı kullanılarak gönderilmesi gerekir. Temel olarak bu format; e-mail sunucunuzun, HTML koduna ek olarak iletinizin 'salt metin' versiyonuna da destek sağlar. MIME aracılığıyla gönderilecek e-mail iletilerine resim, ses, görüntü türünde veriler eklenebilmektedir. Ayrıca bu format sayesinde eğer alıcı sizin muntazam HTML e-mail'inizi görüntüleyemezse, mesajınızın 'salt metin' versiyonu otomatik olarak görüntülenir. Bu format aynı zamanda çoğu kişinin bireysel olarak HTML e-mail göndermek istediği zaman ortaya çıkan karışıklığı da önleyen dahiyane bir buluştur. E-mail'leri Çoklu/Alternatif MIME formatını kullanarak göndermek için bir komut dosyası programı kullanabilir ya da euro.message gibi, bu işi sizin adınızı yapan profesyonel bir platformla bağlantıya geçebilirsiniz.
HTML E-mail'de Resimli Dosyalar
HTML e-mail kullanımının başlıca sebeplerinden biri kişilerin, gönderdikleri iletileri resim ve fotoğaf dosyalarıyla birlikte yollama isteğindendir.
Bu işlemi yapmanın en kolay yolu, HTML e-mail resimlerini bir web sunucusunda barındırmak ve sonrasında kodunuzda 'absolute paths' (mutlak yol- dosyaya ait tam bir yol tanımlamak anlamına gelir) kullanarak, resimleri HTML e-mail'in içine atmaktır. Temelde iletinizle birlikte grafik dosyaları göndermeniz imkansızdır. Grafik dosyalarını web sunucunuzda tutmanız gerekir. Ardından HTML e-mail'deki kodunuz, ileti açıldığı zaman bu dosyaları yükler. Bu, aynı zamanda 'open tracking' (açık izleme) adı verilen sürecin çalışma biçimidir. E-mail içine görünmeyen, küçük bir grafik dosyasını yerleştirir, ne zaman yükleneceğini takip etmeye başlarsınız. Açık izleme süreci işte sırf bu nedenle salt- metinlerde değil, HTML e-mail'de devreye girer. Ayrıca gizliliğinizi korumak amacıyla varsayılan resim dosyalarınızın görüntülenmesini engelleyen yeni e-mail uygulamalarının, açılma oranlarınızın istatistiğini yanlış yansıtmasının sebebi de budur.
HTML e-mail'de resim etiketlerini kodlama
Bu şekilde kodlamak yerine;
<img src="images/logo.gif">
Bu şekilde kodlayın
<img src="http://www.sunucunuz.com/email/images/logo.gif">
Not: Eğer euro.message LIVE'ın kendi e-mail tasarım hizmetini kullanırsanız, grafiklerinizi kendi web sunucumuzda ücretsiz olarak tutuyoruz. Bunun için FTP dosyaları kullanmanıza ya da hiçbir şeyi kodlamanıza gerek kalmıyor.

Ücretsiz Hosting Servisleri
HTML e-mail kampanyalarınızda kullanacağınız resim dosyalarını bir hosting servisi kullanmak yerine, kendi sunucunuzda saklamanız daha kullanışlıdır. Bu işlem için görsel hosting hizmeti veren ücretsiz servisler olsa da, biz onları kullanmanızı pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu web siteleri tüm trafikle başa çıkamadıkları için e-mail'lerde onlara link vermenizi önlemek amacıyla, genelde görsellerin yerine komut dosyaları yerleştirir. Üstelik ücretsiz hosting hizmeti veren bu tarz servislerin çoğunun, trafiğin yoğun olduğu zamanlarda çok da güvenilir olmadıklarını itiraf etmek zorundayız. Ayrıca spamcilerin de bu servislerin bir numaralı müşterilerinden olduğunu belirtelim. Eğer sizde bir spamci gibi görünmek istemiyorsanız, kendi web server'ınızı kullanmanız daha yararlıdır. Bunun dışında euro.message LIVE gibi bir e-pazarlama platformu kullanıyorsanız, e-bülten tasarlama araçları veren bu tarz servislerin, aynı zamanda görsel hosting hizmetine de sahip olduğunu unutmayın.
HTML E-mail Dağıtımı
Deneyimsiz İnternet kullanıcılarının en çok yaptığı hatalardan biri de e-mail gönderirken, iletinin kopyalarını tüm müşterilere CC'leyerek göndermektir. Bu gibi yanlışlıklar çok sayıda soruna yol açar. Örneğin bir müşteri yanlışlıkla "reply to all-tümüne yanıt ver" butonuna basabilir ve müşterinizin özel olarak size gönderdiği iletiyi, listedeki herkes görmüş olur. Ayrıca CC yapılarak büyük bir gruba gönderilen iletilerde, müşterileri bireysel olarak takip etmek de imkansızlaşır. Üstelik alıcıların sizin tüm adres listenizi görmeleri imajınız açısından iyi değildir. İşte bu tarz sorunlarla karşılaşmamanız için euro.message LIVE gibi e-pazarlama servisleri, iletinizi tek seferde listenizdeki her alıcıya ayrı ayrı ve çok hızlı bir şekilde gönderir. İş yerinizde bilgisayarınızın bağlı olduğu yerel ISP'den (aylık bant genişliği sınırı olan) farklı olarak e-mail pazarlama servisleri, bu işe adanmış mail server'ları üzerinden yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca e-mail'i sadece bir saat gibi çok kısa bir zaman içerisinde, çok daha hızlı gönderebilme yeteneğine sahiptir.
HTML e-mail kampanyaları gönderirken dikkat etmeniz gereken diğer faktörler:
  • Kendi server'ınız üzerinden gönderi yapıyorsanız, ISP'niz giden mail'lerinizin hızını kesebileceği gibi; eğer çok sayıda mail'in çok hızlı bir biçimde yerine ulaşmasını istiyorsanız (saatte 500'ün üzerinde mail gibi), mail hesabınızı da çökertebilir. Ayrıca aylık bant genişliği limitinizi aşarsanız, yine hesabınızın çökmesi gibi bir durumla karşılaşabilirsiniz
  • E-mail'lerinizi alan güvenlik duvarları (Firewalls) ve ISP'ler, tek seferde yalnızca tek bir IP adresinden tonlarca e-mail almaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle gönderinizin yanlışlıkla engellenmesini önlemek amacıyla e-mail akış hızınızı kesmek ya da iletinizi çeşitli IP'ler üzerinden dağıtmak isteyebilirsiniz. İşte e-pazarlama servisleri, kampanyanızı bölümlere ayırarak, onu çok sayıda farklı IP adresleri üzerinden gönderebilir.
  • Eğer bilgisayarınızdaki e-mail programınızı kullanarak iletilerinizi gönderiyorsanız, muhtemelen kendi yerel ISP'niz üzerinden bağlısınızdır. Eğer ISP'nizle uyumlu ve buna adanmış bir IP adresiniz yoksa, büyük ihtimalle e-mail'lerinizi dinamik bir IP adresi üzerinden gönderiyorsunuzdur. ISP'ler ve spam filtreleri bir bilgisayar korsanına ait olabileceği gerekçesiyle, dinamik IP adreslerinden çok sayıda e-mail almaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle e-mail gönderirken her zaman ya bu iş için tanımlanmış bir IP adresi kullanmalı ya da euro.message LIVE gibi bir e-pazarlama platformuyla birlikte çalışmalısınız.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Eylül 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
msn deki e-posta iletilerimi açamıorum ndn açamıorum yha delirecem pfff Msn Sad
oguzhan4646 - avatarı
oguzhan4646
Ziyaretçi
20 Eylül 2009       Mesaj #4
oguzhan4646 - avatarı
Ziyaretçi
www.hotmail.com dan bak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
msn deki e-posta iletilerimi açamıorum ndn açamıorum ne ypmalıyım.
2580 - avatarı
2580
Ziyaretçi
27 Eylül 2009       Mesaj #6
2580 - avatarı
Ziyaretçi
MSN DEKİ İLETİLERİM AÇILMIYOR OKUYAMIYORUM
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mozilla firefox ii indirin olacak benımde öyle oldu indirin kessin olacağına inanıyorum CEMAL
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Kasım 2009       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

iletilerimi acamiyorum

msn gelen sayfamı açamıyorum yardımcı olurmusunuz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2009       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
msn iletilerimi acamiyorum
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2009       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

hotmail iletilerimi acamiyorum


ıletılerm açılmıyor

Benzer Konular

11 Mart 2011 / Teamoore Soru-Cevap
22 Ekim 2012 / emreee29 Taslak Konular