Arama

Karnıma nasıl şekil verebilirim?

Güncelleme: 10 Ağustos 2009 Gösterim: 2.417 Cevap: 2
cartedor - avatarı
cartedor
Ziyaretçi
10 Ağustos 2009       Mesaj #1
cartedor - avatarı
Ziyaretçi
merhaba arkdaşlar ben 98 kilodan 62 kiloya düştüm suan hemen hemen 1.70 boyum 62 kilom var ama arkadaşlarımın karın kısımları düzken kasıgıyla aynı hizada bir nevi benimki ise hafif göbek varmıs gibi duruyo çıplakken nasıl o şekle getirebilirim karnımı
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ağustos 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
cartedor adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba arkdaşlar ben 98 kilodan 62 kiloya düştüm suan hemen hemen 1.70 boyum 62 kilom var ama arkadaşlarımın karın kısımları düzken kasıgıyla aynı hizada bir nevi benimki ise hafif göbek varmıs gibi duruyo çıplakken nasıl o şekle getirebilirim karnımı

Mekik çekip, spor yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Alıntı
_KleopatrA_ adlı kullanıcıdan alıntı

Mekik hareketi:

Dizleriniz bitişik ve ayaklarımız birbirine paralel şekilde tabanları yeri gösterirken iki elinizi enseye koyup hızlı hızlı, sık sık ve kesik kesik hareketlerle karnınız acıyana kadar sabah ve akşam ellişer kez bu hareketi yapınız. Bu hareket özellikle karın bölgesindeki kasları kuvvetlendirir, yağ dokusunu harekete geçirir ve yağların yanmasına yardımcı olur.

Sopalı hareket:

Bu harekette de bir sopayı ense kökünüze alıp iki elinizi geçirin. Ayaklarımızı yere sağlam basıp süratli bir şekilde sağa ve sola doğru daha çok kalçadan yukarısını hızlı bir şekilde döndürerek birkaç dakikada bu hareketleri yapıyoruz. Bu haraket karnın yan tarafındaki kasların şekillenmesi ve göbeğin erimesini sağlar.

Bel kasları için mekik:

Bir taraftaki kolunuzu, bükülmüş olan diğer taraftaki dizinize doğru hafifçe, sık sık ve seri hareketlerle yakınlaştırmaya çalışın. Bu hareketi de birkaç dakika dayanabildiğiniz kadar yapmaya gayret ediniz. Daha sonra diğer taraftaki ayağınızı ve kolunuzu değiştiriniz. Bu hareket karnın yan tarafına doğru olan kasları çalıştırmak için yararlıdır.

Duş:

Ham ipek kese veya kabak lifi ile 5 dakika fırçalar gibi göbek, basen, popo, bel sertçe fırçalanacak. 5 dakika kadar susam yağı, kekik yağı, biberiye yağı, melisa yağı ile aynı bölgeye masaj yapılacak.
kaynak


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ağustos 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Düz bir karın için egzersizler




Kısa tişörtünüzün altından çıkması muhtemel katlı göbeğinizden kurtulmak mı istiyorsunuz? Buradaki egzersizler, karın bölgenizde bulunan farklı kaslarınızı çalıştırmaya yönelik egzersizlerdir. Buradaki hareketleri, haftada 4 kere, 15 tekrarı içeren 2'şer set halinde yapmalısınız.

Çalışmalarınızı zorlaştırmak ve daha etkili bir sonuç elde etmek için; her hafta fazladan bir set ilave edin veya 1. , 2. ve 4. hareketleri bir ağırlıkla yapın.

Bununla birlikte eğer beslenmenize de dikkat eder ve haftada 3 kez, en az 30 'ar dakikalık kardiyo programlarına da katılırsanız, 1 veya 1,5 ayda sonuç almaya başlayacaksınız.

DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler1











1a. Karnınızın üst ve alt kısımlarını hizaya sokmak için, sırt üstü uzanın. Kol ve bacaklarınızı resimde gördüğünüz şekilde yukarı kaldırın.





DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler2




1b. Karnınızı gerin ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırın. Sağa doğru bükülerek, ellerinizi sağ baldır veya ayak bileğinizin dış kısmına dokundurmaya çalışın. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve tekrar edin, ancak hareketi, bu defa sola doğru dönerek yapın.








DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler32a. Karnınızın üst ve alt kısımlarını şekillendirmek için, sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı dizlerinizden kırın ve ayaklarınızı yere düz olarak basın. Bir top veya plastik bir tabağı, sanki araba direksiyonu tutuyormuş gibi tutun.





DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler42b. Kollarınızı gerin, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırarak, belden yukarınızı sağa doğru çevirin. Böylece, elinizdeki tabak veya top, sağ üst bacağınızın dış yüzüne dönük olacak. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve tekrar edin, ancak hareketi, bu kez sola doğru dönerek yapın.
DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler5




3a. Karnınızın alt kısmını şekillendirmek için, sırt üstü, bir kanepenin yaklaşık 115-16 cm önüne uzanın. Bacaklarınızı yukarı doğru kaldırın ,bu sırada parmak uçlarınız tavanı göstersin. Kollarınızı dirseklerinizden kırarak, kanepeyi alt kısmından kavrayarak destek alın.




DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler6




3b. Karnınızı sıkın ve poponuzu yerden birkaç santim kaldırarak, ayak parmaklarınızı yavaşça tavana doğru uzatın. Bunu yaparken, dirsekleriniz de hafifçe tavana doğru kalkabilir. Bir süre bu pozisyonda bekleyin. Daha sonra poponuz yere değinceye kadar alçalın ve hareketi tekrar edin.








DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler74a. Karnınızın üst kısmını forma sokmak için, sırt üstü uzanın. Bacaklarınız dizinizden 90 derecelik bir açıyla kırık olsun. Topuklarınızı, bir sandalyenin minder kısmına koyun ve kollarınızı başınızın üstüne doğru uzatın. Bunu yaparken, bir eliniz diğerinin üzerinde dursun.




DC3BCzbirkarC4B1niC3A7inegzersizler84b. Kollarınızı kulak hizasında düz bir şekilde tutarak, karın kaslarınızı sıkın ve kürek kemiklerinizi yerden kaldırarak bir süre bu pozisyonda bekleyin. Başlangıçtaki pozisyonunuza dönün ve hareketi tekrar edin.



kaynak

Benzer Konular

9 Ocak 2015 / CeZa_466 Soru-Cevap
14 Eylül 2016 / _İREM_ Tıp Bilimleri
21 Ekim 2012 / burakcan95 Soru-Cevap