Arama

PDR bölümü hangi üniversitelerde bulunur? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 1 Mart 2012 Gösterim: 28.581 Cevap: 18
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
20 Aralık 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben pdr bölümü hakkında bilgi almak istiyom ama siz benden daha cahilsiniz en iyisi boşverin Msn Happy)Msn Happy)
Sponsorlu Bağlantılar
HandSome - avatarı
HandSome
Ziyaretçi
20 Aralık 2010       Mesaj #12
HandSome - avatarı
Ziyaretçi
PDR (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) her şeyden önce bir danışmanlık hizmetidir. Kişinin toplumsallaşma sürecinde; aile, akran grupları, sosyal yaşam, eğitim hayatı, kritik gelişim dönemleri ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan temel sorunlar hakkında bireye danışmanlık hizmeti verir. Danışmanlık hizmeti olması mesleğin temel ayırıcı karakteristiğidir. Bölüm genelde üniversitelerin Eğitim Fakültelerine bağlıdır. Bu bölümden mezun olan kişiler ağırlıklı olarak davranış bozuklukları, bireyi tanıma teknikleri, eğitim psikolojisi, aile danışmanlığı ve gelişim psikolojisi konularında eğitim alırlar. Mezuniyet sonrası en büyük istihdam alanı Eğitim kurumlarının Rehberlik Servisleridir. Bununla beraber kendine ait danışmanlık ofisi açmak isteyenler için yasal mevzuat elverişlidir. Dileyen kendi danışmanlık ofisini açabilir. Danışmanlık ofisi açan psikolojik danışmanların hizmet verebilecekleri temel alanlar şunlardır.

Sponsorlu Bağlantılar
- Sınav Kaygısı

- Okul başarısızlığı

- Aile Danışmanlığı

- Okul fobisi

- Mesleki ilgi ve yetenekler konusunda danışmanlık

- Özel eğitim ve buna bağlı sorunlar hakkında danışmanlık

- Verimli çalışma etkinlikleri

- Madde bağımlılığı konusunda danışmanlık hizmeti

- Evlilikte aile içi çatışma, boşanma ve buna bağlı olarak çocuklarda ortaya çıkan uyum sorunları

- Nevrotik ve psikotik sorunlar karşısında kişinin izlemesi gereken süreç hakkında bilgilendirme görüşmeleri… vb

Bu başlıkları arttırmak mümkündür. Ancak genel hatlarıyla psikolojik danışman unvanı olan bir kişinin hizmet verebileceği temel konular bunlardır. Psikolojik danışmanlar bu hizmeti verirken “Bireysel psikolojik danışma” yada “Grupla psikolojik danışma” yöntemlerini kullanırlar.

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Aralık 2010       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ben pamukkale ünisi pdr bölümünde okumak istiyorum...iş olanakları nasıl acaba..

türkiyenin bir çok üniversitesinde PDR var
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
pdrnin işleri iyi zaten işin kötü oolma durumu yok normal bi maas alıcaksın o maaşda sana yeter
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Nisan 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
istanbul da pdr nerede var
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Temmuz 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mrb ben şeyda pdr yı düşünüyorum da sivas da var mı birde akşam okulları oluyor mu tşk
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Temmuz 2011       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ben özel üniversite yazacagım ins. ama hangisi daha iiii egitim alabilirim bilginiz varsa sevinirimMsn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Eylül 2011       Mesaj #18
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BU BÖLÜM HİÇ BİR ZAMAN ÖNEMİNİ YİTİRMEZ Bİ ÖĞRETMENDEN DAHA YÜKSEK MEVKİDE VE İŞ OLANAĞI FAZLA. . AYRICA BU SENE KPSSDE ÇOK AVANTAJLIYDILAR. 20 İLE ATANAN BİLE DUYDUM.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mart 2012       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
pdr bölümü olan üniversiteleri yazarmısınız?