Arama

Bebeğim 7 aylık olduğu halde sürünerek emekliyor ne yapmalıyım?

Güncelleme: 19 Kasım 2010 Gösterim: 3.170 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
benım bebegım 7 aylık dogdu suan 1:5 yasında hala ayakda dengede bıle duramıyo koltukdan bıle tutamıyo daha yenı emeklıyo surunerek cok korkuyorum acaba ne yapmalıyım tsk ederım sımdıden cvplarınız ıcın...
Sponsorlu Bağlantılar
Deadlylady - avatarı
Deadlylady
Ziyaretçi
19 Kasım 2010       Mesaj #2
Deadlylady - avatarı
Ziyaretçi
Belki annenizden, kardeşiniz 11 aylık yürümüşken sizin 14 aylık yürüdüğünüzü duymuşsunuzdur. Her çocuğun gelişimi kendine özeldir. Bebekler genellikle 12.-18. aylar arasında yürürler. Kimi bebek önce emekleyip sonra yürürken, bazıları direkt yürür. Bir şeylere tutunup ayağa kalkması ile yürümesi arasında oldukça uzun bir süre vardır. Önemli olan, çocuğu desteklemektir. Yürüteç konusu ise çocukta kafa karışıklığı yaratması ve tehlikeli olabilmesi nedeniyle, hâlâ bir sorundur. Ancak, uzun süre olmamak kaydıyla ve bebeğin yanında bulunduğunuz zamanlarda kullanılabilir.
Bu dönemde bir diğer önemli konu da, ayağa kalkıp tırmanmaya başladığı için, bebeğin yatağının korkuluğundan düşme ihtimalidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Bu tehlike göz önünde bulundurulmalı ve gerekirse yatağa korkuluk takılmalıdır. Düşmeye karşı, yatağın kenarına minderler de konulabilir. Çocuğunuz 18 aylık olduğunda hâlâ yürümeye başlamadıysa, bu konuda doktorunuza danışmalısınız.



kaynak:sayfayayaz.com

Benzer Konular

1 Haziran 2018 / elmas kandemir Tıp Bilimleri
20 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap
13 Ekim 2010 / ÇİÇEK Soru-Cevap
8 Şubat 2014 / Misafir Soru-Cevap
28 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap