Arama

WBC, RBC, MPV değerleri neyi göstermektedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Nisan 2012 Gösterim: 68.949 Cevap: 13
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,
Geçen gece arkadaşlarla bira içerken (3. birada) aniden başım döndü ve 2-3 dk. süre ile bayıldım. Kendime geldiğimde arkadaşlarımın yüzüme ve göğüs kısımlarıma buz masajı yaptıklarını gördüm
O arada aniden tuvaletim geldi be orta derecede sulu büyük abdest yapmak zorunda kaldım. Akabinde acil hastaneye götürüldüm. EKG çekildi ve normal çıktı. Tansiyonum ise 9-5 çıktı. Tomografi çekildi , normal çıktı. Kan tahlili neticesinde Doktor seruım bağlattı ve bağırsaklarda enfeksiyon var diyerek antibiyotik verdi( 500 mg. Cipro) .
Kan tahlil sonucunda;
WBC: 17.8
RBC: 4.46
MPV: 21.9
NE : 11.1
MO: 1.5
Sizden ricam oluşan olay neticende çıkan tahliller hakkındaki yorumunuz.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Barış Çakır
EN İYİ CEVABI Misafir verdi
Hasta 24 yaşında tahmini 147 senedir (OHA)Orak hücre hastası ---erkek
WBC _________________________ 16,11
Sponsorlu Bağlantılar
NEUT % _________________________ 67,1
NEUT _________________________ 10,81
LYMPH % _________________________ 17,3
LYMPH __________________________ 2,78
MONO % __________________________ 14,9
MONO _________________________ 2,4
EO % ___________________________ 0,4
EO ___________________________ 0,07
BASO % ___________________________ 0,3
BASO ___________________________0,05
RBC __________________________ 2,51
HGB ___________________________ 8,3
HCT ___________________________ 21,3
MCV ___________________________ 84,9
MCH ___________________________ 33,1
MCHC ___________________________ 39
RDW ___________________________ 21,6
PLT ___________________________ 334
AÇLIK KAN GLİKOZU _________________ 98,5
KREATİNİN _________________ 0,3
ÜRE _________________ 17
KALSİYUM _________________ 8,69
GAMA GLUTAMİLTRANSFERAZ__________ 128
ALANİN TRANSAMİNAZ _______________ 39,7
ASPARTAT TRANSAMİNAZ _____________ 94,6
LAKTATDEHİDROGENAZ_______________ 548
AMİLAZ ___________________________ 49
LİPAZ _____________________________ 50,9
SODYUM ___________________________ 130
POTASYUM __________________________ 3,9
HİGH SENSİTİF CRP __________________4065
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Ekim 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Hasta 24 yaşında tahmini 147 senedir (OHA)Orak hücre hastası ---erkek
WBC _________________________ 16,11
Sponsorlu Bağlantılar
NEUT % _________________________ 67,1
NEUT _________________________ 10,81
LYMPH % _________________________ 17,3
LYMPH __________________________ 2,78
MONO % __________________________ 14,9
MONO _________________________ 2,4
EO % ___________________________ 0,4
EO ___________________________ 0,07
BASO % ___________________________ 0,3
BASO ___________________________0,05
RBC __________________________ 2,51
HGB ___________________________ 8,3
HCT ___________________________ 21,3
MCV ___________________________ 84,9
MCH ___________________________ 33,1
MCHC ___________________________ 39
RDW ___________________________ 21,6
PLT ___________________________ 334
AÇLIK KAN GLİKOZU _________________ 98,5
KREATİNİN _________________ 0,3
ÜRE _________________ 17
KALSİYUM _________________ 8,69
GAMA GLUTAMİLTRANSFERAZ__________ 128
ALANİN TRANSAMİNAZ _______________ 39,7
ASPARTAT TRANSAMİNAZ _____________ 94,6
LAKTATDEHİDROGENAZ_______________ 548
AMİLAZ ___________________________ 49
LİPAZ _____________________________ 50,9
SODYUM ___________________________ 130
POTASYUM __________________________ 3,9
HİGH SENSİTİF CRP __________________4065
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
WBC değerin çok yüksek ihmaletme
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Şubat 2010       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
WBC
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
4.8 10.8 5.32
MCV
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
81.0 99.0 78.3
MCH
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
27.0 31.0 27.2
MCHC
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
32.0 36.0 34.7
RDW_CV
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
11.5 15.5 13.8
PLT
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
130 400 184
MPV
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
7.4 10.4 10.6
NE#
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
2.2 4.8 2.48
LY%
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
5.5 20.5 43.4
MO%
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
5.5 11.7 8.3
EO%
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
0.0 2.0 1.3
BA%
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
0.2 1.0 0.4
RBC
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
4.20 5.40 4.89
HCT
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
37.0 47.0 38.3
LY#
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
1.3 2.0 2.31
NE%
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
43.0 65.0 46.6
MO#
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
0.3 0.8 0.44
EO#
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
0.0 0.2 0.07
BA#
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
0.0 0.1 0.02
HGB
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
12.0 16.0 13.3
PDW
Tam Kan (Hemogram)
tam kan
0.00 99.9 12.9
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Haziran 2010       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
40yasında bayan olarak wbc 8.08 ise normal midir ?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Temmuz 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
wbc 6.9 normalmidir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Temmuz 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
wbc 11.7
nötrofil 7,8
monosit 1,1
hdl kolestrol 80
glukoz 88 bunların sonuçları ne anlama geliyor
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Kasım 2010       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
wbc 4-10 arası
Lymph 0.6-4.1
Mid# 0.1-1.8
Gran# 2-7.8
Lymph% 20-40
Mid% 1-15
Gran% 50-70
RBC 3.5-5.5
HGB 11-16
MCV 80-99
MCH 26-32
MCHC 32-36
RDV_CV 11.5-14.5
RDW_SD 35-56
HCT 36-48
PLT 100-450
MPV 6-14
PDW 8-18
PCT 0.11-.28
ARASI TÜM DEĞERLER OLAĞAN KABUL EDİLMEKTEDİR BU DEĞERLERİN ALTINDA YADA ÜSTÜNDE YER ALAN SONUÇLARDA HEKİME BAŞVURULMASI ÖNERİLMEKTEDİR
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Kasım 2010       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
WBC TAM KAN 19.1
MON%TAM KAN 13,1
LYM TAM KAN 5,19
MON TAM KAN 2,5
NEUT TAM KAN 10.4
BA TAM KAN 0.442
HCT TAM KAN 36.5
MCV TAM KAN 79,8
PLT TAM KAN 482
MPV TAM KAN 6.44
GÖKHAN MÜSAİT - avatarı
GÖKHAN MÜSAİT
Ziyaretçi
26 Temmuz 2011       Mesaj #10
GÖKHAN MÜSAİT - avatarı
Ziyaretçi
WBC değerim yaklaşık 2 senedir 12.50 ve 15,36 arasında değişiyor lütfen bilgi verin

Benzer Konular

13 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
27 Ekim 2016 / Misafir Tıp Bilimleri
4 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap