Arama

İşletmede 30 makinanın üzerine çıkıldığında MSN'lerin düşme sebebi nedir? - Sayfa 2

Güncelleme: 22 Nisan 2012 Gösterim: 3.411 Cevap: 14
aydela - avatarı
aydela
Ziyaretçi
13 Ekim 2009       Mesaj #11
aydela - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım öncelikle ilgin için teşekürler.bende bu işi 8 seneden beri yapıyorummakinalarla ilgili yada virüsle ilgili değil o konuda eminim.şimdiye kadar yüzlerce makina kurduk zaten kendi göbeğimizi kesemezsek bu işide yapamayız.eski bir cafeci olarak bu dediklerime hak verirsin.bunun msn ile ilgili olduğunu düşünmemin sebebibu sorunu sadece ben yaşamıyorumcafeci olduğuna göre internetcafecilerin sorunlarını paylaştıkları bir site var biliyosundur mutlakao sitede bu konu ile ilgili bir topik açtımlütfen gir bi bakaynı sorunu yaşıyan kaç tane daha cafeci varve hepside bi çözüm arıyor fakat bulamıyorsorun 30 makinanın üzerine çıkınca başlıyorbu sorunu çözenler dükkanına 2.nci bir internet alarak çözebiliyorlar.buda dükkanda yeni bir yatırım yeni masraf demek bu krizdeben bu yatırımları yapmadan bu işi çözmenin bir yolu varmı onu araştırıyorum.bugün orta halli bir router'ın fiyatı 1000$ dan başlıyor30 makinanın üzerine çıkınca msn'ler en fazla düşmeden 10dk duruyorama 26-27 makinada hiç bir sorun yokonun için dedim msn ile ilgili bir ayar yapılabilirmi belki buna sebeb olan neyse bilen birisi vardırda bir reg kaydı ile düzelttirir v.s.neyse ilgin için teşekürler msn ile ilgili önemli bir site olduğu için buraya yazdımama senden başkada ilgilenen olmadımod arkadaşımız sağolsun sorunu teknik kısımdan alıp soru-cevap a taşıdıdaha kimse okumadan konu 2.nci 3.ncü sayfaya düşüveriyoyinede herşey için teşekürler.
Sponsorlu Bağlantılar
fx2006 - avatarı
fx2006
Ziyaretçi
14 Ekim 2009       Mesaj #12
fx2006 - avatarı
Ziyaretçi
slm;

Sponsorlu Bağlantılar
4-5 gün önce bendede başlayan bu problemi google da arayınca buraya geldim. Şimdi benim 25 makinam var ARP saldırısı , ses kartı çökmesi v.s problemler oldu ve Anti ARP ile sorunu çözdük satın aldık vs. son 4 güne kadar önce yavaşlama harici bir problemmimiz yoktu. 4 gün önce msn ler düşmeye başladı. Önce tek tük 1 gün sonra 10-15 dk da bir. Ertesi gün ise 5 dk da bir INTERNET KÖKTEN gitmeye başladı. Modemin ADSL hat ışı sönüyor sonra INTERNET ışığı sönyüro modem yazılımı bağlantı kesildi diyor sonra ADSL geliyor sonra net geliyor. Modemden var sayılarak modem aldım LINKSYS yine aynı problem. Bir arkadaşım virüs olabilir dedi ama dedi ana makina olabilir dedi. Bi laptop getirdik handyi kurduk anamakinadan 1byte bile almadan kabloalrı söküp laptopa bağladık. 3-5 saat hiç bişi olmadı sonra 1 kere gitti, sonra bir daha gitmedi. Ana makinaya yenibir ETHERNET ve yenibir HDD taktık , yine hiç bir bilgi almadık eski hdd den. Bugün onu kullanıyoruz sabahtan beridir şu saate kadar 3 kere gitti , hem ana makina hemde client bir makinadan uzaktaki başka bir makinaya kamera açıyoruz. kopma olacağı zaman önce kameralar donuyor sonra msnler relogin oluyor. Bir çözüm bulan olacakmı bilmiyorum....
aydela - avatarı
aydela
Ziyaretçi
27 Aralık 2010       Mesaj #13
aydela - avatarı
Ziyaretçi
formda gezinirken 1 yıl önce açtığım bu konuyu gördüm.
ve hala o problemin devam ettiğini söylemek istedim.
30 makina üzeri 4-5 dakika gibi düzenli aralıklarla kamera kapanıyor.
çözümü dükkana ikinci bir hat alarak çözmek zorunda kaldım.

belki hala birileri çıkıp bu soruna bir çözüm yazarda bu sorunu yaşıyan başkalarıda varsa çözüme kavuşur umuduyla koyunu güncellemek istedim.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Şubat 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vdsl 2 ile ugrasmayın aynı sorun bendede var kesinlikle vdslden kaynaklanıyor. 8 mb adsl aldım kameralı makinalara paylastırdım bu sekilde cozdum sorunu
sempatic59 - avatarı
sempatic59
Ziyaretçi
22 Nisan 2012       Mesaj #15
sempatic59 - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle herkeze selam arkadaşlar.. şimdi benim internet kafem var 30 makınam var makınalar 15 / 15 ayrı olmak uzere 2 farklı modemle ınternet ayarlı bı sekılde çalışıyor..
VDSL kkullanıcısıydık fakat adil kullanımdan dolayı 2 adette adsl hat çektırdık 8mbp şimdi olay şu vdsl hat aktıfken hızı 1 mpbs olsa bıle asla kesıntı yaşanmıyor msnlerde anlık duşme v.s
ADSL 8mpbs oldugu hallde ınternette bir sorun olmuyor ama sürekli msnlerde duşme yasanıyor kopuyor baglanıyor bılmem ne bır suru sıkıntı ıyıce canımız sıkıldı telekomu arıyoruz
vırus dıyor ne vırusu arkadasım vırus vdsl hat baglı ıken gelmıyoda adsl takılı oldugundamı çıkıyor ortaya şimdi bazı arkadaslar sunları dıyecektır sımdıden cvp vereyım bosuna
foruma kalabalık yapmasınlar :

1-) sisteme format felan atmama gerek yok !
2-) contact dosyasından ne sılersen sıl aynı !
3-) friwalmıdır ne karın agrısı ektı bıle etmıyor !
4-) makınelerde kesınle nod 32 v.s vırus programı yok !
5-) msnlerı kaldır yukle mukle geç o ışlerı !
6-) temız dns vereyım bılmem ne oda hıkaye !

not : ınternetımde kesınlıkle ve kesınlıkle kopma yok sadece msnler kapanıyor tekrar açılıyor buda musterılerımın ve benım gerılmeme neden oluyor..
bu konu ıle bana her kım yardımcı olur bu sorunu çözersek yemın ederım maddı hedıye olacaktır.