Arama

Veteriner cerrahisinde kullanılan ekipmanlar nelerdir?

Güncelleme: 13 Ekim 2009 Gösterim: 6.382 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana hocamm veteriner cerrahinde kullanılan ekipmalar diee bi konu verdi ve 2 gün sonra sunumum varr amaa ben bulamıyorumm bana yardım edebilirmisiniz
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ekim 2009       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
VETERİNER HEKİM

TANIM

Hayvan sağlığının korunması için önlemler alansmiliv hastalıklara tanı koyansmiliv tıbbi ve cerrahi girişimlerde bulunarak hastalığın tedavisini sağlayan kişidir.



GÖREVLER - Hayvanların hastalıklarını teşhis edersmiliv - İlaç veya ameliyatla tedaviye karar verirsmiliv - Hayvanları hastalıklara karşı korumak için aşı yaparsmiliv - Hayvan sürülerini ve mandıraları kontrol edersmiliv - Hayvanların yavrulaması ve bakımı hakkında bilgi verirsmiliv - Gıda temizliği ve bulaşıcı hayvan hastalıklarını kontrol eder.



KULLANILAN ALET VE MALZEMELER



- Steteskopsmiliv laboratuar aletlerismiliv her türlü cerrahi malzemelersmiliv - Yapay tohumlama alet ve malzemelerismiliv - Aşısmiliv serum ve tedaviye yönelik ilaçlar.




MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER Veteriner hekim olmak isteyenlerin; - Üst düzeyde akademik yeteneğe sahipsmiliv - İncelemesmiliv araştırma merakı olansmiliv iyi gözlem yapabilensmiliv - Fen bilimlerine özellikle biyolojiye ve kimyaya ilgi duyansmiliv - Hayvanlarla ilgilenmekten hoşlanansmiliv - Çabuk ve doğru karar verebilensmiliv - Sabırlısmiliv dikkatlismiliv düzenlismiliv - Görmesmiliv işitme duyuları ile el ve ayakları sağlamsmiliv - Sorumluluk sahibismiliv kimseler olmaları gerekir.



ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI Veteriner hekimlersmiliv büroda çalıştıkları gibi salgın ve paraziter hayvan hastalıkları görüldüğünde sık sık köylere gitmek zorunda da kalabilirler. Hayvanların bulunduğu ortamlar nemli olup havada rahatsız edici koku vardır. Ayrıca hayvanlardan gelebilecek herhangi bir saldırı ile karşılaşabilirler. Veteriner hekim normal çalışma saatleri dışındasmiliv resmi tatil günlerinde de çalışmak zorunda kalabilir.



ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI



Veteriner hekimlersmiliv Tarım ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı il ve ilçe hayvan sağlığı müdürlüklerindesmiliv Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Merkez ve Hayvan Islahı ve Üretim Kurumlarındasmiliv Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüleri Bölge Laboratuarlarındasmiliv Et ve Balık Kurumusmiliv Süt Endüstrisi Kurumusmiliv Yapağı ve Tiftik A.Şsmiliv Yem Sanayiindesmiliv belediyelerdesmiliv Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Laboratuarlarındasmiliv ordu hayvan sağlığı ve gıda kontrol hizmetlerindesmiliv ilaç firmalarısmiliv özel sektör çiftlikleri ve hayvansal üretime dayalı gıda sanayiindesmiliv halk sağlığı ve çevre sağlığıyla ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapabilir ve kendi kliniklerini açabilirler.



MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimismiliv liseden sonra Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ile girilen üniversitelerin veterinerlik fakültelerinde verilmektedir.



MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI



Bölüme girebilmek için Öğrenci Seçme Sınavında (ÖSS) yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak gerekmektedir.



EĞİTİMİN SÜRESİ VE İÇERİĞİ Mesleğin eğitim süresi 5 yıldır. Eğitimleri süresince öğrenciler; Fiziksmiliv Kimyasmiliv Zoolojismiliv Botaniksmiliv Anatomismiliv Histoloji ve Embriyolojismiliv Fizyolojismiliv Biyokimyasmiliv İç Hastalıklarısmiliv Cerrahismiliv Farmakolojismiliv Parazitolojismiliv Bakteriyolojismiliv Hayvan Beslemesmiliv Hayvan Yetiştiriciliğismiliv Hayvan Irklarısmiliv bunların bakım metotlarısmiliv hastalıklarısmiliv yapağısmiliv tiftiksmiliv deri gibi hayvan ürünlerinin üretimi ve Patolojismiliv Et ve Süt gibi Hayvansal Ürünlerin Muayene ve Teknolojisismiliv HayvanlarınSuni ve Tabii Tohumlama Metotlarısmiliv üretilmesismiliv dahiliyesmiliv cerrahismiliv doğum gibi konuları kapsayan dersler almakta ve kliniklerde hasta hayvan üzerinde uygulama yapmaktadırlar.



MESLEKTE İLERLEME Akademik kariyer yapabilirler. Biyokimyasmiliv Mikrobiyolojismiliv Patolojismiliv Besin Hijyenismiliv Klinik (Cerrahismiliv Doğum vb.) gibi alanlarda uzmanlaşabilirsmiliv çalıştıkları kurum ve kuruluşların yönetim kademelerinde yer alabilirler. BENZER MESLEKLER: Hayvan sağlığı teknikerliğismiliv tıp doktorluğu.



BURSsmiliv KREDİ VE ÜCRET DURUMU - Koşulları uygun olan öğrenciler Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun vermiş olduğu kredidensmiliv çeşitli kurum ve kuruşların burslarından yararlanabilirler. - Meslek eğitimini tamamlayan veteriner hekimlersmiliv işe ilk başladıklarındasmiliv asgari ücretin 2 katından az olmamak üzere ücret almaktadırlar. Bu ücretsmiliv hizmet sürelerismiliv uzmanlı alanlarısmiliv çalıştıkları kurum ve kuruluşların yapısı ve büyüklüğüne gör değişebilmektedir. Kendine ait işyeri olanların kazanç durumu çok değişkendir.


Benzer Konular

19 Ekim 2013 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Mart 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
18 Nisan 2011 / Ziyaretçi Cevaplanmış
9 Ocak 2010 / Misafir Soru-Cevap
21 Aralık 2008 / thedead Cevaplanmış