Arama

Son ürün evresi nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 27 Kasım 2011 Gösterim: 6.276 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ekim 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
son ürün evresi nedir?
EN İYİ CEVABI fadedliver verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

son ürün evresi nedir?

SON ÜRÜN SAFHASI
I) ALKOL FERMANTASYONU
• Bira mayası,maya mantarlarında ve şarap bakterilerinde görülür.
• Bu canlılarda fermantasyon ürünleri üremeyi durdurucu etki yapar.

II) LAKTİK ASİT FERMANTASYONU
• Omurgalıların çizgili kas hücrelerinde ve yoğurt bakterilerinde görülür.
• Kas hücrelerinde laktik asit oluşturulmasının asıl sebebi glikoliz ürünleri olan pirüvat ve
NADH2’nin uzaklaştırılamayarak ortamda birikmesidir.Ortamda yoğunluğu artan bu iki madde birbiriyle reaksiyona girerek laktik asit oluşturur.Laktik asit kolayca difüzyon olarak hücreler arası sıvıya geçer ve uzaklaştırılmış olur.
• Az miktarda oluşan laktik asit kasın daha iyi çalışmasını sağladığı halde kasta fazla miktarda birikirse kas sertleşir ve kasılmaz olur.
• Yorgunluk hissi verir.Aşırısı kramp yapar.
• Kanla karaciğere taşınır.Sonra iki yol izler.
1.si yeterli oksijen geldiğinde pirüvata tekrar dönüşerek CO2 ve H2O’ya parçalanır.
2.si ise glikoz sentezlenir.
• Fermantasyonu meydana getiren enzimler tahrip edilirse fermantasyon meydana gelmez.Buna pastorizasyon (=kaynatma) denir.
• Anaerobik bazı bakteriler amino asitleri de fermante ederek çok kötü kokulu ürünler oluştururlar.Buna pütrifikasyon denir.Yemeklerin bozulmasıyla çeşitli kokuların oluşması azotlu ve kükürtlü fermantasyon ürünlerinden dolayıdır.
fadedliver - avatarı
fadedliver
Ziyaretçi
16 Ekim 2009       Mesaj #2
fadedliver - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

son ürün evresi nedir?

SON ÜRÜN SAFHASI
I) ALKOL FERMANTASYONU
• Bira mayası,maya mantarlarında ve şarap bakterilerinde görülür.
• Bu canlılarda fermantasyon ürünleri üremeyi durdurucu etki yapar.

II) LAKTİK ASİT FERMANTASYONU
• Omurgalıların çizgili kas hücrelerinde ve yoğurt bakterilerinde görülür.
• Kas hücrelerinde laktik asit oluşturulmasının asıl sebebi glikoliz ürünleri olan pirüvat ve
NADH2’nin uzaklaştırılamayarak ortamda birikmesidir.Ortamda yoğunluğu artan bu iki madde birbiriyle reaksiyona girerek laktik asit oluşturur.Laktik asit kolayca difüzyon olarak hücreler arası sıvıya geçer ve uzaklaştırılmış olur.
• Az miktarda oluşan laktik asit kasın daha iyi çalışmasını sağladığı halde kasta fazla miktarda birikirse kas sertleşir ve kasılmaz olur.
• Yorgunluk hissi verir.Aşırısı kramp yapar.
• Kanla karaciğere taşınır.Sonra iki yol izler.
1.si yeterli oksijen geldiğinde pirüvata tekrar dönüşerek CO2 ve H2O’ya parçalanır.
2.si ise glikoz sentezlenir.
• Fermantasyonu meydana getiren enzimler tahrip edilirse fermantasyon meydana gelmez.Buna pastorizasyon (=kaynatma) denir.
• Anaerobik bazı bakteriler amino asitleri de fermante ederek çok kötü kokulu ürünler oluştururlar.Buna pütrifikasyon denir.Yemeklerin bozulmasıyla çeşitli kokuların oluşması azotlu ve kükürtlü fermantasyon ürünlerinden dolayıdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
genel özellikleri neler
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Kasım 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
son ürün evresinde sitrik asit oluşur mu? sirkeninkullanımında

Benzer Konular

17 Şubat 2012 / buz perisi Sanat
26 Şubat 2012 / _PaPiLLoN_ Psikoloji ve Psikiyatri
29 Aralık 2010 / msxlabsssssçççç Soru-Cevap
4 Ekim 2013 / Princesss Cevaplanmış
19 Haziran 2015 / ahmetseydi X-Sözlük