Arama

Gazete nasıl hazırlanır?

Güncelleme: 25 Nisan 2014 Gösterim: 5.353 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar ben gazete hazırlıyorum ama tam nasıl yapacağımı anlamadım bana biraz yardımcı olsanız
olurmu?en fazla kaç sayfa yapayım?
Sponsorlu Bağlantılar
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
1 Mayıs 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Gazete, ilk olarak XVII. yüzyılda, broşür halinde ortaya çıktı. Bu broşürlerin o zamanki işlevleri, haberlerin ve yorumların halka ulaştırılmasıydı; ama kısa süre sonra reklamcılar da, bu aracın yararını anladılar. Endüstri Devrimi'nin getirdiği teknik gelişmeler ve XIX. yüzyılda gazeteciliğin gelişmesi, günümüzdeki gazetelerin doğmasına yolaçtı. Gazetecilikte yararlanılan teknik, son yıllarda ortaya çıkan elektronik yöntemler sayılmazsa, yıllarca önemli bir değişiklik göstermedi.

Sponsorlu Bağlantılar
İlancılık: Gazete ilanları iki gruba ayrılır: Küçük ilanlar; reklamlar. Küçük ilanlar özel gruplara ayrılır ye genellikle kendilerine ayrılmış köşelerde yayınlanır. Reklamlarsa, gazetenin herhangi bir yerinde yayınlanabilir. Bir gazetenin sayfa# sayısı, yayınlanacak yazılar ile reklamların oranlarına göre ayarlanır. Reklamların mizanpajı, haberlerin gelişmesine göre belirlendiği için, her sayfadaki reklam mizanpajını gösteren bir taslak, gazetenin genel mizanpajını belirleyecek teknik sekretere verilir.
Küçük ilanlar genellikle telefonla, reklamlarsa reklam ajansları aracılığıyla alınır. Reklamlar, çağdaş gazetelerin kaçınılmaz bir parçasını oluşturur; çünkü gazetenin üretim giderleri, yalnızca satışlarla karşılanamaz.

Gazete yönetimi: Haberlerin toplanması, seçimi ve yazılması ile yorumları içeren yazıların yazılmasından, gazete yönetimi sorumludur. Bazı gazeteler, gazete yorumlarından bağımsız olarak haber yayınlarken, bazıları da, verdikleri haberlerin gazetenin yorumlarına ters düşmemesine dikkat ederler.
Gazetenin genel yayın yönetmeni, genellikle her sabah, gelen ya da beklenen haberlerin önem derecesini yardımcılarıyla tartışır; gazete kabaca tasarlanır. Haberler çeşitli kaynaklardan gelebilir. Yerel muhabirler ve uluslararası teleks sistemleri, bu haber kaynaklarının başlıcalarıdır. Yerel haberler doğrudan doğruya iç haberler masasına, uluslararası haberler ise dış haberler masasına ulaştırılır. Haber müdürünün görevi, haberleri önem derecelerine göre seçmektir. Çünkü, bir gün içinde, bir gazetenin alacağından çok fazla haber gelebilir.
Haberlerin genel akışının dışında, çeşitli konulardaki makaleler, yorumlar ve günlük fıkralar, makale ve fıkralardan sorumlu müdürün, fotoğrafların sağlanması ve seçimi iSe fotoğraf bölümünün görevleri arasındadır.

Haber nasıl alınır: Haberler, merkez bürodaki ve yerel bürolardaki muhabirlerden yurt içi ve yurt dışı haber ajanslarından, gazetenin yurt dışı muhabirlerinden gelir. Teleks ya da telgraf odasında, dünya haberleşme şebekesi kapsamında, sürekli olarak haber ve resim geçilir. Teleks makinalarını, Kattın öteki ucundaki klavyeler çalıştırır. Bu sistemde, RADYO bağlantıları ve kıtalararası denizaltı kabloları kullanılır. Resimlerse, iletici makinanın silindirine fotoğrafın konulmasıyla gönderilir. Silindir döndükçe, fotoğrafın siyalvbeyazlsrı, değişen yoğunluktaki elektronik güçlere dönüşür; bunlar da, sistemin öteki ucunda, ışığa duyarlı kağıt taşıyan bir silindirde,- fotoğraf haline getirilir.
Başlıca teleks hizmeti yapan kuruluşlar Reuter, Associated Press (AP) ve United Press International' dır (UPİ). Bunlardan başka, ulusal kuruluşlar, spor ve ekonomi konularında haber veren özel haber ve yorum servisleri de bulunmaktadır. Büyük gazeteler, genellikle kendi haber ajanslarını kullanırlar:. Sözgelimi. Hürriyet'in kendi haber ajansı (HHA) vardır.


In science we trust.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Mayıs 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kameracılar haber çekiyolar onla ilgili bilgi alıyolar sonraa onları şirkete götürüp orda matbadan gelen kağıtlara yazıolar onları büküyolar isteyen bayilerede veriyolar bu kadar
su perisi - avatarı
su perisi
Ziyaretçi
25 Nisan 2014       Mesaj #4
su perisi - avatarı
Ziyaretçi
Bana gazetenin ilk sayfasıblazım

Benzer Konular

22 Ocak 2014 / fatsa Soru-Cevap
20 Aralık 2010 / Ziyaretçi Taslak Konular
26 Aralık 2014 / Misafir Soru-Cevap
29 Ocak 2015 / sivaslı58 Cevaplanmış