Arama

Bir ülkenin diğer ülkelere mal satması o ülkeye ne gibi yararlar sağlar?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 27 Mayıs 2015 Gösterim: 8.806 Cevap: 10
halime - avatarı
halime
Ziyaretçi
5 Aralık 2009       Mesaj #1
halime - avatarı
Ziyaretçi
Bir ülkenin yabancı ülkelere mal satması o ülkelere ne gibi fayda sağlar?
EN İYİ CEVABI _KleopatrA_ verdi
Alıntı
halime adlı kullanıcıdan alıntı

bir ülkenin yabancı ülkelere mal satması o ülkelere ne gibi fayda sağlar

İHRACAT SİZE NE SAĞLAR?
Büyük düşünün. Vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
Sponsorlu Bağlantılar
Küresel düşünmek, tüm dünyayı bir pazar olarak görmektir. Pek çok ülkeye satış yapabileceğinizi düşünmek yeni bir vizyona sahip olmak demektir. Dünyadaki pek çok işadamı gibi, siz de küresel düşünün ve vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
İhracatla firmanızı geliştirin, büyütün, dünya firması olun. Hem kendi iç pazarınızı korumak, hem de diğer ülke pazarlarına açılmak rekabetçiliğin ön koşuludur.
  • İşinizi büyütmenin en iyi yoludur.
  • Firmanıza düzenli para akışı, yeterli işletme sermayesi sağlar.
  • Dünya nüfusunu düşünürseniz çok sayıda müşteriye ulaşırsınız. Satışlarınız artar.
  • Karlılığınız artar.
  • Makro ekonomik krizlere karşı daha dayanıklı olursunuz.
  • İş süreçlerinizi kolaylaştırır.
  • Üretim kapasitenizi tam kullanarak birim maliyetlerinizi düşürürürsünüz.
  • Rakiplerinizin küçülttüğü iç pazara bağımlı olmazsınız. Tüm pazarlarda rekabet edebilirliğiniz artar.
  • Devalüasyona karşı korunursunuz.
  • Uluslararası iş dünyasının bir parçası olursunuz.
  • Diğer kültürlerle ilişkiniz size kişisel tatmin, firmanıza daha da gelişme motivasyonu sağlar.
  • Daha çok kişiye iş sağlarsınız.
  • Mevsimsel satışlardaki dalgalanmaları dengelersiniz.
  • Pazarlarınızı çeşitlendirerek riski dağıtırsınız.
  • Teknolojinizi ve inovasyon düzeyinizi sürekli artırma imkanına sahip olursunuz.
  • Ürünlerinizin yaşam süresi uzar.
  • Markanızı diğer ülkelerde tanıtırsınız.
Giderek artan rekabet ortamında ihracat firmalar için bir seçenek değil, neredeyse bir zorunluluktur.
RİSKLERİ VE ZORLUKLARI YOK MU?
Elbette var, ama günümüzde hangi iş risksiz ve kolay?
  • İhracata odaklı bir yönetim anlayışı oluşturmak gerekir.
  • İhracat için ayrıca para ayırmak gerekir.
  • Firmada bu iş için birisini sürekli görevlendirmek gerekir.
  • Yanlış anlamaları, bankacılıkta ödememe riskini, gümrüklerde takılmayı engellemek için BELGELENDİRME çok önemlidir.
  • Telefondan çok e-posta ve faks kullanılır. Doğru içerikle yazıp, doğru zamanda göndermek ve kontrol önemlidir.
  • Daha çok rekabete maruz kalırsınız.
  • Yeni yatırım, makina alımı gerekebilir.
  • Tanıtım ve reklamı ihracat yapılan ülkenin dilinde yapmak gerekir.
  • Uzaktaki alıcıya satmak daha zordur (mesafeden, kültürden, dil farklılığı, iş alışkanlıkları, yasal mevzuat, vb. nedenlerle)
  • Üründe değişiklikler yapılması gerekebilir.
  • Karşı tarafın gümrükleme ve belgelendirme ile ilgili farklı düzenlemeleri sizi zorlayabilir.
  • Müşterinin güvenilirliğini anlamak zordur.
  • Daha uzun süreli kredi kullanma ihtiyacı doğar.
  • Maliyet, fiyat ve kalite ayarlamaları yapılması gerekir.
  • Sağlık ve teknik standartlar farklı olabilir.
  • Döviz kurları ve kurlardaki değişikliklere bağlı sorunlar olabilir.
  • Nakit akış problemi olabilir.
  • Ambalajlama ve taşıma için özel çalışma yapmak gerekebilir.
  • Politik riskler işinizi zorlaştırabilir.
Aklınızdan aşağıdaki sorular geçiyorsa, cevaplarımıza da bakmanızı öneririz:
İhracat riskli bir iş midir? Bazı ülkelerle belki. Ama riskleri önceden belirleyip, buna karşı önlem alabilirsiniz, ihracat desteklerini kullanabilirsiniz. İhracatta diğer firmaların deneyimlerinden yararlanınız.
İhracat çok zor, karmaşık, bürokratik bir iştir. Zor değil sistemli ve kurallara göre olması gerektiği açık. İhracatta belge kullanımı çok. Pazar araştırması yapmak, müşteri bulmak, onlarla yazışmak, ihracat belgelerini doldurmak için mecburen bu kapasitenizi geliştireceksiniz.
Küçük işletmemle küresel pazarlarda rekabet edebilir miyim ? İhracatçı firmaların çoğu küçüktür. Girişimciliğin gücü kendini ihracatta da gösterebilir. Yeni yönetim teknikleri ve İnternetin sunduğu düşük maliyetli iş yapma yöntemleri ile üstesinden gelebilirsiniz.
Hiç bir yabancı dili bilmiyorum, başka bir ülkede bulunmadım. Nasıl ihracat yapabilirim? İlk olarak, mevcut iş bilginiz ve anlayışınız sizi diğer ülke işadamlarıyla kendiliğinden yakınlaştıracaktır. İkincisi, yabancı dil bilseniz bile öncelikle ihracat için bir elemanı işe almayı tercih edebilirsiniz.
İhracatta kar elde edebilir miyim? Ürününüze, sektöre, talebe ve rekabete gore sürekli değişimler olacaktır. Rakiplerinizle rekabet edebilmek için üretim maliyetlerini ve ürünü alıcıya ulaştırma maliyetlerini dikkatli belirlemeniz gerekmektedir.
Benim ürünüm diğer ülkelerde satar mı? Ülkemizde satıyorsanız dışarda da satabilirsiniz. Belki, kültürel, teknolojik veya yasal nedenlerle çok küçük değişiklikler yapacaksınız. Başka pazarlara satmayı öğrenmek, sizi daha iyi bir pazarlamacı, firmanızı da bulunduğu pazarlarda başarılı yapar. Diğer kültürlerle yeni ilişkiler kurmak, küresel düşünmek, planlamak ve uygulamak işinizden aldığınız manevi tatmini artıracaktır.
Fiyatımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Dünyada her fiyat için bir alıcı bulunabilir. Ayrıca ürünü fiyatla değil onu teklif haline getirerek, sunduğunuz değerle öne çıkartabilirsiniz.
Paramı alabilir miyim? Güvenli ve etkin uluslararası ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Ama en garantilisi peşin ödeme ile çalışmaktır.
Bulunduğum iç pazar güvenli. Neden başka pazar arayayım? Küreselleşme, Dünya Ticaret Örgütü ve bölgesel ticaret anlaşmaları birden fazla pazarda alım-satımı kolaylaştırıyor. Rekabete açılmayan ülke pazarı yok denebilir. Farkında olun veya olmayın yabancı firmalardan etkileniyorsunuz. KOBİ'lerin pazar çeşitlendirmeye dayalı “uluslararası pazarlama”ya, yani ihracata ihtiyacı var.
Pazarlama yapmayı bilmiyorum. Çok zor! İhracat aslında uluslararası pazarlamadır. İhracat yönetimini firmanızda sistemli hale getiriniz.
Gerçek alıcıları nasıl bulacağımı bilmiyorum. Yaptıkça deneyim kazanacaksınız. DTM'nin ve onun bağlı kuruluşları olan İGEME'nin, İhracatçı Birlikleri'nin sunduğu bilgi ve pazarlama imkanlarını araştırınız. Fuarlara katılınız. Devlet destekli pazar araştırması projeleri hazırlayınız.
Dağıtım kanallarına girmeyi başarmak çok zor. İhracatı doğrudan veya dolaylı yapabilirsiniz. Ama en doğrusu pazardaki dağıtım kanallarını iyi tanımak ve yönetmeye çalışmaktır.
Pazarla ilgili bilgi yok! Tanıtım, nakliye, ürün adaptasyonu, teknoloji, dağıtım kanalları, rekabet, pazarın büyüklüğü, sosyal ve kültürel yapı, fiyat, altyapı, politik yapı...Bunlara ilişkin bilgi ücretli ve ücretsiz olarak mevcut.
Yardıma ihtiyacım var. Nereden destek bulabilirim? İlk adresiniz İGEME ve DTM web sitesinin Devlet Yardımları bölümü olmalı. Pazarlama, satış, tanıtım, dağıtım kanalı kurma, ar-ge, moda-marka yaratma ile ilgili destekleri hızla öğreniniz ve uygulayınız.
DESTEKLERDEN HABERİNİZ VAR MI?
İhracat için ne kadar çok destek olduğunu biliyor musunuz?
Bilgi: Hedef pazarlardaki tanıtım yöntemleri, pazarın büyüklüğü, nakliye, teknoloji, dağıtım kanalları, gümrük vergileri, kültürel yapı, fiyat, sosyal/politik yapı...Bunlar ve size yararlı çok sayıda pratik bilgi bir kamu hizmeti olarak İGEME web sitesinde yer almaktadır. Ayrıca İGEME kütüphanelerinde basılı halde de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra internetteki ticari bilgi ve işbirliği siteleri de ihracata başlarken çok yararlıdır. Bu sitelere İGEME web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İhracatı Geliştirme Uzmanları: İGEME'de çalışan uzmanlar ihracatla ilgili, sektör ve ülke bazında araştırma çalışmaları yürütmektedir. İGEME uzmanlarına danışabilir, bilgi alabilirsiniz.

Ülke Genelinde Düzenlenen Eğitimler: İGEME'nin diğer kurumlarla işbirliği içinde pek çok ilde düzenlediği dış ticarete ilişkin çeşitli başlıklardaki eğitimlerini takip edebilirsiniz. Bunların listesine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Devlet Yardımları: Yeni bir pazarda müşteri bulmak için yapılan ziyaretler, firmanızı uluslararası e-ticaret (b2b) web sitelerinde tanıtmak, istatistik ve pazar araştırması raporu almak, yurt dışı fuarlara katılım sağlamak, yurt dışında ofis-mağaza-showroom-depo açmak, markanızın kaydını yaptırmak, reklam ve tanıtım, uluslararası kalite belgelerinin belgelendirme masraflarını karşılamak, çalışanlarınızı eğitmek, firmanıza danışmanlık hizmeti aldırmak ve ürün ve süreç geliştirme için ar-ge çalışmaları yapmak için devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Ticaret Müşavirlikleri: Ülkemizi yurt dışında temsil eden Ticaret Müşavirleri görev yaptıkları pazarlarla ilgili her türlü bilgiyi talep edebileceğiniz ve ticari engel teşkil eden uygulamalarla ilgili sorunlarınızı iletebileceğiniz Dış Ticaret Müsteşarlığı-DTM'ye bağlı kamu görevlileridir. Web sitesi: Müşavirlik Web Siteleri | Counsellor Web Sites.

Diğer Destekler: Yurt dışına düzenlenen satış heyetleri, ülkemize gelen yabancı ticaret heyetleri yakından izleyip müşteri bulabileceğiniz olanaklardır. Bunlarla ilgili kurumlar İhracatçı Birlikleri ve Ticaret ve Sanayi Odaları'dır. Ayrıca ihracatçıların finansman gereksinimlerini karşılamak amacıyla Eximbank tarafından bankalar vasıtasıyla İhracat Kredileri kullandırılmakta olup, yine Eximbank'ın İhracat Kredi Sigortası Programı ile de ihracatçıların alacakları garanti altına alınabilmektedir.
NE YAPMALISINIZ?

Yapılması gereken pek çok iş var. Hemen yapmanız gereken şey web sitemizi dikkatlice incelemektir. Bunları web sitemizdeki İhracata Hazır Mısınız?, İhracata Doğru 10 Adım, İhracat Planı ve İhracat Öyküleri ile keşfedeceksiniz. Yine de üç hususu hemen vurgulayalım:
  • İhracata adanmış bir yönetim ve insan gücü oluşturunuz.
  • İhracatla ilgili faaliyetlerinizi daima planlayınız.
  • Hata yapmaktan çekinmeyiniz, hatalardan ders çıkararak onları birer fırsata dönüştürünüz.
Firmanızın iç pazarda yaptığı maliyet-fiyat-kalite yönetimi, satın alma, fuara katılım, satış mektupları gönderme, müşteri ziyaretleri gerçekleştirmeyle ilgili birikim ve tecrübesini ihracatta da kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, ihracat pazarları hakkında biraz daha bilgilenmek ve cesaretle uygulamaya başlamaktır.

kaynak
Son düzenleyen Jumong; 27 Mayıs 2015 10:44
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
5 Aralık 2009       Mesaj #2
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
halime adlı kullanıcıdan alıntı

bir ülkenin yabancı ülkelere mal satması o ülkelere ne gibi fayda sağlar

İHRACAT SİZE NE SAĞLAR?
Büyük düşünün. Vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
Sponsorlu Bağlantılar
Küresel düşünmek, tüm dünyayı bir pazar olarak görmektir. Pek çok ülkeye satış yapabileceğinizi düşünmek yeni bir vizyona sahip olmak demektir. Dünyadaki pek çok işadamı gibi, siz de küresel düşünün ve vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
İhracatla firmanızı geliştirin, büyütün, dünya firması olun. Hem kendi iç pazarınızı korumak, hem de diğer ülke pazarlarına açılmak rekabetçiliğin ön koşuludur.
  • İşinizi büyütmenin en iyi yoludur.
  • Firmanıza düzenli para akışı, yeterli işletme sermayesi sağlar.
  • Dünya nüfusunu düşünürseniz çok sayıda müşteriye ulaşırsınız. Satışlarınız artar.
  • Karlılığınız artar.
  • Makro ekonomik krizlere karşı daha dayanıklı olursunuz.
  • İş süreçlerinizi kolaylaştırır.
  • Üretim kapasitenizi tam kullanarak birim maliyetlerinizi düşürürürsünüz.
  • Rakiplerinizin küçülttüğü iç pazara bağımlı olmazsınız. Tüm pazarlarda rekabet edebilirliğiniz artar.
  • Devalüasyona karşı korunursunuz.
  • Uluslararası iş dünyasının bir parçası olursunuz.
  • Diğer kültürlerle ilişkiniz size kişisel tatmin, firmanıza daha da gelişme motivasyonu sağlar.
  • Daha çok kişiye iş sağlarsınız.
  • Mevsimsel satışlardaki dalgalanmaları dengelersiniz.
  • Pazarlarınızı çeşitlendirerek riski dağıtırsınız.
  • Teknolojinizi ve inovasyon düzeyinizi sürekli artırma imkanına sahip olursunuz.
  • Ürünlerinizin yaşam süresi uzar.
  • Markanızı diğer ülkelerde tanıtırsınız.
Giderek artan rekabet ortamında ihracat firmalar için bir seçenek değil, neredeyse bir zorunluluktur.
RİSKLERİ VE ZORLUKLARI YOK MU?
Elbette var, ama günümüzde hangi iş risksiz ve kolay?
  • İhracata odaklı bir yönetim anlayışı oluşturmak gerekir.
  • İhracat için ayrıca para ayırmak gerekir.
  • Firmada bu iş için birisini sürekli görevlendirmek gerekir.
  • Yanlış anlamaları, bankacılıkta ödememe riskini, gümrüklerde takılmayı engellemek için BELGELENDİRME çok önemlidir.
  • Telefondan çok e-posta ve faks kullanılır. Doğru içerikle yazıp, doğru zamanda göndermek ve kontrol önemlidir.
  • Daha çok rekabete maruz kalırsınız.
  • Yeni yatırım, makina alımı gerekebilir.
  • Tanıtım ve reklamı ihracat yapılan ülkenin dilinde yapmak gerekir.
  • Uzaktaki alıcıya satmak daha zordur (mesafeden, kültürden, dil farklılığı, iş alışkanlıkları, yasal mevzuat, vb. nedenlerle)
  • Üründe değişiklikler yapılması gerekebilir.
  • Karşı tarafın gümrükleme ve belgelendirme ile ilgili farklı düzenlemeleri sizi zorlayabilir.
  • Müşterinin güvenilirliğini anlamak zordur.
  • Daha uzun süreli kredi kullanma ihtiyacı doğar.
  • Maliyet, fiyat ve kalite ayarlamaları yapılması gerekir.
  • Sağlık ve teknik standartlar farklı olabilir.
  • Döviz kurları ve kurlardaki değişikliklere bağlı sorunlar olabilir.
  • Nakit akış problemi olabilir.
  • Ambalajlama ve taşıma için özel çalışma yapmak gerekebilir.
  • Politik riskler işinizi zorlaştırabilir.
Aklınızdan aşağıdaki sorular geçiyorsa, cevaplarımıza da bakmanızı öneririz:
İhracat riskli bir iş midir? Bazı ülkelerle belki. Ama riskleri önceden belirleyip, buna karşı önlem alabilirsiniz, ihracat desteklerini kullanabilirsiniz. İhracatta diğer firmaların deneyimlerinden yararlanınız.
İhracat çok zor, karmaşık, bürokratik bir iştir. Zor değil sistemli ve kurallara göre olması gerektiği açık. İhracatta belge kullanımı çok. Pazar araştırması yapmak, müşteri bulmak, onlarla yazışmak, ihracat belgelerini doldurmak için mecburen bu kapasitenizi geliştireceksiniz.
Küçük işletmemle küresel pazarlarda rekabet edebilir miyim ? İhracatçı firmaların çoğu küçüktür. Girişimciliğin gücü kendini ihracatta da gösterebilir. Yeni yönetim teknikleri ve İnternetin sunduğu düşük maliyetli iş yapma yöntemleri ile üstesinden gelebilirsiniz.
Hiç bir yabancı dili bilmiyorum, başka bir ülkede bulunmadım. Nasıl ihracat yapabilirim? İlk olarak, mevcut iş bilginiz ve anlayışınız sizi diğer ülke işadamlarıyla kendiliğinden yakınlaştıracaktır. İkincisi, yabancı dil bilseniz bile öncelikle ihracat için bir elemanı işe almayı tercih edebilirsiniz.
İhracatta kar elde edebilir miyim? Ürününüze, sektöre, talebe ve rekabete gore sürekli değişimler olacaktır. Rakiplerinizle rekabet edebilmek için üretim maliyetlerini ve ürünü alıcıya ulaştırma maliyetlerini dikkatli belirlemeniz gerekmektedir.
Benim ürünüm diğer ülkelerde satar mı? Ülkemizde satıyorsanız dışarda da satabilirsiniz. Belki, kültürel, teknolojik veya yasal nedenlerle çok küçük değişiklikler yapacaksınız. Başka pazarlara satmayı öğrenmek, sizi daha iyi bir pazarlamacı, firmanızı da bulunduğu pazarlarda başarılı yapar. Diğer kültürlerle yeni ilişkiler kurmak, küresel düşünmek, planlamak ve uygulamak işinizden aldığınız manevi tatmini artıracaktır.
Fiyatımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Dünyada her fiyat için bir alıcı bulunabilir. Ayrıca ürünü fiyatla değil onu teklif haline getirerek, sunduğunuz değerle öne çıkartabilirsiniz.
Paramı alabilir miyim? Güvenli ve etkin uluslararası ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Ama en garantilisi peşin ödeme ile çalışmaktır.
Bulunduğum iç pazar güvenli. Neden başka pazar arayayım? Küreselleşme, Dünya Ticaret Örgütü ve bölgesel ticaret anlaşmaları birden fazla pazarda alım-satımı kolaylaştırıyor. Rekabete açılmayan ülke pazarı yok denebilir. Farkında olun veya olmayın yabancı firmalardan etkileniyorsunuz. KOBİ'lerin pazar çeşitlendirmeye dayalı “uluslararası pazarlama”ya, yani ihracata ihtiyacı var.
Pazarlama yapmayı bilmiyorum. Çok zor! İhracat aslında uluslararası pazarlamadır. İhracat yönetimini firmanızda sistemli hale getiriniz.
Gerçek alıcıları nasıl bulacağımı bilmiyorum. Yaptıkça deneyim kazanacaksınız. DTM'nin ve onun bağlı kuruluşları olan İGEME'nin, İhracatçı Birlikleri'nin sunduğu bilgi ve pazarlama imkanlarını araştırınız. Fuarlara katılınız. Devlet destekli pazar araştırması projeleri hazırlayınız.
Dağıtım kanallarına girmeyi başarmak çok zor. İhracatı doğrudan veya dolaylı yapabilirsiniz. Ama en doğrusu pazardaki dağıtım kanallarını iyi tanımak ve yönetmeye çalışmaktır.
Pazarla ilgili bilgi yok! Tanıtım, nakliye, ürün adaptasyonu, teknoloji, dağıtım kanalları, rekabet, pazarın büyüklüğü, sosyal ve kültürel yapı, fiyat, altyapı, politik yapı...Bunlara ilişkin bilgi ücretli ve ücretsiz olarak mevcut.
Yardıma ihtiyacım var. Nereden destek bulabilirim? İlk adresiniz İGEME ve DTM web sitesinin Devlet Yardımları bölümü olmalı. Pazarlama, satış, tanıtım, dağıtım kanalı kurma, ar-ge, moda-marka yaratma ile ilgili destekleri hızla öğreniniz ve uygulayınız.
DESTEKLERDEN HABERİNİZ VAR MI?
İhracat için ne kadar çok destek olduğunu biliyor musunuz?
Bilgi: Hedef pazarlardaki tanıtım yöntemleri, pazarın büyüklüğü, nakliye, teknoloji, dağıtım kanalları, gümrük vergileri, kültürel yapı, fiyat, sosyal/politik yapı...Bunlar ve size yararlı çok sayıda pratik bilgi bir kamu hizmeti olarak İGEME web sitesinde yer almaktadır. Ayrıca İGEME kütüphanelerinde basılı halde de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra internetteki ticari bilgi ve işbirliği siteleri de ihracata başlarken çok yararlıdır. Bu sitelere İGEME web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İhracatı Geliştirme Uzmanları: İGEME'de çalışan uzmanlar ihracatla ilgili, sektör ve ülke bazında araştırma çalışmaları yürütmektedir. İGEME uzmanlarına danışabilir, bilgi alabilirsiniz.

Ülke Genelinde Düzenlenen Eğitimler: İGEME'nin diğer kurumlarla işbirliği içinde pek çok ilde düzenlediği dış ticarete ilişkin çeşitli başlıklardaki eğitimlerini takip edebilirsiniz. Bunların listesine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Devlet Yardımları: Yeni bir pazarda müşteri bulmak için yapılan ziyaretler, firmanızı uluslararası e-ticaret (b2b) web sitelerinde tanıtmak, istatistik ve pazar araştırması raporu almak, yurt dışı fuarlara katılım sağlamak, yurt dışında ofis-mağaza-showroom-depo açmak, markanızın kaydını yaptırmak, reklam ve tanıtım, uluslararası kalite belgelerinin belgelendirme masraflarını karşılamak, çalışanlarınızı eğitmek, firmanıza danışmanlık hizmeti aldırmak ve ürün ve süreç geliştirme için ar-ge çalışmaları yapmak için devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Ticaret Müşavirlikleri: Ülkemizi yurt dışında temsil eden Ticaret Müşavirleri görev yaptıkları pazarlarla ilgili her türlü bilgiyi talep edebileceğiniz ve ticari engel teşkil eden uygulamalarla ilgili sorunlarınızı iletebileceğiniz Dış Ticaret Müsteşarlığı-DTM'ye bağlı kamu görevlileridir. Web sitesi: Müşavirlik Web Siteleri | Counsellor Web Sites.

Diğer Destekler: Yurt dışına düzenlenen satış heyetleri, ülkemize gelen yabancı ticaret heyetleri yakından izleyip müşteri bulabileceğiniz olanaklardır. Bunlarla ilgili kurumlar İhracatçı Birlikleri ve Ticaret ve Sanayi Odaları'dır. Ayrıca ihracatçıların finansman gereksinimlerini karşılamak amacıyla Eximbank tarafından bankalar vasıtasıyla İhracat Kredileri kullandırılmakta olup, yine Eximbank'ın İhracat Kredi Sigortası Programı ile de ihracatçıların alacakları garanti altına alınabilmektedir.
NE YAPMALISINIZ?

Yapılması gereken pek çok iş var. Hemen yapmanız gereken şey web sitemizi dikkatlice incelemektir. Bunları web sitemizdeki İhracata Hazır Mısınız?, İhracata Doğru 10 Adım, İhracat Planı ve İhracat Öyküleri ile keşfedeceksiniz. Yine de üç hususu hemen vurgulayalım:
  • İhracata adanmış bir yönetim ve insan gücü oluşturunuz.
  • İhracatla ilgili faaliyetlerinizi daima planlayınız.
  • Hata yapmaktan çekinmeyiniz, hatalardan ders çıkararak onları birer fırsata dönüştürünüz.
Firmanızın iç pazarda yaptığı maliyet-fiyat-kalite yönetimi, satın alma, fuara katılım, satış mektupları gönderme, müşteri ziyaretleri gerçekleştirmeyle ilgili birikim ve tecrübesini ihracatta da kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, ihracat pazarları hakkında biraz daha bilgilenmek ve cesaretle uygulamaya başlamaktır.

kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2009       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dış ticaret ile ilgili 5. sınıflara uygun kompozisyon yazabilir misiniz

dış ticaret ile ilgili 5. sınıflara uygun bir şekilde kompozisyon yazabilecek olan var mı?
Son düzenleyen Misafir; 7 Aralık 2009 17:20 Sebep: Mesajlar Otomatik Olarak Birleştirildi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Aralık 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2009       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bir üllkenin yabancı ülkelere mal satması ne gibi faydalar sağlar çabuq acill...!!!!!!
lütfen
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
11 Aralık 2009       Mesaj #6
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bir üllkenin yabancı ülkelere mal satması ne gibi faydalar sağlar çabuq acill...!!!!!!
lütfen

İHRACAT SİZE NE SAĞLAR?
Büyük düşünün. Vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
Küresel düşünmek, tüm dünyayı bir pazar olarak görmektir. Pek çok ülkeye satış yapabileceğinizi düşünmek yeni bir vizyona sahip olmak demektir. Dünyadaki pek çok işadamı gibi, siz de küresel düşünün ve vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
İhracatla firmanızı geliştirin, büyütün, dünya firması olun. Hem kendi iç pazarınızı korumak, hem de diğer ülke pazarlarına açılmak rekabetçiliğin ön koşuludur.
  • İşinizi büyütmenin en iyi yoludur.
  • Firmanıza düzenli para akışı, yeterli işletme sermayesi sağlar.
  • Dünya nüfusunu düşünürseniz çok sayıda müşteriye ulaşırsınız. Satışlarınız artar.
  • Karlılığınız artar.
  • Makro ekonomik krizlere karşı daha dayanıklı olursunuz.
  • İş süreçlerinizi kolaylaştırır.
  • Üretim kapasitenizi tam kullanarak birim maliyetlerinizi düşürürürsünüz.
  • Rakiplerinizin küçülttüğü iç pazara bağımlı olmazsınız. Tüm pazarlarda rekabet edebilirliğiniz artar.
  • Devalüasyona karşı korunursunuz.
  • Uluslararası iş dünyasının bir parçası olursunuz.
  • Diğer kültürlerle ilişkiniz size kişisel tatmin, firmanıza daha da gelişme motivasyonu sağlar.
  • Daha çok kişiye iş sağlarsınız.
  • Mevsimsel satışlardaki dalgalanmaları dengelersiniz.
  • Pazarlarınızı çeşitlendirerek riski dağıtırsınız.
  • Teknolojinizi ve inovasyon düzeyinizi sürekli artırma imkanına sahip olursunuz.
  • Ürünlerinizin yaşam süresi uzar.
  • Markanızı diğer ülkelerde tanıtırsınız.
Giderek artan rekabet ortamında ihracat firmalar için bir seçenek değil, neredeyse bir zorunluluktur.
RİSKLERİ VE ZORLUKLARI YOK MU?
Elbette var, ama günümüzde hangi iş risksiz ve kolay?
  • İhracata odaklı bir yönetim anlayışı oluşturmak gerekir.
  • İhracat için ayrıca para ayırmak gerekir.
  • Firmada bu iş için birisini sürekli görevlendirmek gerekir.
  • Yanlış anlamaları, bankacılıkta ödememe riskini, gümrüklerde takılmayı engellemek için BELGELENDİRME çok önemlidir.
  • Telefondan çok e-posta ve faks kullanılır. Doğru içerikle yazıp, doğru zamanda göndermek ve kontrol önemlidir.
  • Daha çok rekabete maruz kalırsınız.
  • Yeni yatırım, makina alımı gerekebilir.
  • Tanıtım ve reklamı ihracat yapılan ülkenin dilinde yapmak gerekir.
  • Uzaktaki alıcıya satmak daha zordur (mesafeden, kültürden, dil farklılığı, iş alışkanlıkları, yasal mevzuat, vb. nedenlerle)
  • Üründe değişiklikler yapılması gerekebilir.
  • Karşı tarafın gümrükleme ve belgelendirme ile ilgili farklı düzenlemeleri sizi zorlayabilir.
  • Müşterinin güvenilirliğini anlamak zordur.
  • Daha uzun süreli kredi kullanma ihtiyacı doğar.
  • Maliyet, fiyat ve kalite ayarlamaları yapılması gerekir.
  • Sağlık ve teknik standartlar farklı olabilir.
  • Döviz kurları ve kurlardaki değişikliklere bağlı sorunlar olabilir.
  • Nakit akış problemi olabilir.
  • Ambalajlama ve taşıma için özel çalışma yapmak gerekebilir.
  • Politik riskler işinizi zorlaştırabilir.
Aklınızdan aşağıdaki sorular geçiyorsa, cevaplarımıza da bakmanızı öneririz:
İhracat riskli bir iş midir? Bazı ülkelerle belki. Ama riskleri önceden belirleyip, buna karşı önlem alabilirsiniz, ihracat desteklerini kullanabilirsiniz. İhracatta diğer firmaların deneyimlerinden yararlanınız.
İhracat çok zor, karmaşık, bürokratik bir iştir. Zor değil sistemli ve kurallara göre olması gerektiği açık. İhracatta belge kullanımı çok. Pazar araştırması yapmak, müşteri bulmak, onlarla yazışmak, ihracat belgelerini doldurmak için mecburen bu kapasitenizi geliştireceksiniz.
Küçük işletmemle küresel pazarlarda rekabet edebilir miyim ? İhracatçı firmaların çoğu küçüktür. Girişimciliğin gücü kendini ihracatta da gösterebilir. Yeni yönetim teknikleri ve İnternetin sunduğu düşük maliyetli iş yapma yöntemleri ile üstesinden gelebilirsiniz.
Hiç bir yabancı dili bilmiyorum, başka bir ülkede bulunmadım. Nasıl ihracat yapabilirim? İlk olarak, mevcut iş bilginiz ve anlayışınız sizi diğer ülke işadamlarıyla kendiliğinden yakınlaştıracaktır. İkincisi, yabancı dil bilseniz bile öncelikle ihracat için bir elemanı işe almayı tercih edebilirsiniz.
İhracatta kar elde edebilir miyim? Ürününüze, sektöre, talebe ve rekabete gore sürekli değişimler olacaktır. Rakiplerinizle rekabet edebilmek için üretim maliyetlerini ve ürünü alıcıya ulaştırma maliyetlerini dikkatli belirlemeniz gerekmektedir.
Benim ürünüm diğer ülkelerde satar mı? Ülkemizde satıyorsanız dışarda da satabilirsiniz. Belki, kültürel, teknolojik veya yasal nedenlerle çok küçük değişiklikler yapacaksınız. Başka pazarlara satmayı öğrenmek, sizi daha iyi bir pazarlamacı, firmanızı da bulunduğu pazarlarda başarılı yapar. Diğer kültürlerle yeni ilişkiler kurmak, küresel düşünmek, planlamak ve uygulamak işinizden aldığınız manevi tatmini artıracaktır.
Fiyatımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Dünyada her fiyat için bir alıcı bulunabilir. Ayrıca ürünü fiyatla değil onu teklif haline getirerek, sunduğunuz değerle öne çıkartabilirsiniz.
Paramı alabilir miyim? Güvenli ve etkin uluslararası ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Ama en garantilisi peşin ödeme ile çalışmaktır.
Bulunduğum iç pazar güvenli. Neden başka pazar arayayım? Küreselleşme, Dünya Ticaret Örgütü ve bölgesel ticaret anlaşmaları birden fazla pazarda alım-satımı kolaylaştırıyor. Rekabete açılmayan ülke pazarı yok denebilir. Farkında olun veya olmayın yabancı firmalardan etkileniyorsunuz. KOBİ'lerin pazar çeşitlendirmeye dayalı “uluslararası pazarlama”ya, yani ihracata ihtiyacı var.
Pazarlama yapmayı bilmiyorum. Çok zor! İhracat aslında uluslararası pazarlamadır. İhracat yönetimini firmanızda sistemli hale getiriniz.
Gerçek alıcıları nasıl bulacağımı bilmiyorum. Yaptıkça deneyim kazanacaksınız. DTM'nin ve onun bağlı kuruluşları olan İGEME'nin, İhracatçı Birlikleri'nin sunduğu bilgi ve pazarlama imkanlarını araştırınız. Fuarlara katılınız. Devlet destekli pazar araştırması projeleri hazırlayınız.
Dağıtım kanallarına girmeyi başarmak çok zor. İhracatı doğrudan veya dolaylı yapabilirsiniz. Ama en doğrusu pazardaki dağıtım kanallarını iyi tanımak ve yönetmeye çalışmaktır.
Pazarla ilgili bilgi yok! Tanıtım, nakliye, ürün adaptasyonu, teknoloji, dağıtım kanalları, rekabet, pazarın büyüklüğü, sosyal ve kültürel yapı, fiyat, altyapı, politik yapı...Bunlara ilişkin bilgi ücretli ve ücretsiz olarak mevcut.
Yardıma ihtiyacım var. Nereden destek bulabilirim? İlk adresiniz İGEME ve DTM web sitesinin Devlet Yardımları bölümü olmalı. Pazarlama, satış, tanıtım, dağıtım kanalı kurma, ar-ge, moda-marka yaratma ile ilgili destekleri hızla öğreniniz ve uygulayınız.
DESTEKLERDEN HABERİNİZ VAR MI?
İhracat için ne kadar çok destek olduğunu biliyor musunuz?
Bilgi: Hedef pazarlardaki tanıtım yöntemleri, pazarın büyüklüğü, nakliye, teknoloji, dağıtım kanalları, gümrük vergileri, kültürel yapı, fiyat, sosyal/politik yapı...Bunlar ve size yararlı çok sayıda pratik bilgi bir kamu hizmeti olarak İGEME web sitesinde yer almaktadır. Ayrıca İGEME kütüphanelerinde basılı halde de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra internetteki ticari bilgi ve işbirliği siteleri de ihracata başlarken çok yararlıdır. Bu sitelere İGEME web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İhracatı Geliştirme Uzmanları: İGEME'de çalışan uzmanlar ihracatla ilgili, sektör ve ülke bazında araştırma çalışmaları yürütmektedir. İGEME uzmanlarına danışabilir, bilgi alabilirsiniz.

Ülke Genelinde Düzenlenen Eğitimler: İGEME'nin diğer kurumlarla işbirliği içinde pek çok ilde düzenlediği dış ticarete ilişkin çeşitli başlıklardaki eğitimlerini takip edebilirsiniz. Bunların listesine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Devlet Yardımları: Yeni bir pazarda müşteri bulmak için yapılan ziyaretler, firmanızı uluslararası e-ticaret (b2b) web sitelerinde tanıtmak, istatistik ve pazar araştırması raporu almak, yurt dışı fuarlara katılım sağlamak, yurt dışında ofis-mağaza-showroom-depo açmak, markanızın kaydını yaptırmak, reklam ve tanıtım, uluslararası kalite belgelerinin belgelendirme masraflarını karşılamak, çalışanlarınızı eğitmek, firmanıza danışmanlık hizmeti aldırmak ve ürün ve süreç geliştirme için ar-ge çalışmaları yapmak için devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Ticaret Müşavirlikleri: Ülkemizi yurt dışında temsil eden Ticaret Müşavirleri görev yaptıkları pazarlarla ilgili her türlü bilgiyi talep edebileceğiniz ve ticari engel teşkil eden uygulamalarla ilgili sorunlarınızı iletebileceğiniz Dış Ticaret Müsteşarlığı-DTM'ye bağlı kamu görevlileridir. Web sitesi: Müşavirlik Web Siteleri | Counsellor Web Sites.

Diğer Destekler: Yurt dışına düzenlenen satış heyetleri, ülkemize gelen yabancı ticaret heyetleri yakından izleyip müşteri bulabileceğiniz olanaklardır. Bunlarla ilgili kurumlar İhracatçı Birlikleri ve Ticaret ve Sanayi Odaları'dır. Ayrıca ihracatçıların finansman gereksinimlerini karşılamak amacıyla Eximbank tarafından bankalar vasıtasıyla İhracat Kredileri kullandırılmakta olup, yine Eximbank'ın İhracat Kredi Sigortası Programı ile de ihracatçıların alacakları garanti altına alınabilmektedir.
NE YAPMALISINIZ?

Yapılması gereken pek çok iş var. Hemen yapmanız gereken şey web sitemizi dikkatlice incelemektir. Bunları web sitemizdeki İhracata Hazır Mısınız?, İhracata Doğru 10 Adım, İhracat Planı ve İhracat Öyküleri ile keşfedeceksiniz. Yine de üç hususu hemen vurgulayalım:
  • İhracata adanmış bir yönetim ve insan gücü oluşturunuz.
  • İhracatla ilgili faaliyetlerinizi daima planlayınız.
  • Hata yapmaktan çekinmeyiniz, hatalardan ders çıkararak onları birer fırsata dönüştürünüz.
Firmanızın iç pazarda yaptığı maliyet-fiyat-kalite yönetimi, satın alma, fuara katılım, satış mektupları gönderme, müşteri ziyaretleri gerçekleştirmeyle ilgili birikim ve tecrübesini ihracatta da kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, ihracat pazarları hakkında biraz daha bilgilenmek ve cesaretle uygulamaya başlamaktır.

kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Aralık 2009       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı

bir ulkenin bir ulkeye mal satmasi


bir ülkenin yabancı ülkelere mal satması o ülkenin ne gibi faydalar salar
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
18 Aralık 2009       Mesaj #8
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bir ülkenin yabancı ülkelere mal satması o ülkenin ne gibi faydalar salar

İHRACAT SİZE NE SAĞLAR?
Büyük düşünün. Vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
Küresel düşünmek, tüm dünyayı bir pazar olarak görmektir. Pek çok ülkeye satış yapabileceğinizi düşünmek yeni bir vizyona sahip olmak demektir. Dünyadaki pek çok işadamı gibi, siz de küresel düşünün ve vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
İhracatla firmanızı geliştirin, büyütün, dünya firması olun. Hem kendi iç pazarınızı korumak, hem de diğer ülke pazarlarına açılmak rekabetçiliğin ön koşuludur.
  • İşinizi büyütmenin en iyi yoludur.
  • Firmanıza düzenli para akışı, yeterli işletme sermayesi sağlar.
  • Dünya nüfusunu düşünürseniz çok sayıda müşteriye ulaşırsınız. Satışlarınız artar.
  • Karlılığınız artar.
  • Makro ekonomik krizlere karşı daha dayanıklı olursunuz.
  • İş süreçlerinizi kolaylaştırır.
  • Üretim kapasitenizi tam kullanarak birim maliyetlerinizi düşürürürsünüz.
  • Rakiplerinizin küçülttüğü iç pazara bağımlı olmazsınız. Tüm pazarlarda rekabet edebilirliğiniz artar.
  • Devalüasyona karşı korunursunuz.
  • Uluslararası iş dünyasının bir parçası olursunuz.
  • Diğer kültürlerle ilişkiniz size kişisel tatmin, firmanıza daha da gelişme motivasyonu sağlar.
  • Daha çok kişiye iş sağlarsınız.
  • Mevsimsel satışlardaki dalgalanmaları dengelersiniz.
  • Pazarlarınızı çeşitlendirerek riski dağıtırsınız.
  • Teknolojinizi ve inovasyon düzeyinizi sürekli artırma imkanına sahip olursunuz.
  • Ürünlerinizin yaşam süresi uzar.
  • Markanızı diğer ülkelerde tanıtırsınız.
Giderek artan rekabet ortamında ihracat firmalar için bir seçenek değil, neredeyse bir zorunluluktur.
RİSKLERİ VE ZORLUKLARI YOK MU?
Elbette var, ama günümüzde hangi iş risksiz ve kolay?
  • İhracata odaklı bir yönetim anlayışı oluşturmak gerekir.
  • İhracat için ayrıca para ayırmak gerekir.
  • Firmada bu iş için birisini sürekli görevlendirmek gerekir.
  • Yanlış anlamaları, bankacılıkta ödememe riskini, gümrüklerde takılmayı engellemek için BELGELENDİRME çok önemlidir.
  • Telefondan çok e-posta ve faks kullanılır. Doğru içerikle yazıp, doğru zamanda göndermek ve kontrol önemlidir.
  • Daha çok rekabete maruz kalırsınız.
  • Yeni yatırım, makina alımı gerekebilir.
  • Tanıtım ve reklamı ihracat yapılan ülkenin dilinde yapmak gerekir.
  • Uzaktaki alıcıya satmak daha zordur (mesafeden, kültürden, dil farklılığı, iş alışkanlıkları, yasal mevzuat, vb. nedenlerle)
  • Üründe değişiklikler yapılması gerekebilir.
  • Karşı tarafın gümrükleme ve belgelendirme ile ilgili farklı düzenlemeleri sizi zorlayabilir.
  • Müşterinin güvenilirliğini anlamak zordur.
  • Daha uzun süreli kredi kullanma ihtiyacı doğar.
  • Maliyet, fiyat ve kalite ayarlamaları yapılması gerekir.
  • Sağlık ve teknik standartlar farklı olabilir.
  • Döviz kurları ve kurlardaki değişikliklere bağlı sorunlar olabilir.
  • Nakit akış problemi olabilir.
  • Ambalajlama ve taşıma için özel çalışma yapmak gerekebilir.
  • Politik riskler işinizi zorlaştırabilir.
Aklınızdan aşağıdaki sorular geçiyorsa, cevaplarımıza da bakmanızı öneririz:
İhracat riskli bir iş midir? Bazı ülkelerle belki. Ama riskleri önceden belirleyip, buna karşı önlem alabilirsiniz, ihracat desteklerini kullanabilirsiniz. İhracatta diğer firmaların deneyimlerinden yararlanınız.
İhracat çok zor, karmaşık, bürokratik bir iştir. Zor değil sistemli ve kurallara göre olması gerektiği açık. İhracatta belge kullanımı çok. Pazar araştırması yapmak, müşteri bulmak, onlarla yazışmak, ihracat belgelerini doldurmak için mecburen bu kapasitenizi geliştireceksiniz.
Küçük işletmemle küresel pazarlarda rekabet edebilir miyim ? İhracatçı firmaların çoğu küçüktür. Girişimciliğin gücü kendini ihracatta da gösterebilir. Yeni yönetim teknikleri ve İnternetin sunduğu düşük maliyetli iş yapma yöntemleri ile üstesinden gelebilirsiniz.
Hiç bir yabancı dili bilmiyorum, başka bir ülkede bulunmadım. Nasıl ihracat yapabilirim? İlk olarak, mevcut iş bilginiz ve anlayışınız sizi diğer ülke işadamlarıyla kendiliğinden yakınlaştıracaktır. İkincisi, yabancı dil bilseniz bile öncelikle ihracat için bir elemanı işe almayı tercih edebilirsiniz.
İhracatta kar elde edebilir miyim? Ürününüze, sektöre, talebe ve rekabete gore sürekli değişimler olacaktır. Rakiplerinizle rekabet edebilmek için üretim maliyetlerini ve ürünü alıcıya ulaştırma maliyetlerini dikkatli belirlemeniz gerekmektedir.
Benim ürünüm diğer ülkelerde satar mı? Ülkemizde satıyorsanız dışarda da satabilirsiniz. Belki, kültürel, teknolojik veya yasal nedenlerle çok küçük değişiklikler yapacaksınız. Başka pazarlara satmayı öğrenmek, sizi daha iyi bir pazarlamacı, firmanızı da bulunduğu pazarlarda başarılı yapar. Diğer kültürlerle yeni ilişkiler kurmak, küresel düşünmek, planlamak ve uygulamak işinizden aldığınız manevi tatmini artıracaktır.
Fiyatımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Dünyada her fiyat için bir alıcı bulunabilir. Ayrıca ürünü fiyatla değil onu teklif haline getirerek, sunduğunuz değerle öne çıkartabilirsiniz.
Paramı alabilir miyim? Güvenli ve etkin uluslararası ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Ama en garantilisi peşin ödeme ile çalışmaktır.
Bulunduğum iç pazar güvenli. Neden başka pazar arayayım? Küreselleşme, Dünya Ticaret Örgütü ve bölgesel ticaret anlaşmaları birden fazla pazarda alım-satımı kolaylaştırıyor. Rekabete açılmayan ülke pazarı yok denebilir. Farkında olun veya olmayın yabancı firmalardan etkileniyorsunuz. KOBİ'lerin pazar çeşitlendirmeye dayalı “uluslararası pazarlama”ya, yani ihracata ihtiyacı var.
Pazarlama yapmayı bilmiyorum. Çok zor! İhracat aslında uluslararası pazarlamadır. İhracat yönetimini firmanızda sistemli hale getiriniz.
Gerçek alıcıları nasıl bulacağımı bilmiyorum. Yaptıkça deneyim kazanacaksınız. DTM'nin ve onun bağlı kuruluşları olan İGEME'nin, İhracatçı Birlikleri'nin sunduğu bilgi ve pazarlama imkanlarını araştırınız. Fuarlara katılınız. Devlet destekli pazar araştırması projeleri hazırlayınız.
Dağıtım kanallarına girmeyi başarmak çok zor. İhracatı doğrudan veya dolaylı yapabilirsiniz. Ama en doğrusu pazardaki dağıtım kanallarını iyi tanımak ve yönetmeye çalışmaktır.
Pazarla ilgili bilgi yok! Tanıtım, nakliye, ürün adaptasyonu, teknoloji, dağıtım kanalları, rekabet, pazarın büyüklüğü, sosyal ve kültürel yapı, fiyat, altyapı, politik yapı...Bunlara ilişkin bilgi ücretli ve ücretsiz olarak mevcut.
Yardıma ihtiyacım var. Nereden destek bulabilirim? İlk adresiniz İGEME ve DTM web sitesinin Devlet Yardımları bölümü olmalı. Pazarlama, satış, tanıtım, dağıtım kanalı kurma, ar-ge, moda-marka yaratma ile ilgili destekleri hızla öğreniniz ve uygulayınız.
DESTEKLERDEN HABERİNİZ VAR MI?
İhracat için ne kadar çok destek olduğunu biliyor musunuz?
Bilgi: Hedef pazarlardaki tanıtım yöntemleri, pazarın büyüklüğü, nakliye, teknoloji, dağıtım kanalları, gümrük vergileri, kültürel yapı, fiyat, sosyal/politik yapı...Bunlar ve size yararlı çok sayıda pratik bilgi bir kamu hizmeti olarak İGEME web sitesinde yer almaktadır. Ayrıca İGEME kütüphanelerinde basılı halde de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra internetteki ticari bilgi ve işbirliği siteleri de ihracata başlarken çok yararlıdır. Bu sitelere İGEME web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İhracatı Geliştirme Uzmanları: İGEME'de çalışan uzmanlar ihracatla ilgili, sektör ve ülke bazında araştırma çalışmaları yürütmektedir. İGEME uzmanlarına danışabilir, bilgi alabilirsiniz.

Ülke Genelinde Düzenlenen Eğitimler: İGEME'nin diğer kurumlarla işbirliği içinde pek çok ilde düzenlediği dış ticarete ilişkin çeşitli başlıklardaki eğitimlerini takip edebilirsiniz. Bunların listesine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Devlet Yardımları: Yeni bir pazarda müşteri bulmak için yapılan ziyaretler, firmanızı uluslararası e-ticaret (b2b) web sitelerinde tanıtmak, istatistik ve pazar araştırması raporu almak, yurt dışı fuarlara katılım sağlamak, yurt dışında ofis-mağaza-showroom-depo açmak, markanızın kaydını yaptırmak, reklam ve tanıtım, uluslararası kalite belgelerinin belgelendirme masraflarını karşılamak, çalışanlarınızı eğitmek, firmanıza danışmanlık hizmeti aldırmak ve ürün ve süreç geliştirme için ar-ge çalışmaları yapmak için devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Ticaret Müşavirlikleri: Ülkemizi yurt dışında temsil eden Ticaret Müşavirleri görev yaptıkları pazarlarla ilgili her türlü bilgiyi talep edebileceğiniz ve ticari engel teşkil eden uygulamalarla ilgili sorunlarınızı iletebileceğiniz Dış Ticaret Müsteşarlığı-DTM'ye bağlı kamu görevlileridir. Web sitesi: Müşavirlik Web Siteleri | Counsellor Web Sites.

Diğer Destekler: Yurt dışına düzenlenen satış heyetleri, ülkemize gelen yabancı ticaret heyetleri yakından izleyip müşteri bulabileceğiniz olanaklardır. Bunlarla ilgili kurumlar İhracatçı Birlikleri ve Ticaret ve Sanayi Odaları'dır. Ayrıca ihracatçıların finansman gereksinimlerini karşılamak amacıyla Eximbank tarafından bankalar vasıtasıyla İhracat Kredileri kullandırılmakta olup, yine Eximbank'ın İhracat Kredi Sigortası Programı ile de ihracatçıların alacakları garanti altına alınabilmektedir.
NE YAPMALISINIZ?

Yapılması gereken pek çok iş var. Hemen yapmanız gereken şey web sitemizi dikkatlice incelemektir. Bunları web sitemizdeki İhracata Hazır Mısınız?, İhracata Doğru 10 Adım, İhracat Planı ve İhracat Öyküleri ile keşfedeceksiniz. Yine de üç hususu hemen vurgulayalım:
  • İhracata adanmış bir yönetim ve insan gücü oluşturunuz.
  • İhracatla ilgili faaliyetlerinizi daima planlayınız.
  • Hata yapmaktan çekinmeyiniz, hatalardan ders çıkararak onları birer fırsata dönüştürünüz.
Firmanızın iç pazarda yaptığı maliyet-fiyat-kalite yönetimi, satın alma, fuara katılım, satış mektupları gönderme, müşteri ziyaretleri gerçekleştirmeyle ilgili birikim ve tecrübesini ihracatta da kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, ihracat pazarları hakkında biraz daha bilgilenmek ve cesaretle uygulamaya başlamaktır.

kaynak
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Aralık 2009       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bir ulkenin bir ulkeye mal satmasi o ülkeye kazandırdıkları
_KleopatrA_ - avatarı
_KleopatrA_
Ziyaretçi
19 Aralık 2009       Mesaj #10
_KleopatrA_ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

bir ulkenin bir ulkeye mal satmasi o ülkeye kazandırdıkları

İHRACAT SİZE NE SAĞLAR?
Büyük düşünün. Vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
Küresel düşünmek, tüm dünyayı bir pazar olarak görmektir. Pek çok ülkeye satış yapabileceğinizi düşünmek yeni bir vizyona sahip olmak demektir. Dünyadaki pek çok işadamı gibi, siz de küresel düşünün ve vizyonunuzu ihracatla geliştirin.
İhracatla firmanızı geliştirin, büyütün, dünya firması olun. Hem kendi iç pazarınızı korumak, hem de diğer ülke pazarlarına açılmak rekabetçiliğin ön koşuludur.
  • İşinizi büyütmenin en iyi yoludur.
  • Firmanıza düzenli para akışı, yeterli işletme sermayesi sağlar.
  • Dünya nüfusunu düşünürseniz çok sayıda müşteriye ulaşırsınız. Satışlarınız artar.
  • Karlılığınız artar.
  • Makro ekonomik krizlere karşı daha dayanıklı olursunuz.
  • İş süreçlerinizi kolaylaştırır.
  • Üretim kapasitenizi tam kullanarak birim maliyetlerinizi düşürürürsünüz.
  • Rakiplerinizin küçülttüğü iç pazara bağımlı olmazsınız. Tüm pazarlarda rekabet edebilirliğiniz artar.
  • Devalüasyona karşı korunursunuz.
  • Uluslararası iş dünyasının bir parçası olursunuz.
  • Diğer kültürlerle ilişkiniz size kişisel tatmin, firmanıza daha da gelişme motivasyonu sağlar.
  • Daha çok kişiye iş sağlarsınız.
  • Mevsimsel satışlardaki dalgalanmaları dengelersiniz.
  • Pazarlarınızı çeşitlendirerek riski dağıtırsınız.
  • Teknolojinizi ve inovasyon düzeyinizi sürekli artırma imkanına sahip olursunuz.
  • Ürünlerinizin yaşam süresi uzar.
  • Markanızı diğer ülkelerde tanıtırsınız.
Giderek artan rekabet ortamında ihracat firmalar için bir seçenek değil, neredeyse bir zorunluluktur.
RİSKLERİ VE ZORLUKLARI YOK MU?
Elbette var, ama günümüzde hangi iş risksiz ve kolay?
  • İhracata odaklı bir yönetim anlayışı oluşturmak gerekir.
  • İhracat için ayrıca para ayırmak gerekir.
  • Firmada bu iş için birisini sürekli görevlendirmek gerekir.
  • Yanlış anlamaları, bankacılıkta ödememe riskini, gümrüklerde takılmayı engellemek için BELGELENDİRME çok önemlidir.
  • Telefondan çok e-posta ve faks kullanılır. Doğru içerikle yazıp, doğru zamanda göndermek ve kontrol önemlidir.
  • Daha çok rekabete maruz kalırsınız.
  • Yeni yatırım, makina alımı gerekebilir.
  • Tanıtım ve reklamı ihracat yapılan ülkenin dilinde yapmak gerekir.
  • Uzaktaki alıcıya satmak daha zordur (mesafeden, kültürden, dil farklılığı, iş alışkanlıkları, yasal mevzuat, vb. nedenlerle)
  • Üründe değişiklikler yapılması gerekebilir.
  • Karşı tarafın gümrükleme ve belgelendirme ile ilgili farklı düzenlemeleri sizi zorlayabilir.
  • Müşterinin güvenilirliğini anlamak zordur.
  • Daha uzun süreli kredi kullanma ihtiyacı doğar.
  • Maliyet, fiyat ve kalite ayarlamaları yapılması gerekir.
  • Sağlık ve teknik standartlar farklı olabilir.
  • Döviz kurları ve kurlardaki değişikliklere bağlı sorunlar olabilir.
  • Nakit akış problemi olabilir.
  • Ambalajlama ve taşıma için özel çalışma yapmak gerekebilir.
  • Politik riskler işinizi zorlaştırabilir.
Aklınızdan aşağıdaki sorular geçiyorsa, cevaplarımıza da bakmanızı öneririz:
İhracat riskli bir iş midir? Bazı ülkelerle belki. Ama riskleri önceden belirleyip, buna karşı önlem alabilirsiniz, ihracat desteklerini kullanabilirsiniz. İhracatta diğer firmaların deneyimlerinden yararlanınız.
İhracat çok zor, karmaşık, bürokratik bir iştir. Zor değil sistemli ve kurallara göre olması gerektiği açık. İhracatta belge kullanımı çok. Pazar araştırması yapmak, müşteri bulmak, onlarla yazışmak, ihracat belgelerini doldurmak için mecburen bu kapasitenizi geliştireceksiniz.
Küçük işletmemle küresel pazarlarda rekabet edebilir miyim ? İhracatçı firmaların çoğu küçüktür. Girişimciliğin gücü kendini ihracatta da gösterebilir. Yeni yönetim teknikleri ve İnternetin sunduğu düşük maliyetli iş yapma yöntemleri ile üstesinden gelebilirsiniz.
Hiç bir yabancı dili bilmiyorum, başka bir ülkede bulunmadım. Nasıl ihracat yapabilirim? İlk olarak, mevcut iş bilginiz ve anlayışınız sizi diğer ülke işadamlarıyla kendiliğinden yakınlaştıracaktır. İkincisi, yabancı dil bilseniz bile öncelikle ihracat için bir elemanı işe almayı tercih edebilirsiniz.
İhracatta kar elde edebilir miyim? Ürününüze, sektöre, talebe ve rekabete gore sürekli değişimler olacaktır. Rakiplerinizle rekabet edebilmek için üretim maliyetlerini ve ürünü alıcıya ulaştırma maliyetlerini dikkatli belirlemeniz gerekmektedir.
Benim ürünüm diğer ülkelerde satar mı? Ülkemizde satıyorsanız dışarda da satabilirsiniz. Belki, kültürel, teknolojik veya yasal nedenlerle çok küçük değişiklikler yapacaksınız. Başka pazarlara satmayı öğrenmek, sizi daha iyi bir pazarlamacı, firmanızı da bulunduğu pazarlarda başarılı yapar. Diğer kültürlerle yeni ilişkiler kurmak, küresel düşünmek, planlamak ve uygulamak işinizden aldığınız manevi tatmini artıracaktır.
Fiyatımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Dünyada her fiyat için bir alıcı bulunabilir. Ayrıca ürünü fiyatla değil onu teklif haline getirerek, sunduğunuz değerle öne çıkartabilirsiniz.
Paramı alabilir miyim? Güvenli ve etkin uluslararası ödeme yöntemlerini kullanabilirsiniz. Ama en garantilisi peşin ödeme ile çalışmaktır.
Bulunduğum iç pazar güvenli. Neden başka pazar arayayım? Küreselleşme, Dünya Ticaret Örgütü ve bölgesel ticaret anlaşmaları birden fazla pazarda alım-satımı kolaylaştırıyor. Rekabete açılmayan ülke pazarı yok denebilir. Farkında olun veya olmayın yabancı firmalardan etkileniyorsunuz. KOBİ'lerin pazar çeşitlendirmeye dayalı “uluslararası pazarlama”ya, yani ihracata ihtiyacı var.
Pazarlama yapmayı bilmiyorum. Çok zor! İhracat aslında uluslararası pazarlamadır. İhracat yönetimini firmanızda sistemli hale getiriniz.
Gerçek alıcıları nasıl bulacağımı bilmiyorum. Yaptıkça deneyim kazanacaksınız. DTM'nin ve onun bağlı kuruluşları olan İGEME'nin, İhracatçı Birlikleri'nin sunduğu bilgi ve pazarlama imkanlarını araştırınız. Fuarlara katılınız. Devlet destekli pazar araştırması projeleri hazırlayınız.
Dağıtım kanallarına girmeyi başarmak çok zor. İhracatı doğrudan veya dolaylı yapabilirsiniz. Ama en doğrusu pazardaki dağıtım kanallarını iyi tanımak ve yönetmeye çalışmaktır.
Pazarla ilgili bilgi yok! Tanıtım, nakliye, ürün adaptasyonu, teknoloji, dağıtım kanalları, rekabet, pazarın büyüklüğü, sosyal ve kültürel yapı, fiyat, altyapı, politik yapı...Bunlara ilişkin bilgi ücretli ve ücretsiz olarak mevcut.
Yardıma ihtiyacım var. Nereden destek bulabilirim? İlk adresiniz İGEME ve DTM web sitesinin Devlet Yardımları bölümü olmalı. Pazarlama, satış, tanıtım, dağıtım kanalı kurma, ar-ge, moda-marka yaratma ile ilgili destekleri hızla öğreniniz ve uygulayınız.
DESTEKLERDEN HABERİNİZ VAR MI?
İhracat için ne kadar çok destek olduğunu biliyor musunuz?
Bilgi: Hedef pazarlardaki tanıtım yöntemleri, pazarın büyüklüğü, nakliye, teknoloji, dağıtım kanalları, gümrük vergileri, kültürel yapı, fiyat, sosyal/politik yapı...Bunlar ve size yararlı çok sayıda pratik bilgi bir kamu hizmeti olarak İGEME web sitesinde yer almaktadır. Ayrıca İGEME kütüphanelerinde basılı halde de bulunmaktadır. Bunun yanı sıra internetteki ticari bilgi ve işbirliği siteleri de ihracata başlarken çok yararlıdır. Bu sitelere İGEME web sitesinden ulaşabilirsiniz.

İhracatı Geliştirme Uzmanları: İGEME'de çalışan uzmanlar ihracatla ilgili, sektör ve ülke bazında araştırma çalışmaları yürütmektedir. İGEME uzmanlarına danışabilir, bilgi alabilirsiniz.

Ülke Genelinde Düzenlenen Eğitimler: İGEME'nin diğer kurumlarla işbirliği içinde pek çok ilde düzenlediği dış ticarete ilişkin çeşitli başlıklardaki eğitimlerini takip edebilirsiniz. Bunların listesine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Devlet Yardımları: Yeni bir pazarda müşteri bulmak için yapılan ziyaretler, firmanızı uluslararası e-ticaret (b2b) web sitelerinde tanıtmak, istatistik ve pazar araştırması raporu almak, yurt dışı fuarlara katılım sağlamak, yurt dışında ofis-mağaza-showroom-depo açmak, markanızın kaydını yaptırmak, reklam ve tanıtım, uluslararası kalite belgelerinin belgelendirme masraflarını karşılamak, çalışanlarınızı eğitmek, firmanıza danışmanlık hizmeti aldırmak ve ürün ve süreç geliştirme için ar-ge çalışmaları yapmak için devlet desteklerinden faydalanabilirsiniz.

Ticaret Müşavirlikleri: Ülkemizi yurt dışında temsil eden Ticaret Müşavirleri görev yaptıkları pazarlarla ilgili her türlü bilgiyi talep edebileceğiniz ve ticari engel teşkil eden uygulamalarla ilgili sorunlarınızı iletebileceğiniz Dış Ticaret Müsteşarlığı-DTM'ye bağlı kamu görevlileridir. Web sitesi: Müşavirlik Web Siteleri | Counsellor Web Sites.

Diğer Destekler: Yurt dışına düzenlenen satış heyetleri, ülkemize gelen yabancı ticaret heyetleri yakından izleyip müşteri bulabileceğiniz olanaklardır. Bunlarla ilgili kurumlar İhracatçı Birlikleri ve Ticaret ve Sanayi Odaları'dır. Ayrıca ihracatçıların finansman gereksinimlerini karşılamak amacıyla Eximbank tarafından bankalar vasıtasıyla İhracat Kredileri kullandırılmakta olup, yine Eximbank'ın İhracat Kredi Sigortası Programı ile de ihracatçıların alacakları garanti altına alınabilmektedir.
NE YAPMALISINIZ?

Yapılması gereken pek çok iş var. Hemen yapmanız gereken şey web sitemizi dikkatlice incelemektir. Bunları web sitemizdeki İhracata Hazır Mısınız?, İhracata Doğru 10 Adım, İhracat Planı ve İhracat Öyküleri ile keşfedeceksiniz. Yine de üç hususu hemen vurgulayalım:
  • İhracata adanmış bir yönetim ve insan gücü oluşturunuz.
  • İhracatla ilgili faaliyetlerinizi daima planlayınız.
  • Hata yapmaktan çekinmeyiniz, hatalardan ders çıkararak onları birer fırsata dönüştürünüz.
Firmanızın iç pazarda yaptığı maliyet-fiyat-kalite yönetimi, satın alma, fuara katılım, satış mektupları gönderme, müşteri ziyaretleri gerçekleştirmeyle ilgili birikim ve tecrübesini ihracatta da kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken, ihracat pazarları hakkında biraz daha bilgilenmek ve cesaretle uygulamaya başlamaktır.

kaynak __________________

Benzer Konular

1 Aralık 2016 / Misafir Cevaplanmış
2 Şubat 2015 / Misafir Cevaplanmış