Arama

Kültürel ögeler neden önemlidir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 30 Kasım 2014 Gösterim: 21.573 Cevap: 17
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Aralık 2010       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kültürel öğeler, bir toplumun ulus- millet sayılmasını sağlamakta olan özelliklerin bütünüdür. Bir toplumun ulus millet olması sadece toprakların birliğiyle değil aynı anda Dil, Tarih ve Din gibi unsurlara dayanır. Bu özelliklerin kısa adı kültürdür. Yemek yemekden giyime, kız istemeden düğüne, mili ve dini bayramlara, tarihi eserlere ,doğum ve cenazelere, mezarlıklara ve ya sünnet düğününde olan adetlere dayanır. Kültürün öğeleri milletin bayrak ve milli marş ayrıca toprak bütünlüğü gibi önemli unsurlarıdır.

Sponsorlu Bağlantılar
Kültürün farklı iki tane terimi vardır. 1- Kültür insana ilişkin bir kavramdır. 2 Sosyolojik olarak bir kavramdır.
İnsana ilişkin kavram olan kültür tarih içinde yaratılan bir anlam ve önem sistemidir. Bir insna bireysel ve toplu yaşamı anlamada, düzenlemede ve yapılandırmada kullandığı inançlar ve adetlerdir.

Sosyolojik olarak kültür: bizi saran, insanlardan öğrendiğimiz toplumsal mirastır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Ekim 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kültürel öğeler, bir toplumun ulus- millet sayılmasını sağlamakta olan özelliklerin bütünüdür. Bir toplumun ulus millet olması sadece toprakların birliğiyle değil aynı anda Dil, Tarih ve Din gibi unsurlara dayanır.Bu yüzden her millet için çok önemlidir.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Kasım 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya lütfen kültürel öğelerin önemini yazın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Önemi dil tarih din vb. özelliklere dayanması Ve bize kalan mirasları,toplu yaşama sunmaktır.Bunların bir kısmı maddi eserler müzde sergilenir Msn Wink
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Aralık 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sınavım var daha kısa ve düzgün yazar mısınız?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2011       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kültürel öğeler, bir topluluğun "ulus"- millet" sayılmasını sağlayan özellikler bütününüdür. Bir topluluğun ulus olması yalnız toprak birliğne değil, aynı zamanda
Dil
Tarih
Din
Anane
vb gibi özelliklere dayanır. Bu özelliklerin kısa ve açık adı ise kültürdür. biraz daha açarsak; yemek alışkanlığından giyime, kız isteme şeklinden düğüne, milli ve dini bayram ve şölenlere, tarihi eserlere, doğum ve cenazede, mezarlıklarda ya da sünnet düğünündeki adetlere kadar (bu örnekleri artırabilirsiniz) kültür öğeleri bir ulusun bayrak ve milli marş ve toprak bütünlüğü gibi önemli unsurlarıdır.

Kültür farklı anlamları olan bir terimdir.
İnsana ilişkin bir kavram olarak kültür, tarih içerisinde yaratılan bir anlam ve önem sistemidir. Bir grup insanın bireysel ve toplu yaşamlarını anlamada, düzenlemede ve yapılandırmada kullandıkları bir inançlar ve adetler sistemidir.
Sosyolojik olarak, kültür bizi saran, insanlardan öğrendiğimiz toplumsal mirastır.
Kültürün oluşmasında ikili bir süreç vardır;
Birinci süreçte insan pasif ve alıcı konumdadır. Belli bir coğrafi çevrede yaşıyor, beslenme ve barınma ihtiyaçlarını orada gideriyordur. Doğayla kurulan bu öncül ilişki, yani ihtiyaçları doğrultusunda edindiği bilgi, dili, davranışları ve maddi üretim ve tüketim aletleri kültürün yaratılmasında birinci aşama olarak karşımıza çıkar.
İkinci aşamada ise insan alıcı konumdan çıkar ve üretmeye başlar; yani yaşadığı çevreye etkin ve aktif bir güç olarak katılır. Bu süreç ilk aletlerin yaratılmasıyla sınırlı olarak başlayıp Neolitik Çağ’la birlikte hız kazanmıştır. Kültür birikimle birlikte ivmesi artan bir toplumsal yapı bileşenidir. Giderek her nesil miras aldığı kültüre maddi ve manevi bir katkı yapar ve onu kendinden sonrakilere miras bırakır.
Bireyler için ise yargılama, zevk ve eleştirme yeteneklerinin öğrenme ve tecrübeler yoluyla geliştirilmiş olan biçimine o kişinin kültürü denir. Bireyin edindiği bilgileri anlatmak için de kültür sözcüğü kullanılır.




Kaynak: Kültürel ögeler neden önemlidir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Kasım 2014       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kültürel ögelerin insanların bir arada yaşamasındaki önemi nedir ?
erkan bük - avatarı
erkan bük
Ziyaretçi
30 Kasım 2014       Mesaj #18
erkan bük - avatarı
Ziyaretçi
kültür bir toplumum birleşip eğlenip kaynaştı yer
bu yüzden bizim ülkemizde
cok bulunur

Benzer Konular

24 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap
26 Eylül 2018 / Misafir Cevaplanmış
11 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap