Arama

0x00000024 hata kodu ve çözümü nedir?

Güncelleme: 20 Nisan 2012 Gösterim: 19.501 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Aralık 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
0x00000024 şeklinde bir uyarı aldım format falan atmıştık programları yüklerken verdi bir daha açılmadı hdd tune ile tarattım ve ilk sektorde hata verdi ne yapabilir o harddiskteki hatayı gidermek için chkdsk /f /r c: yaptım .
birimdeki hatayı gidermek için en kısa en hızlı sorun çözümü için ne önerirsiniz yada başka bir tavsiyeniz varmıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
RuffRyders - avatarı
RuffRyders
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2009       Mesaj #2
RuffRyders - avatarı
Kayıtlı Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

0x00000024 şeklinde bir uyarı aldım format falan atmıştık programları yüklerken verdi bir daha açılmadı hdd tune ile tarattım ve ilk sektorde hata verdi ne yapabilir o harddiskteki hatayı gidermek için chkdsk /f /r c: yaptım .
birimdeki hatayı gidermek için en kısa en hızlı sorun çözümü için ne önerirsiniz yada başka bir tavsiyeniz varmıdır.


Sponsorlu Bağlantılar
-
Alıntı
virtuecat adlı kullanıcıdan alıntı


Dosya sistemi hataları

Hata Numarası

Açıklayıcı Metin

0x00000023

FAT_FILE_SYSTEM

0x00000024

NTFS_FILE_SYSTEM


Genel Durma Hataları bölümündeki adımları uygulayın. Durma hatası devam ediyorsa, aşağıdaki adımları deneyin.

Dosya sistemi durma hatalarında sorun giderme

1. Küçük bilgisayar sistemi arabirimi (SCSI) bağdaştırıcısı kullanıyorsanız, donanım satıcınızdan en yeni Windows XP Professional sürücüsünü edinin, SCSI aygıt için eşleme görüşmesini devre dışı bırakın, SCSI zincirinin doğru bir şekilde sonlandırıldığından emin olun ve aygıtların SCSI ID'lerini kontrol edin. Bu adımları nasıl yapacağınızdan emin değilseniz aygıt için verilen talimatlara bakın.

2. Entegre aygıt elektronikleri (IDE) aygıtlar kullanıyorsanız, kart-üzerinde IDE bağlantı noktasını sadece Birincil olarak tanımlayın. IDE aygıtların Master/Slave/Only ayarlarını kontrol edin. Sabit disk hariç tüm IDE aygıtları kaldırın. Bu adımları nasıl yapacağınızdan emin değilseniz aygıt için verilen talimatlara bakın.

3. Antivirüs, disk birleştirme, uzaktan kumanda, güvenlik duvarı veya yedekleme programları gibi filtre sürücüleri kullanan yazılımları devre dışı bırakın veya kaldırın.

4. Dosya sisteminin bozulup bozulmadığını anlamak için Chkdsk /f komutunu çalıştırın. Windows XP Professional Chkdsk komutunu çalıştıramıyorsa, sürücüyü Windows XP Professional işletim sistemini kullanan başka bir bilgisayara bağlayın ve sürücü üzerinde Chkdsk komutunu o bilgisayardan çalıştırın.

Alıntı

Dur iletisi 0x00000023 ve 0x00000024 Açıklayıcı metin: FAT_FILE_SYSTEM veya NTFS_FILE_SYSTEM
Genel neden: Sabit disk parçalanmış veya aşırı dosya G/Ç etkinliği var. Ayrıca sürücü yansıtması veya bazı virüsten koruma yazılımları da bu Dur hatasına neden olabilir.

Çözüm:

1.
Microsoft Web sitesindeki Online Crash Analysis (Çevrimiçi Kilitlenme Çözümlemesi) aracını kullanın. Microsoft’a rapor göndermek ve Microsoft Passport bilgilerinizi kullanarak, gönderdiğiniz raporların durumunu izlemek için bu aracı kullanabilirsiniz. Çevrimiçi Kilitlenme Çözümleme Web sitesine, Hata Raporlama sitesini veya Web tarayıcınızı kullanarak erişebilirsiniz. Hata Raporlama hizmeti etkin olduğunda, işletim sistemi bileşenleri ve uygulamalarından kaynaklanan çekirdek ve kullanıcı modu hataları için sisteminizi izler. Çekirdek modu raporlamayla, Durduran hataya yol açan sorun veya durum hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Daha fazla bilgi için bkz: Sistem ve program hata bildirimine genel bakış.

2.
Virüs koruma veya yedekleme programlarını ve birleştirme hizmet programlarını devre dışı bırakın.

3.
chkdsk komutunu çalıştırıp bilgisayarı yeniden başlatarak, sabit diskte bozulma olup olmadığını denetleyin. chkdsk komutunu çalıştıramazsanız, sabit diski Windows Server 2003 ailesinden bir ürün çalıştıran başka bir bilgisayara taşımanız ve chkdsk komutunu bu bilgisayarda çalıştırmanız gerekebilir. Daha fazla bilgi için bkz: chkdsk. (chkdsk komutu, sınırlı sayıdaki seçenekle Kurtarma Konsolu'nda kullanılabilir.)

4.
Bilgisayar normal şekilde başlatılamıyorsa, Bilinen Son İyi Yapılandırma’yı kullanın veya Güvenli Mod’da başlatmayı deneyin ve sonra yeni eklenmiş olan programları veya sürücüleri kaldırın veya devre dışı bırakın. Bilgisayarınızı Güvenli Mod'da başlatma hakkında bilgi için bkz: Bilgisayarı Güvenli Mod'da başlatma. Bilgisayarınızı Bilinen Son İyi Yapılandırma ile başlatma hakkında daha fazla bilgi için bkz: Bilgisayarı en yeni iyi yapılandırmayla başlatma.

Önemli

• Bilinen Son İyi Yapılandırma’yı kullandığınızda, en son başarılı başlangıçtan sonra sistem ayarlarında yapılan değişiklikler kaybolur.


kardelenim46600 - avatarı
kardelenim46600
Ziyaretçi
20 Nisan 2012       Mesaj #3
kardelenim46600 - avatarı
Ziyaretçi
arkadaslar bios dan ahci mode yada enhanced diye bir yer var oradan s ata p ata secilirse ahci mode disabled yapilirsa sorun cozuluyor. az once oyle bir sorun olan makina kurdum copetative ve enhanced diye bir yer vardi bios da onu enhanced yaptim.
bazi makinalarda ahcii mode var onu disabled yapmak gerekiyor.
tesekkurler.

Benzer Konular

16 Şubat 2019 / Misafir Cevaplanmış
11 Temmuz 2011 / Misafir Soru-Cevap