Arama

Çok büyük bir sıkıntınız var, ne yaparsınız?

Güncelleme: 23 Ocak 2012 Gösterim: 1.545 Cevap: 1
dertliadam - avatarı
dertliadam
Ziyaretçi
23 Aralık 2009       Mesaj #1
dertliadam - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar çok büyük bir sıkıntınız,derdiniz var.örnek olarak en acısından, sevdiğiniz kişiye biri musallat oldu ve onu çok rahatsız ediyor.fakat mekanlarınız ayrı.o musallat olan kişide kız arkadaşınız mahallesinde.siz uzak olduğunuz bişi yapamıyorsunuz.konuşmanızdan anlamıyor o kişi.siz ne yaparsınız bu durumda?merak ediyorum...hem bana yardımcı olmuş olursunuz

Sponsorlu Bağlantılar
ya admin kardeşler siz bari bana bi akıl verin Msn Sad
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
23 Ocak 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
dertliadam adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar çok büyük bir sıkıntınız,derdiniz var.örnek olarak en acısından, sevdiğiniz kişiye biri musallat oldu ve onu çok rahatsız ediyor.fakat mekanlarınız ayrı.o musallat olan kişide kız arkadaşınız mahallesinde.siz uzak olduğunuz bişi yapamıyorsunuz.konuşmanızdan anlamıyor o kişi.siz ne yaparsınız bu durumda?merak ediyorum...hem bana yardımcı olmuş olursunuz

Sponsorlu Bağlantılar
ya admin kardeşler siz bari bana bi akıl verin Msn Sad

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah'a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."

Sen sadece aynasin...