Arama

MSN 80072f0d hata kodu ve çözümü nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 25 Mart 2013 Gösterim: 4.485 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
windows 7 ye geçtim fakat msn i bir türlü açamıyorum... Birçok forum u okudum ama hiçbir işe yaramadı...

Msn i kendi web sitesinden yükledim (son sürüm) ve
80072f0d hatası ile karşılaştım.

Çözümlerde
1-)Güvenli Yuva Katmanı (SSL) önbelleğinizi temizleyin. (Bunu yaptım)
2-)Aşağıdaki komutları yazın ve her komuttan sonra ENTER tuşuna basın.

regsvr32 softpub.dll
regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 initpki.dll

Bu komutları yazıyorum ilk komutta problem yok.
İkinci komutu yazdığımda wintrust.dll modülü yüklendi ancak DllRegisterServer çağrısı 0x80070005 hatakoduyla başarısız oldu diyor.
Üçüncü komutta ise İnitpki.dll modülü yüklenemedi. İkili dosyanın belirtilen yolda depolandığından emin olun veya ikili dosyada ya da buna bağımlı .DLL dosyalarında sorun olup olmadığını denetlemek üzere hata ayıklayın..

hatalarını alıyorum. Bu iki hatayı nasıl halledebilirim yardımcı olur musunuz_?
EN İYİ CEVABI The Unique verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Zaten benim yapmış olduğum işlemlerin aynısı sizin yazdığınız şeyler fakat benim problemim Msj ımı doğru okuduysanız

Sponsorlu Baglantilar
regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 initpki.dll

Kodlarından sonra başlıyor... Ben bu iki kodu yapamıyorum. Aynı problemi başka bir arkadaşım da yaşıyor ve yine aynı hata mesajları geliyor..

İlgili Konu için tıklayın lütfen >>> MSN Hata Kodu 0x800B0004 Windows Live Messenger Hatası
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010       Mesaj #2
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
MSN Messenger Üzgünüz, şu anda .NET Messenger hizmeti oturumunuz açamadık. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.

Sponsorlu Bağlantılar
veya

.NET Messenger hizmeti oturumunuzu açamadık; bunun nedeni Internet bağlantınızdaki bir sorun olabilir. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.

Sorunun çözümüne yardımcı olmak için aşağıdakini deneyin:

* Görev çubuğundaki bildirim alanında MSN Messenger simgesini (saatin yanında) ve ardından Çıkış'ı tıklatın.

* Aşağıdakileri yaparak Güvenli Yuva Katmanı (SSL) önbelleğinizi temizleyin:

* Görev çubuğunda Başlat'ı tıklatın ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın.

* Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın.

* Internet bağlantınızı ayarlayın veya değiştirin'i tıklatın.

* İçerik sekmesini tıklatın.

* Sertifikalar altında SSL Durumunu Temizle'yi tıklatın.

* Onay aldığınızda Tamam'ı tıklatın.

* Aşağıdakileri yaparak Şifreleme Hizmetleri ile ilişkilendirilmiş DLL dosyalarını önceden kaydettirin:

* Görev çubuğunda Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın.

* Aşağıdaki ifadeyi kopyalayıp Aç kutusuna yapıştırın:regsvr32 softpub.dll wintrust.dll initpki.dll

* Tamam'ı tıklatın.

* Her onay aldığınızda Tamam'ı tıklatın. Üçüncü onayın görüntülenmesi, bilgisayarınıza bağlı olarak bir dakika sürebilir.

* Üçüncü onaydan sonra MSN Messenger programını yeniden başlatın ve oturum açmayın yeniden deneyin.

Tamamıyla Alıntıdır.!
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ocak 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Zaten benim yapmış olduğum işlemlerin aynısı sizin yazdığınız şeyler fakat benim problemim Msj ımı doğru okuduysanız

regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 initpki.dll

Kodlarından sonra başlıyor... Ben bu iki kodu yapamıyorum. Aynı problemi başka bir arkadaşım da yaşıyor ve yine aynı hata mesajları geliyor..
The Unique - avatarı
The Unique
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2010       Mesaj #4
The Unique - avatarı
Kayıtlı Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

regsvr32 wintrust.dll
regsvr32 initpki.dll

İlgili Konu için tıklayın lütfen >>> MSN Hata Kodu 0x800B0004 Windows Live Messenger Hatası
Bir bildiğim varsa hiç bir şey bilmediğimdir. (:
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mart 2013       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SÖYLENENLERİN HEPSİNİ YAPIYORUM AMA OLMUYOR

Alıntı
The Unique adlı kullanıcıdan alıntı

MSN Messenger Üzgünüz, şu anda .NET Messenger hizmeti oturumunuz açamadık. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.

veya

.NET Messenger hizmeti oturumunuzu açamadık; bunun nedeni Internet bağlantınızdaki bir sorun olabilir. Lütfen daha sonra yeniden deneyin.

Sorunun çözümüne yardımcı olmak için aşağıdakini deneyin:

* Görev çubuğundaki bildirim alanında MSN Messenger simgesini (saatin yanında) ve ardından Çıkış'ı tıklatın.

* Aşağıdakileri yaparak Güvenli Yuva Katmanı (SSL) önbelleğinizi temizleyin:

* Görev çubuğunda Başlat'ı tıklatın ve ardından Denetim Masası'nı tıklatın.

* Ağ ve Internet Bağlantıları'nı tıklatın.

* Internet bağlantınızı ayarlayın veya değiştirin'i tıklatın.

* İçerik sekmesini tıklatın.

* Sertifikalar altında SSL Durumunu Temizle'yi tıklatın.

* Onay aldığınızda Tamam'ı tıklatın.

* Aşağıdakileri yaparak Şifreleme Hizmetleri ile ilişkilendirilmiş DLL dosyalarını önceden kaydettirin:

* Görev çubuğunda Başlat'ı ve sonra da Çalıştır'ı tıklatın.

* Aşağıdaki ifadeyi kopyalayıp Aç kutusuna yapıştırın:regsvr32 softpub.dll wintrust.dll initpki.dll

* Tamam'ı tıklatın.

* Her onay aldığınızda Tamam'ı tıklatın. Üçüncü onayın görüntülenmesi, bilgisayarınıza bağlı olarak bir dakika sürebilir.

* Üçüncü onaydan sonra MSN Messenger programını yeniden başlatın ve oturum açmayın yeniden deneyin.

Tamamıyla Alıntıdır.!