Arama

Teknolojik gelişmelerin önemi hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 8 Ekim 2014 Gösterim: 56.537 Cevap: 24
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ocak 2014       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Eğer teknolejik gelişmeler olmasaydı neler olabileceğini tahmin edebiliyor musunuz?Bence buraya türkiyede yapılan teknolejik gelişmeler koyulmalıydı.
Sponsorlu Bağlantılar
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
14 Ocak 2014       Mesaj #22
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
Teknoloji bilimsel gelişmeler neticesinde ulaşılan bilgilerin ve bilgi birikimin hayatı kolaylaştırıcı aletler yapımında kullanılması demektir. Her geçen gün daha ileri seviyelere ulaşan teknolojik gelişmelerin olumlu yönleri çok olduğu gibi birtakım olumsuz yönleri de vardır.

Sponsorlu Bağlantılar
Teknolojik gelişmeler sayesinde insanoğlu hayatı kolaylaştırıcı birçok ürün ortaya çıkarmıştır. Bu ürünler hayatı kolaylaştırmalarının yanı sıra aynı süre içerisinde aynı işin kat kat fazlalarını yapabilme imkanını insanlara sunmuştur. Sağlık, iletişim, gıda, spor… kısacası hayatın her alanında teknolojinin nimetlerinden yararlanmaktayız. Telefon ile aylar hatta yıllar süren hasretleri ortadan kaldıran teknoloji, internet vb. nimetleri ile de iletişimi zirveye çıkarmıştır. Teknoloji sayesinde bilgiye ulaşmak, dünyanın her yerinden alanında uzman kişilerin bilgi birikimlerinden faydalanmak mümkün hale gelmiştir. Teknoloji her gün yenileri eklenen buluşlar ile kıt olan doğal kaynakların insanlar için en etkili biçimde kullanılmasını sağlamıştır.

Teknoloji hayatı kolaylaştıran yönleri ile ne kadar vazgeçilmez olsa da birtakım zararları yönleri ile de hayatımıza girmiştir. Teknolojik gelişmelerin en başta gelen zararlarının başında çevreye ve doğal yaşama verdiği zararlar gösterilebilir. Hava kirliliği ve bazı canlı türlerinin yok olması teknolojik gelişmelerle yakından ilgilidir. En çarpıcı örneklerden biri teknolojik aletlerin yaymış olduğu sinyallerin arılar vb. canlıların yollarını bulmalarını engelleyici etkileridir. Bu durum doğal yaşam için büyük tehdit oluşturmaktadır. Radyasyon yaymaları ile de insanlar üzerinde çok büyük tahribatlara neden olan teknolojik ürünlerin aynı zamanda sosyal yaşam üzerinde de olumsuz etkileri vardır. Teknolojinin bizlere sunmuş olduğu imkanlar beraberinde insanların yüz yüze olan iletişiminin de en aza inmesine sebep olmuştur. Artık insanlar karşılıklı sohbet etmek yerine kendilerini telefonlara ve bilgisayarlara mahkum etmiş bulunmaktadır.

Teknoloji insanlara hizmet etmek demekken, teknolojinin bağımlısı olarak onun kölesi olmamak lazım. Hayatı kolaylaştıralım derken hayatımızı ona bağlamak kazandıklarımızdan daha fazlasını kaybetmemize neden olur.
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
ahu - avatarı
ahu
Ziyaretçi
5 Nisan 2014       Mesaj #23
ahu - avatarı
Ziyaretçi
teknoloji olmasa bütün işlerimizi kolay bir şekilde yapamazdık .Bütün işlerimiz zorlaşırdı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mayıs 2014       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
aynen sana katılıyom ödev yapamaz iken büyüklerin halini düşünemiyom
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2014       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Teknolojinin geçmişten günümüze kadar insan yaşamına birçok faydaları olmuştur.İnsanlar bilimsel araştırmaları insanların doğası gereği merak edip sorgulamaları sonucu yaptıkları çalışmalarla meydana getirirler.’technoslogos’ teknolojinin Latince karşılığıdır.’techne’yapmak,‘logos’ bilmek anlamına gelmektedir.Alet ve edevatın yapılması için gerekli olan bilgi ve yetenektir.
Sanayinin en belirgin ögesi teknoloji üretebilmektir.Uluslar teknoloji üretip,bilgiyi ürün tasarlamada kullanabildiği ölçüde ticarette rekabet üstünlüğünü,savunmada da caydırıcılığı sağlayabilir.Bu yüzden ülkelerin teknoloji üretmesi gelişmişlikleriyle doğrudan ilgilidir.
Günümüz dünyasında bir ülkenin diğer ülkeler üzerindeki saygınlığı ve dünya ülkeleri arasındaki konumu teknolojisinin gelişimiyle yakından ilgilidir.Teknolojik gelişmelerin sağlığa ,eğitime,haberleşmeye ve her alana olumlu katkısı mutlaka ama mutlaka vardır.
Teknolojik gelişmelerin eğitim üzerine etkisinin 19.yy’a kadar pek fazla değiştiği söylenemez.19.yy’a kadar eğitimde hep klasik uygulamalar kullanılmıştır.tahta;sıra,tebeşir vb gibi…uygulamalar varken 19.yüzyılda bu durum değişime uğramıştır.Günümüzde bir kütüphane dolusu kitabın içinde bulunan bilgi bir diskin içine sığabilmektedir.Uydu ve internet teknolojisi sayesinde dünyanın bir ucundaki kütüphanede bulunan bilgilere ulaşabilmekteyiz.
1-) internet ağı sayesinde Dünya’nın bir ucundaki bilgiye ulaşıyoruz.
Teknolojinin gelişimi yaşam standartlarını artırmakta ve insana daha rahat bir yaşam sunmaktadır.Milattan öce 5000 yılında saatte 2-3 km hız yapabilen kızaklarla taşımacılık yapılırken 20.yy’da jet motorlarının yapılmasıyla saatte 1000 km’lik hızın üzerine çıkılmıştır.
2-) Teknoloji sayesinde insanlar daha rahat yaşam koşullarına sahip olurlar ve işlerini daha çabuk ve daha rahat yaparlar böylece ömürleri uzar.Evlerimizde kullandığımız çamaşır bulaşık makinelerinden tüm teknolojik aletler işlerimizi daha rahat yapmamıza olanak sağlar.
Evlerimizde kullandığımız teknoloji ürünü araçlar sayesinde işlerimizi daha kısa sürede,daha rahat ve daha az enerji harcayarak yapabilmekteyiz.
3-) Teknoloji tıp alanında da çığır açan ürünlerle insanların hayatına olumlu etki etmektedir.
Sinirbilim alanında kullanılan son teknolojiler (fonksiyonel beyin görüntülemesi, ruhsal durum ve beyin fonksiyonları üzerinde etkili ilaçlar, beyin yapısı, fonksiyonu ve düzeni ile ilgili araçlar) bir çok etik sorunun tartısılmasına neden olmaktadır. Bu sorunlardan en önemlisi; bu teknolojilerin herhangi bir tıbbi endikasyon olmadan, bireylerin zihinsel ve beyinsel yetenek ve kapasitelerinin gelistirilmesi veya güçlendirilmesi amacıyla kullanılmasıdır.
Vücut üzerinde standard noktalara yerleştirilmiş elektrodlar arasındaki kalbe ait voltaj-zaman fonksiyonunu kaydeden elektronik cihazlara elektrokardiograf denir. Bu cihazlar kayıt yapılacak elektrod çiftlerinin seçildiği bir devre, kalbe ait olmayan elektriksel potansiyel değişikliklerinin süzüldüğü bir filtre devresi, amplifikatör (yükseltici) ve kayıt ünitelerinden oluşur. Voltaj-zaman fonksiyonu kağıt üzerine yazdırılabildiği gibi, bir monitörden de izlenmesi mümkündür.
Ekg ve Defibrilatör
Mamografi ; yoğunlukları ve atom numaraları birbirine yakın olan kas , yağ ve memenin glandüler yapılarını incelemek amacıyla kullanılan bir yumuşak doku radyografisi yöntemidir.
İlk olarak Albert Solomon 1913’te mastektomi spesimenlerinde tümörün aksiller lenf nodlarına yayılımının gösterilmesinde radyografilerin yararlı olabileceğini bildirmiştir.Daha sonraki dönemde, 1930 yılında L. Warren Stanford in vivo mamografi uygulamasını gerçekleştirmiştir.
Mamografi
Voltametri, bir indikatör veya çalışma elektrodunun polarize olduğu şartlarda uygulanan potansiyelin fonksiyonu olarak akımın ölçümüne dayanır. Voltametride kullanılan mikroelektrot iç çapı 0,03 – 0,05 mm olan cam bir kapiler borudan akarak büyüyen ve belli bir büyüklüğe geldiği zaman koparak düşen bir civa damlasıysa, yöntemin adı Polarografi ve elde edilen akım-gerilim eğrisinin adı ise polarogram olur. Civa damlaları kapiler borudan sabit bir hızla ve dakikada 10-60 kez olmak üzere düşer. Civanın damlama hızı kapiler borunun bağlı olduğu civa haznesinin yüksekliği ile ayarlanır.
Voltametri cihazı
Görüldüğü gibi teknolojinin gelişiminin tıbba yararı büyüktür.
4-) Eğitimde de teknolojinin yararı vardır.Episkop,projeksiyon makinesi,televizyon,dvd-vcd,video oynatıcı gibi cihazlar okullarda kolaylık sağlamaktadır.
opak baskıları yansıtmak için projektör
Episkop
Tepegöz projeksiyon cihazı
5-) Günümüzde teknolojinin olumlu bir sonucu da bilgilerin,düşüncelerin,duyguların geniş insan kitlelerine daha kolay aktarılabilmesidir.Matbaayla birlikte Avrupada birçok kitab basılmış ve aydınlanma çağı başlamıştır.Günümüzde internet,gazete,televizyon,radyo ve çeşitli iletişim araçları sayesinde daha çok insana duygularımızı,düşüncelerimizi,yapmak istediklerimizi aktarabilmekte dünyadaki insanların fikirlerinden de haberdar olmaktayız.Ayrıca teknoloji ulaşımda da çok işimize yaramaktadır.Uzun yollara kısa sürelerde gidebilmekteyiz.
Matbaa makinesi kitapların,gazetelerin,dergilerin vb… hızlı basılmasını sağlayarak toplumu aydınlatmakta yardımcı olmaktadır.
Teknolojinin ürünü olan ulaşım araçları sayesinde uzun mesafelere kısa zamanda ulaşabiliyoruz.

Kaynak: Teknolojik gelişmelerin önemi hakkında bilgi verir misiniz?

Benzer Konular

27 Eylül 2013 / Misafir Soru-Cevap
24 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap
22 Mayıs 2011 / Saqo KoLiq Soru-Cevap
12 Nisan 2014 / Misafir Soru-Cevap