Arama

Taş kömürü nerede çıkar ve kullanım alanları nelerdir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 11 Mayıs 2015 Gösterim: 30.517 Cevap: 18
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Mart 2012       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
taş kömürü en çok nerede yetiştirilir.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2012       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
linyit en çok mugla,kütahya,manisa,sivas
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2012       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Taş kömürü nereden çıkar ne amçla kullanır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Şubat 2013       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bana taş kömürü lazım lütfen yardım edin
queen12 - avatarı
queen12
Ziyaretçi
2 Mart 2013       Mesaj #15
queen12 - avatarı
Ziyaretçi
taşkömürü nerelerde çıkartılır ve nerede işlenir acill sosyal ödevi çabuk olursanız sevinirimmm
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mart 2013       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ya tas komuru alanları nelerdır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mart 2013       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
theprincess adlı kullanıcıdan alıntı

forumda aradım biraz ama bulamadım cevabını biliyorsanız söyler misiniz?Msn Disappointed

Türkiye’de taşkömürünün tarihine baktığımızda karşımıza Uzun Mehmet çıkıyor. 1829 tarihinde Uzun Mehmet Ereğli’de kömürü bulmuştur. Ciddi olarak üretim ise 1848 yılında Hazine-i Hasan tarafından başlatılmıştır. Ülkemiz içerisinde antrasit içerikli kömüre denk gelinmemiştir. Ülkemizde en çok olan kömür linyittir. Linyit açısından zengin bir ülkeyiz. Taşkömürü yataklarına baktığımızda ise Ereğli, Zonguldak havzası karşımıza çıkmaktadır. Ereğli ve Zonguldak taş kömürü bakımından en zengin olan illerimizdir. Türkiye’de linyit yatakları ise. Afşin Elbistan, Adana-Karaisalı, Merzifon ve Suluova, Bolu-Mengen, Kükürtlü, Eynez ve Işıklar, Nevşehir-gülşehir, Zonguldak.
herşeyi bilen - avatarı
herşeyi bilen
Ziyaretçi
5 Ocak 2014       Mesaj #18
herşeyi bilen - avatarı
Ziyaretçi
kısa ve net söylüyorum . Linyit taş kömürü en çok Zonguldak ve ereğli de çıkarıldı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Mayıs 2015       Mesaj #19
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Taş Kömürü kalori değeri son derece yüksek bir kömürdür ve bu kömür doğrudan doğruya soba veya kalorifer kazanlarında kullanılamaz çünkü yüksek enerjisine soba veya sıradan bir kazan dayanamaz. Taş kömürü yüksek sıcaklık gerektiren işlemlerde kullanılır. Bunların en başında ise termik santraller ve demir-çelik fabrikaları gelir. Demirin eritilip sac, tencere v.b. malzemelerin üretilmesi için yüksek sıcaklığa ulaşılması gerekir. Linyit kömürü ise demiri eritmek için yeterli ısıya sahip değildir. Bu nedenle demir-çelik fabrikalarında taş kömürü doğrudan kullanılır. Taş kömürü belli bire süre yakılarak enerji değeri düşürülmek suretiyle kok kömürü olarak da tuğlalı sobalarda kullanılmaktadır.