Arama

Mustafa Ceceli kimdir, hayatı hakkında bilgi verir misiniz? - Sayfa 3

En İyi Cevap Var Güncelleme: 15 Eylül 2015 Gösterim: 20.300 Cevap: 33
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Ocak 2013       Mesaj #21
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
mustafa ceceli fb lidir
Sponsorlu Bağlantılar
Electrify - avatarı
Electrify
Ziyaretçi
22 Ocak 2013       Mesaj #22
Electrify - avatarı
Ziyaretçi
2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya gelen Mustafa Ceceli’nin müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çok küçük yaşlarında farkedildi.

Sponsorlu Bağlantılar
6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli’ye, almış olduğu 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni konservatuar eğitimi almasını önerdi. Ancak Mustafa Ceceli ailesiyle birlikte almış olduğu kararla, müziğe ve okula birlikte devam etti.

Lise yıllarında arkadaşları ile birlikte ilk müzik grubunu kuran Mustafa Ceceli aynı dönemde amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı.


Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünü kazanan Mustafa Ceceli aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta keyboard çalmaya başladı. TRT’nin düzenlediği yaz konserleri projesine dahil olmasıyla birlikte kendisini tamamen müzik dünyasının içerisinde buldu. Bir taraftan konserlerde keyboard çalan Ceceli, diğer taraftan aranjörlük konusunda kendisini geliştirdi ve albüm yapmak isteyen sanatçılara demo kayıtlar yapmaya başladı.

Fakültenin 3. yılında tekrar üniversite sınavına girerek Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı ve Ankara’daki müzik hayatını noktalayarak İstanbul’a geldi.

İstanbul’a gelişinin ardından ‘’Cenk Eren ve Nükhet Duru’’ orkestrasıyla çalışmaya başladı. Cenk Eren’in vokalistliğini yapan Merih Ermakastar’ın albümündeki tüm şarkıların düzenlemelerini yaparak profesyonel aranjörlük hayatına adım attı.

Mustafa Ceceli piyasaya çıkan bu albümle birlikte Ozan Doğulu ile tanıştı ve o dönemde hazırlanmakta olan Kenan Doğulu’nun ‘’Demedi Deme’’ albümündeki Aklım Karıştı şarkısının düzenlemesini yaptı.

Bu şarkıda yaptığı başarılı düzenleme sonrasında Sezen Aksu’ya kadar uzanan müzik yolculuğu başlamış oldu. Sezen Aksu’ya hem albümlerinde hem de sahnede eşlik etmeye başlayan Ceceli’nin imza attığı aranjeler büyük ilgi gördü. Listelerde üst sıralarda yer alan İkili Delilik, Hükümsüz ve Gidemem şarkılarını düzenledi. Aynı tarihlerde düzenlemiş olduğu Çakkıdı şarkısı Türk Pop Müziğine yeni bir soluk getirdi ve yoğun ilgi gördü. Ardından Cenk Eren, Nükhet Duru, Emre Altuğ, Levent Yüksel, Hande Yener, Serdar Ortaç, Bengü, Melih Görgün, Gökhan Tepe Ziynet Sali, Gülşen, Betül Demir, Murat Boz, Burak Kut, Sıla, Hepsi, Emel Müftüoğlu, Ajda Pekkan ve Sertab Erener’e yaptığı aranjelerle hızlı yükselişini devam ettirdi.
Samsun Demir’den gelen teklif üzerine ENBE orkestrası albümünde konuk sanatçı olarak, Sezen Aksu’ya ait olan “Unutamam“ adlı şarkıyı seslendirdi. Klibi çekilen şarkı 35. Altın Kelebek “En İyi Çıkış Yapan Solist’’ ve Power Türk Video Müzik Ödülleri “En İyi Çıkış Yapan Video Klip” ödüllerini aldı. Bu şarkıdaki etkileyici yorumuyla solistlik kariyeri de başlamış oldu. Bu albüm sonrasında, Uzay Heparı “Sonsuza” albümünde “Karanfil’’ isimli şarkıyı düzenledi ve yorumladı.

"Limon Çiçekleri" isimli ilk single çalısması 14 Temmuz 2009’da DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Şarkı, müzik listelerinde 1 numaraya yükseldi ve yayın kuruluşları tarafından düzenlenen pek çok oylamada yılın en iyi single ödülünü aldı.

Yaklasık iki yıl süren çalışma sonrasında 20 Kasım 2009 tarihinde Mustafa Ceceli kendi ismini taşıyan ilk solo albümü ile müzik marketlerdeki yerini aldı. Albümün ilk video klibi Murad Küçük yönetmenliğinde "Hastalıkta Sağlıkta" isimli şarkıya çekildi ve çok geçmeden bir önceki şarkısı "Limon Çiçekleri" gibi listelerde 1 numaraya yükseldi. Aynı zamanda 14 Şubat Sevgililer Günü için Hastalıkta Sağlıkta piyano versiyonu ile 2010 Şubat ayında piyasaya çıktı. Albümün ikinci video klibi ise Emir Khalilzade yönetmenliğinde sözü ve müziği Sezen Aksu’ya ait olan "Dön" isimli şarkıya çekildi. Bu video klibin ardından yine Emir Khalilzade ile çalışıldı ve albümün 3. Video klibi, söz’ü Sezen Aksu’ya, müziği Aram Avagyan’a ait olan ‘’Tenlerin Seçimi’’ isimli şarkıya çekildi..

16.Kral TV Müzik ödülleri gecesinde ‘’En Iyi Erkek Sanatçı’’ ve ‘’En Iyi Albüm’’ ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller sonrası, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen gecede ‘’Hastalıkta Sağlıkta’’ isimli şarkısıyla ‘’Yılın En Iyi Çıkış Yapan Şarkısı’’ odülünü aldı. Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen 37. Altın Kelebek ödüleleri gecesinde ‘’En Iyi Çıkış Yapan Sanatçı’’ ödülüne layık görüldü. Albüm şarkılarının remixlerinin ve 1 yeni şarkının bulunduğu özel albumü müzik marketlerdeki yerini aldı. Remix albümü sonrası albümün 4.klibi Mustafa Uslu yöntmenliğinde ‘’Hata’’ ya çekildi. Albümün 5. video klibi ise yine Mustafa Uslu yönetmenliğinde ‘’Bekle’’ sarkısına çekildi

EnBe Orkestrası 2011 albümünde yer aldı. Albümde seslendirdiği 2 şarkı `Eksik` ve `Yağmur Ağlıyor` yoğun ilgi gördü. `Eksik` şarkısı Mustafa Ceceli / Elvan Günaydın düeti olarak dinleyicisiyle buluştu. Şarkıya Murad Küçük yönetmenliğinde klip çekildi. /25.12.2010

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
misafir - avatarı
misafir
Ziyaretçi
22 Mart 2013       Mesaj #23
misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

galatasaraylı tabikide

mustafa ceceli galatasaraylı
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2013       Mesaj #24
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mustafa ceceli hangi takımı tutuyor

fenerbahçe mi
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Nisan 2013       Mesaj #25
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bilmeyenler için söylüyorum GALATASARAY tabikide. Zorla güzellik olmaz hangi takımı seviyosa onu tutar adamı zorla fb'li bjk'li yapmayın...Msn Grin
C.S.Ekinci - avatarı
C.S.Ekinci
Ziyaretçi
3 Mayıs 2013       Mesaj #26
C.S.Ekinci - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mustafa ceceli hangi takımı tutuyor

Birisi twitterda sormuştu ve kendisi Galatasaraylı olduğunu fakat aşırı fanatiklikten hoşlanmadığını söylemişti Msn Happy
Sevgiler Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
6 Mayıs 2013       Mesaj #27
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

CECELİ GS Lİ MİLLET...BİR KONUŞMASINDA SÖYLEDİ.EVDEKİ HERKES FB LİYMİİŞ Msn Sad(BİR O GS Lİ Msn Happy)

evet Mustafa'm Galatasaray'lı. Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2014       Mesaj #28
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hayatı ve kariyeri

1980–2002: İlk dönem
2 Kasım 1980’de Ankara’da dünyaya gelen Mustafa Ceceli’nin müziğe olan ilgisi ailesi tarafından çok küçük yaşlarında farkedildi. 6 yaşında piyano ile tanışan Ceceli’ye, almış olduğu 2 yıllık piyano eğitimi sonrası öğretmeni konservatuar eğitimi almasını önerdi. 8 yaşında TRT'de yayınlanan Köy Doktoru adlı bir dizide 13 bölüm rol aldı. Daha sonra da UNİCEF için hazırlanan Can Suyu adlı bir filmde oynadı. Lise yıllarında amatör olarak düzenlemeler yapmaya başladı. Üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Veteriner Hekimliği bölümünü kazanan Mustafa Ceceli aynı dönemde arkadaşlarının kurmuş olduğu bir grupta keyboard çalmaya başladı. Bir taraftan da albüm yapmak isteyen sanatçılara demo kayıtlar hazırladı. Fakültenin 3. yılında tekrar üniversite sınavına girerek Yeditepe Üniversitesi İşletme Bölümü’nü kazandı ve Ankara’daki müzik hayatını noktalayarak İstanbul’a geldi.
2003–2007: Kariyer başlangıcı
İstanbul’a gelişinin ardından Cenk Eren’in vokalistliğini yapan Merih Ermakastar’ın şarkılarına düzenlemeler yaparak profesyonel aranjörlük hayatına adım attı. Piyasaya çıkan bu albümle birlikte Ozan Doğulu ile tanıştı ve o dönemde hazırlanmakta olan Kenan Doğulu’nun Demedi Deme albümündeki Aklım Karıştı şarkısının düzenlemesini yaptı. Bu şarkıda yaptığı başarılı düzenleme sonrasında Sezen Aksu’ya kadar uzanan müzik yolculuğu başlamış oldu. Sezen Aksu’ya hem albümlerinde hem de sahnede eşlik etmeye başlayan Ceceli’nin imza attığı aranjeler büyük ilgi gördü. Listelerde üst sıralarda yer alan İkili Delilik, Hükümsüz ve Gidemem şarkılarını düzenledi. Aynı tarihlerde düzenlemiş olduğu Çakkıdı şarkısı Türk Pop Müziğine yeni bir soluk getirdi ve yoğun ilgi gördü. Ardından Emre Altuğ, Levent Yüksel, Hande Yener, Serdar Ortaç, Melih Görgün, Betül Demir, Murat Boz, Sıla, Hepsi ve Emel Müftüoğlu’na yaptığı aranjelerle hızlı yükselişini devam ettirdi. Ayrıca Hepsi 1 isimli dizide de bir aranjörü canlandırdı. Bu dizide oynadığı sıralarda ise saçını sarıya boyatmıştı.
2007-Unutamam, 2008-Uzay Heparı Sonsuza 2009 Mustafa Ceceli ve 2010 Mustafa Ceceli Remixes
Samsun Demir’den gelen teklif üzerine Enbe Orkestrası albümünde konuk sanatçı olarak, Sezen Aksu’ya ait olan Unutamam adlı şarkıyı seslendirdi ve bir klip çekti. Şarkı 35. Altın Kelebek Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Solist ve Power Türk Video Müzik Ödülleri En İyi Çıkış Yapan Video Klip ödüllerini aldı. Bu şarkıdaki etkileyici yorumuyla solistlik kariyeri de başlamış oldu. 2008 yılında Uzay Heparı anısına çıkarılan Uzay Heparı Sonsuza albümünde daha önce Aşkın Nur Yengi'nin yorumladığı,söz ve müziği Sezen Aksu'ya ait olan Karanfil adlı parçayı seslendirdi ve klip çekti. 1 Kasım 2008'de Sinem Ceceli ile evlendi. "Limon Çiçekleri" isimli ilk single çalısması 14 Temmuz 2009’da DMC etiketiyle piyasaya çıktı. Şarkı, müzik listelerinde 1 numaraya yükseldi ve yayın kuruluşları tarafından düzenlenen pek çok oylamada yılın en iyi single ödülünü aldı.Ayrıca Büyükada'da bir klip de çekildi ve bu kliple bir çok ödül daha aldı. Yaklasık iki yıl süren çalışma sonrasında 20 Kasım 2009 tarihinde ilk solo albümü ile müzik marketlerdeki yerini aldı.Albümün adını Mustafa Ceceli 2009 koydu. Bu albümdeki Hastalıkta Sağlıkta, Bekle, Dön, Tenlerin Seçimi isimli parçalarını kliplendirerek dinlenme oranlarını arttırdı. 16.Kral TV Müzik ödülleri gecesinde En İyi Erkek Sanatçı ve En İyi Albüm ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller sonrası, Magazin Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen gecede Hastalıkta Sağlıkta isimli şarkısıyla Yılın En İyi Çıkış Yapan Şarkısı ödülünü aldı. Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen 37. Altın Kelebek Ödülleri gecesinde En İyi Çıkış Yapan Sanatçı ödülüne layık görüldü. Profesyonel olarak aranjörlük hayatına da devam eden Mustafa Ceceli son olarak; Sertab Erener, Tarkan, Ajda Pekkan ve Aşkın Nur Yengi ile çalıştı. Enbe Orkestrası Kalbim albümünde yer aldı. Albümde seslendirdiği 2 şarkı Eksik ve Yağmur Ağlıyor yoğun ilgi gördü.Ayrıca bu parçalara da klipler çekti.Eksik şarkısı Mustafa Ceceli / Elvan Günaydın düeti olarak dinleyicisiyle buluştu. Mayıs-Haziran aylarında Eksik şarkısının Remixes albümü satışa sunuldu.
2011
Eşi Sinem Ceceli'den 28 Eylül 2011'de bir oğlu oldu ve oğlunun ismini Arın Ceceli koydu. Oğlunun isminin bir hikayesi olmadığını söyleyen Ceceli isimlere bakarken Arın isminde durduklarını belirtti. 2011 yılının sonunda İskender Paydaş Zamansız Şarkılar albümünde Sensiz Olmaz Ki adlı parçayı seslendirdi ve ona bir klip çektiler.
2012 Es ve Es Remixes
2 Nisan 2012 Pazartesi günü yeni albümü 'Es' i müzik piyasasına sundu ve ilk video klibini de albümle aynı adı taşıyan Es adlı şarkıya Murad Küçük yönetmenliğinde çekti.İkinci video klibini ise Bir Yanlış Kaç Doğru adlı şarkısına çekti.Ağustos 2012'de ise Es albümü parçalarının ve iki yeni yeni parçanın bulunduğu Es Remixes albümünü çıkardı. Albümdeki eski bir Sezen Aksu parçası olan Bir Zamanlar Deli Gönlüm isimli parçaya klip çekti. 2012'nin sonlarında ise Sevgilim parçasına dostları ve müzisyen arkadaşlarıyla bir klip çekti.
2013-günümüz
Yılın başlarında Es albümünde bulunan Aman parçasına Duygu Çetinkaya ile bir klip çekti. 19.Kral TV Müzik Ödülleri yeni adıyla Türkiye Müzik Ödülleri‘nde Es albümü ile En İyi Albüm ve En İyi Erkek Sanatçı ödüllerini aldı. Ceceli profesyonel aranjörlük hayatını bırakmayıp Sertap Erener, Burcu Güneş, Ziynet Sali, Bengü, Murat Boz, Emre Aydın gibi sanatçılara aranjeler yaptı. Temmuz ayında önceden Erol Evgin'in seslendirdiği Söyle Canım adlı bir Single çıkardı ve o Single'a klip çekti. Yaz aylarında bir çok yerde konser verdi. Şimdilerde ise Es albümünde bulunan Dünyanın Bütün Sabahları adlı parçasına Murat Küçük, Oyun Olmazdı Aşkla şarkısına ise Emre Aydın yönetmenliğinde bir klip çekiyor. Ayrıca yeni albümünü de 2014 yılının ortalarında çıkarmayı planlıyor.
Son düzenleyen sitemkar kıss; 12 Ocak 2014 16:23
zehra ceceli - avatarı
zehra ceceli
Ziyaretçi
22 Mayıs 2014       Mesaj #29
zehra ceceli - avatarı
Ziyaretçi
galatasaraylı tabikide bu abicim
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Ağustos 2014       Mesaj #30
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Mustafa ceceli galatasarayli o ses cocuklularda söyle misdi

Benzer Konular

6 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap
28 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap
4 Temmuz 2012 / Misafir Soru-Cevap
9 Mayıs 2011 / esra714 Soru-Cevap
9 Nisan 2012 / Candy_Girl Soru-Cevap