Arama

Bitkilerin insan hayatındaki yeri ve önemi nedir? - Sayfa 2

En İyi Cevap Var Güncelleme: 9 Ocak 2015 Gösterim: 72.523 Cevap: 17
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #11
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ödevime yardım edin lütfeeeen insanların hava su bitki taş toprak ve hayvanlardan faydalanma özelliklerini maddeler halinde yazınızz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Ekim 2011       Mesaj #12
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Doğal unsurlar ve doğal olayların insan hayatına etkileri. - Ödev Sitesi... - Blogcu sitesin den bulabilirsiniz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ekim 2011       Mesaj #13
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bitkilerin önemi
Misafir defni - avatarı
Misafir defni
Ziyaretçi
2 Aralık 2011       Mesaj #14
Misafir defni - avatarı
Ziyaretçi
Çiçek sapı taşıyan kısımıdır...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Ekim 2012       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hayvanlar ve insanlar için besin olan meyve ve tohumlar İnsanlar bitkilerin kök , gövde , yaprak , çiçek , meyve ve tohumlarından yararlanır. Buğday , arpa , yulaf , pirinç , mısır gibi bitkilere tahıl adı verilir. Bunlar insanlar için önemli bir besin kaynağıdır. Nohut , bakla , mercimek , bezelye , fasulye gibi bitkilere baklagiller adı verilir. Bu bitkilerin tohumlarını besin olarak kullanırız. Soğan , lahana , domates , biber , salatalık , gibi bitkilere sebze adı verilir. Patates , havuç , turp , yerelması gibi bitkilerin kök ve gövdelerinden besin maddesi olarak yararlanırız. Elma , armut , incir , portakal , limon , şeftali , muz gibi bitkileri meyve olarak yeriz. Sanayide kullanılan bitkiler de vardır. Ayçiçeği , soya fasulyesi ve pamuk tohumlarından yağ elde edilir. Zeytinden de zeytinyağı elde edilmektedir. Çay , kahve , ıhlamur , nane , kekik , tarçın , papatya gibi bitkilerin yaprak ve tohumları içecek olarak kullanılır. Şekerpancarı ve şeker kamışından şeker elde edilir. Menekşe , lale , gül , papatya gibi süs bitkileri park ve bahçelerde yetiştirilir. Bu bitkiler çevremizin güzellik kaynağıdır. Ayrıca çam , ceviz , meşe , gürgen , gibi pek çok odunsu gövdeli ağaçtan kereste elde edilir.

Yazının devamı için tıklayın >> : Hayvanlar İnsanlar İçin Besin Olan Meyve ve Tohumları
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2012       Mesaj #16
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bitkilerin insan ve diğer canlaılar inasn varda diğer canlıların hayatındaki önemi yok !!!
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Mayıs 2014       Mesaj #17
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bitkilerin insan ve doğa için kullanım alanları ve önemi nedir kısaca açıklasaydınız keşkeeeeee!!!!!!!!
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
9 Ocak 2015       Mesaj #18
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Bitkilerin Önemi
Bitkilerin varlığı yeryüzündeki canlılığın devamı için vazgeçilmezdir. Bu cümlenin taşıdığı önemin tam olarak kavranabilmesi için şöyle bir soru sormak gerekir: "İnsan yaşamı için en önemli unsurlar nelerdir?" Bu sorunun cevabı olarak akla elbetteki oksijen, su, besin gibi temel ihtiyaç maddeleri gelir. İşte tüm bu temel maddelerin yeryüzündeki dengesini sağlayan en önemli faktör yeşil bitkilerdir. Bundan başka yine yeryüzündeki ısı kontrolünün sağlanması, atmosferdeki gazların dengesinin korunması gibi, sadece insanlar için değil bütün canlılar için son derece büyük önem taşıyan başka dengeler de vardır, ki bütün bu dengeleri sağlayanlar da yine yeşil bitkilerdir.
Yeşil bitkilerin faaliyetleri sadece bunlarla sınırlı değildir. Bilindiği gibi yeryüzündeki yaşamın ana enerji kaynağı Güneş'tir. Ancak insanlar ve hayvanlar, güneş enerjisini doğrudan kullanamazlar, çünkü bünyelerinde bu enerjiyi olduğu gibi kullanabilecekleri sistemler yoktur. Bu yüzden güneş enerjisi de ancak bitkilerin ürettiği besinler aracılığıyla, kullanılabilir enerji olarak insanlara ve hayvanlara ulaşır. Hücrelerimiz tarafından kullanılan enerji hammaddelerinin tümü, gerçekte bitkiler aracılığıyla bize taşınan güneş enerjisidir. Örneğin çayımızı yudumlarken aslında güneş enerjisi yudumlarız, ekmek yerken dişlerimizin arasında bir miktar güneş enerjisi vardır. Kaslarımızdaki kuvvetse gerçekte güneş enerjisinin farklı formundan başka bir şey değildir. Bitkiler güneş enerjisini bizim için bünyelerindeki moleküllere depolamışlardır.

Kaynak: dogabilimleridernegi.org/

🌘 🚀

Benzer Konular

21 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap
26 Ekim 2014 / Mesut Caner Soru-Cevap
30 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap
30 Eylül 2009 / Misafir Soru-Cevap
3 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap