Arama

FTP'den Wordpress'e bağlanamıyorum yardımcı olur musunuz?

Güncelleme: 6 Eylül 2010 Gösterim: 4.875 Cevap: 5
VenceremosArt - avatarı
VenceremosArt
Ziyaretçi
27 Haziran 2010       Mesaj #1
VenceremosArt - avatarı
Ziyaretçi
ftp programını yükledim wordpresse tema yüklemek için ancak bağlanamıyorum
sunucu adına alanadi.wordpress.com
Sponsorlu Bağlantılar
kullanıcı adına giriş yaptığım adı
şifreyide giriş yaptığım şifreyi giriyorum ancak bağlanmıyor
yanlışlık nedir ?
woltaj - avatarı
woltaj
Ziyaretçi
28 Haziran 2010       Mesaj #2
woltaj - avatarı
Ziyaretçi
Anladığım kadarı ile bahsettiğin şey blog sayfası için geçerli.Eğer blog sayfası ise wordpress'den aldığın bir blogun dosya sistemine erişim (yani ftp ile erişebileceğin yer) wordpress tarafından yapılabilir.Kullanıcılar ancak wordpress'in belirlediği şekilde blog üzerinde değişim ve eklemeler yapabilir.Bunlar sunulan arayüz,tema,metin,anket ve üye yönetimi gibi şeylerdir.Bunların dışında hiç bir şekilde FTP ile dosya aktarımı olmaz çünkü bloglar ücretsiz sunulan sayfalardır FTP ise tamamen sunucu bilgileri ve erişimlerinin gerçekleştiği bir sistemdir açıkcası bunuda Wordpress'in paylaşıma açıcağı çok mantıklı değil.
Sponsorlu Bağlantılar
VenceremosArt - avatarı
VenceremosArt
Ziyaretçi
28 Haziran 2010       Mesaj #3
VenceremosArt - avatarı
Ziyaretçi
wordpress tema kurulumunda ftp kullanılıyor
googleye wordpress tema kurulu yazarak görebilirsiniz
örnek bir anlatım:
Evet arkadaşlar, ilk dersimde başlıkta belirttigim gibi WordPress Blog Sistemine tema eklemeyi gösterecegim.

İlk başta siteadi.com > wp-content > themes adlı klasörümüze FTP kullanarak temamızı atıyoruz.

Sonra panelimize giriyoruz altta resimde gösterdigim gibi admin panelinden Tasarım / Temalar sekmesine tıklıyoruz.

(Fononline - Ana sayfa)
Ve en son olarak yüklediğiniz temayı ismi ve resmiyle birlikte orada göreceksiniz, o temanın veya diğer temaların üstüne tıkladıgınızda o temalar aktif hale gelecektir.

Kolay gelsin.
woltaj - avatarı
woltaj
Ziyaretçi
28 Haziran 2010       Mesaj #4
woltaj - avatarı
Ziyaretçi
WordPress’e yeni başlayan arkadaşlarımız için hatırlatmayı uygun buluğumuz birkaç ayrıntıya yer vermek istiyoruz. Bu bağlamda özellikle tema ve eklentilerin nasıl yükleneceğini göstermek gerektiğine inanıyoruz. Ftp programı edindiğinizi ve WordPress’in son sürümünü indirip kurulum yaptığınızı varsayarak başlıyoruz:

Eklentiler wp-content/plugins, temalar wp-content/themes dizinine gönderilir. Bazen eklenti ve tema kurulumlarında [/WordPress_dir] gibi bir ifadeyle karşılaşırsınız. Bu WordPress’in kurulu olduğu dizini işaret eder. Örneğin WordPress’iniz public_html dosyasındaysa bu dosyayı, public_html/wordpress dizini şeklindeyse ilgili dosyaya işaret eder.
Eklenti (Plugin) yüklemek için indirdiğiniz zip’li dosyayı açınız.
plu1km4
Ftp aracılığıyla sitenize bağlanınız ve ardından zip’ten çıkardığınız dosyayı, wp-content/plugins dizinine sürükle-bırak yöntemiyle yükleyiniz.
plu2dp8
Daha sonra WordPress admin paneline girerek Eklentiler sekmesine tıklayınız ve ilgili eklentinizin adının yanındaki Etkinleştir kısımına tıklayınız. Eklentiniz kullanıma hazır. Yapılacak ayarlar varsa bunu Ayarlar kısımından ya da eklentinin açıklamasında söylenen kısımdan gerçekleştirebilirsiniz:
plu3sf5
Aynı şekilde tema yüklemek için ftp’den sitenize bağlanın.Zip’ten çıkardığınız tema dosyasını wp-content/themes dizinine gönderin. Ardından tasarım kısmına gelip ilgili temanın ekran görüntüsüne tıklayın.Yeni temanız artık kullanımda:
thetw5bk0


Wordpress tema ekleme bu şekilde oluyor.Eğer sizin alan adı ve giriş şifrelerinden kaynaklanan bir sorun ise bunuda bilgilerinizi doğru olup olmadığını kontrol edip yeniden deneyin eğer bilgiler doğru ise başka bir FTP prg indirip tekrar deneyin.Umarım işe yarar bir paylaşım olur.


not : Paylaşım Alıntıdır.
belanova - avatarı
belanova
Ziyaretçi
6 Eylül 2010       Mesaj #5
belanova - avatarı
Ziyaretçi
Wordpresse yeni başladım, yeni temalar yüklemek istiyorum ama ftpyle ilgili bişeyler yapmam gerekiyor. Belirli programlar indirmeme rağmen kullanıcı adı parola vs yapmam gerekiyormuş. Fakat hiçbirini beceremedim bana yardımcı olabilir misiniz lütfen?
belanova - avatarı
belanova
Ziyaretçi
6 Eylül 2010       Mesaj #6
belanova - avatarı
Ziyaretçi
Yeni wordpress kullanmaya başladım. Çeşitli temalar indirdim ama hiçbirini yükleyemedim. Araştırmalarımda sürekli ftpyle ilgili şeyler buldum. Ama kullanıcı adı- parola vs hepsini denedim ama sunucuya bağlantı sağlayamadım. Nasıl yapabilirim?

Benzer Konular

16 Nisan 2013 / Misafir Soru-Cevap
18 Aralık 2008 / Ziyaretçi Cevaplanmış
15 Aralık 2010 / serdenn Soru-Cevap