Arama

Dini bayramlar nelerdir, kutlanış amaçları nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 29 Kasım 2015 Gösterim: 17.004 Cevap: 9
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dini bayramlar ve kutlanış nedenleri çoook aciiiiiil
EN İYİ CEVABI ayşe dilwn verdi
(H)bence:msn_partydini bayramlar ramazan bayramı ve kurban bayramıdır.1-ramazan bayramı=oruç tutulur (30 gün)2-kurban bayramı = kurban Allah için kesilir ve yenir hatta bunun bir hikayesi vardır.bir adam bir evlat istemiş.hep dua etmişler.sonra Allah evlat vermiş.sonra adam biz bunu neyle kutlayalım diye düşünmüş.o sırada Allah gökten keçi yollamış ono kesmişler.her yıl böyle devam etmiş.
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Ekim 2010       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Dini bayramlar ve kutlanış nedenleri lütfeeen çok acilllll
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ekim 2010       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dini bayramlar islamiyet için;yüce ALLAHIN VE RESULULLAHIN MÜSLÜMANLARIN HUZURU İÇİN BİZLERE NASİP ETTİĞİ GÜZELLİKLERDİR..RAMAZAN BAYRAMI:30 günlük tutulan oruç insanları madi ve manevi olarak bambaşka güzelliklere götürür heleki gerçekten ALLAH RIZASI İÇİN tutulan bir oruç elbetteki bir ay boyunca insanın bütün nefsani arzularından ALLAH RIZASI için vazgeçmesi ve bunun için maddi ve manevi olarak mücadele etmesi kolay değil ..işte bunun için inancımız müminlere bu yaşadıkları zorlukların ardında bayramı nasip etmiş ve müminlerin gerek maddi gerekse manevi olarak dinlenmesini inşallah ALLAHIN SEVGİ VE RIZASINI KAZANMIŞ OLARAK BU GÜZEL AYI geçirmesini nasip etmiştir...KURBAN BAYRAMI:H.Z İBRAHİM A.S VE H.Z İSMAİL A.S YÜCE ALLAHA ŞARTSIZ İNANCININ SEVGİSİNİN İTAATİNİN BAĞLILIĞININ şeytana ve nefislerine karşı verdikleri o akılalmazmücadelerinin ..karşılığıdır..ve ALLAH için helal parayla kesilen kurbanın kalplere verdiği güzelliktir...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Nisan 2011       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ÇABUK YAZIN ACİL LAZIM
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Nisan 2011       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dini bayramlarımız neden oluşmuştur?neden kutlanır
ayşe dilwn - avatarı
ayşe dilwn
Ziyaretçi
11 Nisan 2011       Mesaj #6
ayşe dilwn - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Msn CoolbenceMsn Partydini bayramlar ramazan bayramı ve kurban bayramıdır.1-ramazan bayramı=oruç tutulur (30 gün)2-kurban bayramı = kurban Allah için kesilir ve yenir hatta bunun bir hikayesi vardır.bir adam bir evlat istemiş.hep dua etmişler.sonra Allah evlat vermiş.sonra adam biz bunu neyle kutlayalım diye düşünmüş.o sırada Allah gökten keçi yollamış ono kesmişler.her yıl böyle devam etmiş.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Mayıs 2011       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
dini bayramlar kurban bayramı ve ramazan bayramıdır . ramazan bayramına(şeker bayramı) dersek günaha girmiş oluruz Msn Happy
Gece Prensesi - avatarı
Gece Prensesi
Ziyaretçi
15 Mayıs 2011       Mesaj #8
Gece Prensesi - avatarı
Ziyaretçi
DİNİ BAYRAMLARIMIZ..
Dini bayramlar, dinimiz açısından önemli ve kutsal sayılan günlerde kutladığımız sevinçli günlerimizdir. İslam'da iki bayram kutlanmaktadır: Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı
Ramazan Bayramı: Ramazan ayının sonunda kutlanan üç günlük bayramdır. Ramazan bayramının kutlanma nedeni, aynı ayda, topluca tutulan oruçların ve diğer ibadetlerin sonucunda elde ettiğimiz sevaplardır. Bu bayramda herkes birbirini kutlar, çocuklar en güzel şekilde giydirilir; yanaklarından öpülür; ceplerine harçlıklar konur; şeker ve çikolatalar ikram edilir. Büyükler de birbirine sarılır; küslükler unutulur; tatlıya bağlanır.
Kurban Bayramı: Kurban bayramının kutlanmasında tarihsel bir neden vardır. O da Hz. İbrahim Peygamber'in, canından çok sevdiği oğlu İsmail'i, canlar canı Allah yoluna kurban olarak adamasıdır. Şefkat ve merhameti çok yüce olan Allah, elbette İsmail'in kurban edilmesine izin vermemiş, onun yerine bir koç kesmesini emretmiştir. Bu durum, Allah'a olan sevginin ve bağlılığın bir işareti olarak kuşaktan kuşağa günümüze kadar gelmiştir.
Kurban bayramında Müslümanlar dört gün boyunca bayram eder; kestikleri kurbanların etlerini dostları, arkadaşları ve ihtiyaç sahibi kimselerle paylaşırlar.
Bayramlarda Allah'ın rahmet ve şefkati insanların yüreklerine iner; insanlar daha hoşgörülü ve sevecen olurlar.
Anlatım: Dr. Ali Kuzudişli
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2015       Mesaj #9
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
BANA YARDIM EDİN DİNİ BAYRAMLARIN TARİHLERİ VE NEDENLERİ
ferhat yıldız.. - avatarı
ferhat yıldız..
Ziyaretçi
29 Kasım 2015       Mesaj #10
ferhat yıldız.. - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşım lütfen bilgin olmadığı hususlar da yazılar yazma.. şimdi kurban bayramını anlatırken adam dediğin hz İBRAHİM. dir , inen keçi değil koç neyle kutlayalım değil hz İSMAİL in kurban edilmesine karşılık olan bir olay... olay şöyledir

Hz. İbrahim bir ara bir rüya gördü. Bu Yüce Allah'ın bir vahyi idi. Ona oğlu İsmail'i kurban etmesi emrolunmuştu. Bunun üzerine henüz 12 yaşında bulunan Hz. İsmail'i, Mekke'de Sebir dağının eteğinde tenha bir yere götürdü. Onu Allah rızası için kurban etmek istiyordu. İsmail aleyhisselam da:" Babacığım , emrolunduğun şeyi yap. İnşallah beni sabredenlerden bulursun" diyordu. Bu Allah yolunda fedâkarlığın en yüksek bir nişanı idi . Ama, Allahü Teâlâ rüyasında sadakat göstermesi üzerine ona bir koç ihsan buyurdu. İsmail aleyhisselam böylece kurban edilmekten kurtuldu.

Benzer Konular

8 Aralık 2011 / Misafir Soru-Cevap
4 Haziran 2009 / kod adı ben Cevaplanmış
9 Ekim 2013 / Misafir Müslümanlık/İslamiyet
18 Mart 2013 / Misafir Soru-Cevap
7 Aralık 2013 / Misafir Soru-Cevap