
Ziyaretçi
ben bu diziyi izlemiştim. ama bana SeonDeok un hayatı lazım. yardım ederseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler...
Seondeok, Kore Yarımadası'nın güneyinde bulunan Silla Krallığı'nın (MÖ 57 - MS 935) 27. hükümdarı ve ilk kadın yöneticisidir. MS 632 - 647 yılları arasında Silla'ya hükmetmiştir.
Sponsorlu Baglantilar
Veliaht seçimi
Kraliçe olmadan önce Seon Deok, "Deok Man" adı ile bilinirdi. Kral Jingpyeong'un ikiz kızlarından küçüğüydü. Kral Jingpeyong'un erkek çocuğu olamadığı için Seon Deok'u varisi olarak seçti. Bu durum Silla hanedanlığında şaşkınlıkla karşılandı ve Deok Man'ın kraliçe olmaması için bazı planlar yapıldı; amaçları ikiz kardeşinin oğlu olan Kim Chun Chu'yu tahta geçirmekti. Ama başarılı olunamadı.
Hükümdarlığı
634 yılında Seondeok Silla'nın ilk kraliçesi oldu ve 647 yılına kadar ülkeyi yönetti. Seondeok'dan sonra kuzeni Jindeok kraliçe olmuştur. Silla tarihinde 3 kraliçe vardır. Seondeok'un yönetimi zor bir yönetim olmuştur. Komşu Krallık Baekje (Bekçe)'de yaşanan isyanlar onu sürekli meşgul etmiştir. Hüküm sürdüğü 14 yıl boyunca tek avantajı zekası olmuştur. Silla'nın bütünlüğünü korumuş ve Çin (Tang Hanedanı) ile bağları genişletmiş, Tang Hanedanlığına öğrenciler göndermiştir.
Uzakdoğu'nun ilk gözlemevlerinden birini inşaa ettirmiştir. Gözlemevi hala sapasağlam ayakta durmakta ve bugünkü Gyeongju bölgesinde bulunmaktadır.