Arama

Meyve ve sebzeler neden çürür?

Güncelleme: 3 Ocak 2012 Gösterim: 4.933 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Ocak 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
meyve neden çürür
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Ocak 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Meyvenin ve sebzenin hücre yapısı bir bütün olarak korunduğunda, enzim ve fenoller birbirinden ayrı duruyor. Ancak meyve veya sebze dilimlendiğinde, çürüdüğünde ya da zamanla bozulduğunda, meyvenin hücre duvarları yıkılıyor ve kimyasal karışma başlıyor. Meyvenin yüzeyindeki bu bozulma, oksijenin diğer organik bileşenlerle temasına yol açıyor. Meyvelerin çoğu kahverengiye dönüşerek oksitleniyor. Ancak limon ve turunçgiller kahverengiye dönmüyor, çünkü içerdikleri sitrik asit nedeniyle oksitlenme renksiz gerçekleşiyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Benzer Konular

30 Mart 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
2 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
30 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
26 Şubat 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap