Arama

Kurtlar nerede yaşar, doğaya faydaları nelerdir?

Güncelleme: 12 Haziran 2013 Gösterim: 34.531 Cevap: 4
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kurtlar nerde yaşar insanlara ve doğa ya faydaları nelerdir
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Nisan 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kurtlar nerde yaşar?
Sponsorlu Bağlantılar
AndThe_BlackSky - avatarı
AndThe_BlackSky
Ziyaretçi
3 Nisan 2011       Mesaj #3
AndThe_BlackSky - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

kurtlar nerde yaşar?

İnsanlar tarım ve sürü hayvancılığını geliştirmeden evvel, kurt, dünyanın en yaygın yırtıcı hayvanıydı. Tüm Avrasya'da, Kuzey Afrika ve Kuzey Amerika'da yaygındı. Ancak özellikle Batı Avrupa gibi yoğun yerleşim olan gelişmiş ülkelerde insanlarca soyu tüketildi. Günümüzde Doğu Avrupa, Balkan yarımadası, Kanada, Sibirya, Moğolistan ve İran'da kurtların bulunduğu büyük bölgelere rastlanır. Bunların dışında sadece, yalıtılmış (bazen 100'den az hayvan bulunan) ufak bölgeler bulunur.
Çok iyi uyum sağlayabilen bir hayvan olan kurt, kuzey kutbunun buz çöllerinden, Orta Asya'nın ve Kuzey Amerika'nın kum çöllerine kadar farklı habitatlarda yaşayabilir. Çoğu kurt, bozkırlarda ve ormanlarda yaşar. Erken çağlardan beri insanların sahip çıktığı açık alanlardan ormanlara kaçması yüzünden bir orman hayvanı olarak tanınmıştır.


Kurt'lar Hakkında Daha Detaylı bilgi İçin Link'i İnceleyiniz >>
Kurt (Canis lupus)
wolfmann - avatarı
wolfmann
VIP VIP Üye
5 Eylül 2012       Mesaj #4
wolfmann - avatarı
VIP VIP Üye
Kurtlar Ne yer, Nerede Yaşar, Nasıl Avlanır



Kurtların, görme işitme ve koku alma duyuları çok keskindir. Karanlık­ta, orman içinde yada asfaltta rahatlıkla şaşırmadan yoluna devam eder.Çeviktir. Fil, at ve goril gibi zekidir.Atalarımız kışın aç kalan kurtları beslemek için vakıf­lar kurmuştur. Köylerin uza­ğına bu vakfın sayesinde bı­rakılan yiyeceklerle karınla­rını doyuran kurtlar köylere ve inlere zarar vermezmiş. Kurtlar bir hafta açlığa da­yanır. Beden ağırlığının beşte biri kadar yer. Fazla­sını toprağa saklar.Kır kurdu, Batı Amerika’da yaşar. Bozkurt, dünyanın her bölgesinde barınır. Soğuk bölgeler­deki kurtların uzun ve bol tüylü kuyruğu vardır. Soğukta uyurken uzun kuyruğu ile çıplak burnunun ve ayaklarını sarıp donmasını önler.
wolfg Dişi kurt tehlike anında dişleriyle yavrusunu emin bir yere taşır. Ancak keskin dişler yavrusunun ensesinde yara açmaz. Kurtlarda aile bağı kuv­vetledir. Yavru önce sütle sonra anne ve babanın midesinden kustuğu yarı sindirilmiş etle beslenir. Erkek hem dişisini hem yavruları besler. Mu­hafızlık ve gözcülük yapar. Tehlike anında ailesi için kendini feda eder. Dişi ölürse yavrusuna ayrıca analık görevi yapar. Erkek ve dişi kurt yav­ruları birlikte eğitir. Aileden biri tuzağa düşerse geri kalan bireyler onu kurtarmaya çalışır. Örneğin, bir kulübeye sıkışıp kalan kurdu arkadaşının aylarca et getirip beslediği müşahade edilmiştir.

Karlı havalarda 30 kurt topluca ava çıkarken, yazın tek başlarına ava
çıkarlar. Kışın ava çıkarken sürüdeki kurtlardan biri uzun uzun ulur ve ar­dından diğerleri ulumaya başlar. Böylece kurtlar toplanıp sürü halinde avlanırlar. Av esnasında temkinlidirler ve kendilerini riske atmazlar. En güçlü kurtlar sürünün en önünde yer alır. Her kurt kuvvet derecesine gö­re sürüde yer alır. Av kaçmıyorsa ve güçlüyse kayıp vermemek için saldırıdan vazgeçerler.

Her kurt, kendi sürüsüne ait bölgeyi çalılıkları bırakılan idrarla anlar. Bir sürüye ait olan bölge, diğer sürüler için yasak bölgedir. Sürüye ait olma­yan bir kurt geldiğinde önce uluyarak ikaz ederler ancak ikazı ciddiye almazsa cezalandırırlar.
Hunlar’ın ve Uygurlar’ın bayraklarında bozkurt resim vardır. Tarihde kurtların küçük çocukları evlad edindiği ve beslediği vakaları vardır.
ฬ๏lŦ๓@ภภ ®
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Haziran 2013       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen başlıkla ilgili cevap veriniz....

Benzer Konular

10 Nisan 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
23 Eylül 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
16 Kasım 2014 / Misafir Soru-Cevap
4 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
16 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap