Arama

Kanola bitkisinin biyolojik özellikleri nedir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 9 Nisan 2011 Gösterim: 2.489 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Nisan 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ARKADAŞLAR KANOLA BİTKİSİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ GEREKLİ
EN İYİ CEVABI ener verdi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ARKADAŞLAR KANOLA BİTKİSİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ GEREKLİ

Kanola (Brassica napus), kolzanın ıslahı sonucu elde edilmiş, erüsik asit ve glukosinolat ihtiva etmeyen bir çeşit bitki türüdür.

Sponsorlu Bağlantılar
Bu çeşit ilk önce Kanada'da geliştirilmesinden dolayı ona İngilizce "Canadian Oil Low Acid" (düşük asitli Kanada yağı) sözcüklerinden türeme, "kanola" adı verilmiştir.

Kanola (Brassica napus Kanola Oleifera sp.), kışlık ve yazlık olmak üzere iki fizyolojik döneme sahip bir yağ bitkisidir. Kanola tanesinde bulunan %38-50 yağ ve %16-24 protein ile önemli bir yağ bitkisidir.

Bitkisel yağ kaynağı olarak yağlı tohumlu bitkiler olan ayçiçeği, soya, pamuk ve yer fıstığı arasında üretim açısından üçüncü sırayı almaktadır. Dünya'da yıllık üretimi 22 milyon ton civarındadır. En çok üreten ülkelerden Çin 4.5, Hindistan 4.4, Kanada 2.8, Polonya 0.5, Fransa0,47, Pakistan 0.4, Almanya 0.4, İngiltere 0.3 milyon ha ekim alanına sahiptir.

Eskiden kolza olarak isimlendirilen çeşitlerdeki % 45-50 oranındaki Erüsik asit içeriği, ıslah çalışmaları ile % 0 düzeyine düşürülmesi kolzanın bitkisel yağ ihtiyacı için yeniden üretime alınmasını sağlamıştır. Türkiye'de bitkisel yağ açığını kapatmak amacıyla kanola tarımının yaygınlaşması için çalışmalar sürmektedir
,

Ayrıca bakınız >>
Kanola Yetiştiriciliği

ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
9 Nisan 2011       Mesaj #2
ener - avatarı
Ziyaretçi
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ARKADAŞLAR KANOLA BİTKİSİNİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ GEREKLİ

Kanola (Brassica napus), kolzanın ıslahı sonucu elde edilmiş, erüsik asit ve glukosinolat ihtiva etmeyen bir çeşit bitki türüdür.

Sponsorlu Bağlantılar
Bu çeşit ilk önce Kanada'da geliştirilmesinden dolayı ona İngilizce "Canadian Oil Low Acid" (düşük asitli Kanada yağı) sözcüklerinden türeme, "kanola" adı verilmiştir.

Kanola (Brassica napus Kanola Oleifera sp.), kışlık ve yazlık olmak üzere iki fizyolojik döneme sahip bir yağ bitkisidir. Kanola tanesinde bulunan %38-50 yağ ve %16-24 protein ile önemli bir yağ bitkisidir.

Bitkisel yağ kaynağı olarak yağlı tohumlu bitkiler olan ayçiçeği, soya, pamuk ve yer fıstığı arasında üretim açısından üçüncü sırayı almaktadır. Dünya'da yıllık üretimi 22 milyon ton civarındadır. En çok üreten ülkelerden Çin 4.5, Hindistan 4.4, Kanada 2.8, Polonya 0.5, Fransa0,47, Pakistan 0.4, Almanya 0.4, İngiltere 0.3 milyon ha ekim alanına sahiptir.

Eskiden kolza olarak isimlendirilen çeşitlerdeki % 45-50 oranındaki Erüsik asit içeriği, ıslah çalışmaları ile % 0 düzeyine düşürülmesi kolzanın bitkisel yağ ihtiyacı için yeniden üretime alınmasını sağlamıştır. Türkiye'de bitkisel yağ açığını kapatmak amacıyla kanola tarımının yaygınlaşması için çalışmalar sürmektedir
,

Ayrıca bakınız >>
Kanola Yetiştiriciliği


Benzer Konular

15 Kasım 2009 / H€L€N Ziraat
31 Temmuz 2013 / Teamoore Soru-Cevap
18 Ağustos 2011 / Ziyaretçi erhan Soru-Cevap
13 Mart 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
18 Şubat 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular