Arama

Evde beslenebilen kuş türleri hangileridir bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 13 Haziran 2012 Gösterim: 10.992 Cevap: 5
tamtur - avatarı
tamtur
Ziyaretçi
9 Haziran 2011       Mesaj #1
tamtur - avatarı
Ziyaretçi
EVİMDE KUŞ BESLEMEK İSTİYORUM.AMA HANGİSİ OLSUN KARAR VEREMEDİM POPAĞAN FALAN ÇOK PAHALI MUHABBET KUŞUNDAN BIKTIM DEĞİŞİK Bİ TÜR VARMI ARKDAŞLAR TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞŞEKKÜRLER.Msn Cool
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
9 Haziran 2011       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
tamtur adlı kullanıcıdan alıntı

EVİMDE KUŞ BESLEMEK İSTİYORUM.AMA HANGİSİ OLSUN KARAR VEREMEDİM POPAĞAN FALAN ÇOK PAHALI MUHABBET KUŞUNDAN BIKTIM DEĞİŞİK Bİ TÜR VARMI ARKDAŞLAR TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞŞEKKÜRLER.Msn Cool

Kanarya güzel bir seçim olabilir inceleyiniz;

Sponsorlu Bağlantılar
800px Canario canary pC3A1jaro bird

Kanarya, ispinozgiller (Fringillidae) familyasından güzel sesiyle ün yapmış kafeslerde beslenen bir kuş türü. Kanarya, ismini Latince'de köpek anlamına gelen cannarie kelimesinden almıştır.
Beslenme:
Kafeste yaşayanlar, tohum ve çörek otu,solucan, şalgam tohumu, yumurta sarısı, özel mama, marul, elma ve gibi taze bitkiyle beslenirler

Yaşam alanı:
Küçük sürüler halinde etrafı ağaçlarla çevrili göl, dere gibi su kenarlarında yaşarlar.

Üreme:
Dişiler tüy, kıl yosun ve köklerden ağaç veya çalılara fincan şeklinde gizli yuvalar yaparlar. Dişi, kahverengi benekli açık mavi renkli 3-5 yumurta yumurtlar. Kuluçka süresi 13 gündür. Bu devrede erkek kanarya dişiyi devamlı besler. Yavrular çıplak ve gözleri kapalı olarak yumurtadan çıkarlar. 17 günde tüylenerek üçüncü hafta sonunda yuvayı terk ederler.

Dağılımı:
Kanarya adaları, Madeira ve Azorlar'da bulunur.

İnceleyiniz >>Kanarya (Serinus canaria) - Tekil Mesaj - MsXLabs
Sen sadece aynasin...
nicely - avatarı
nicely
VIP VIP Üye
9 Haziran 2011       Mesaj #3
nicely - avatarı
VIP VIP Üye
KANARYA besleyebilirsin

BESLENME

· KANARYANIN BESLENMESİ
· KANARYAYA VERİLECEK BESİNLER
· KANARYAYA VERİLECEK KARMA YEMLER
· TOHUMLAR-YEMLER (Kanarya ve Diğer Kuşlar için)
· MAMALAR
· VİTAMİNLER

KANARYANIN BESLENMESİ
Doğada yaşayan her canlı gibi kanaryada düzenli ve dengeli beslenmeden yoksun bırakılırsa bunun etkileri görülür. Kanaryalarımızın sağlıklı uzun ömürlü olmaları için vücut ihtiyaçlarına ve alışkanlıklarına uygun olarak yeterli miktarda ve temiz beslenmesi gerekir.Doğada yaşayan kuş mevsimlere göre bulduğu yiyeceklerle beslenir, ihtiyacı olan şeyi yer, istemediğini yemez yani bir seçme özgürlüğü vardır.Ama evde beslediğimiz kuş için aynı şeyler geçerli değildir. Biz önüne ne koyarsak onu yemek zorundadır. İşte bu yüzden dolayı kuşun ihtiyaçlarını çok iyi öğrenip ne tür besinlerle ne şekilde,ne kadar besleyeceğimizi bilmemiz gerekir. Tüm besinler iyi,taze ve kokuşmuş olmamalıdırlar. Kötü yemler kuşun sağlığını bozacağı gibi ötüşlerinide etkiler.
Ayrıca kafese hapsettiğimiz kanaryalara doğada bol miktarda tükettikleri taze yeşillik ve meyvalardan da verilmelidir.Kanaryalara dönüşümlü olarak bir hafta 2 defa yeşillik (Kıvırcık, marul, kara lahana, semizotu, ıspanak, hindibağ, tere, havuç, pazı vs.) , bir hafta da 2 defa mevsimine uygun meyva (elma, şeftali, muz, portakal, karpuv vs.) vermek gerekir.

KANARYAYA VERİLECEK BESİNLER

Bu besinler 3 grupta toplanır:· Tohumlar-Yemler· Vitaminler· Mamalar
KANARYAYA VERİLECEK KARMA TOHUM YEMLERİ
GENEL FORMÜL:
Kış Karması: (Kışı soğuk yerde geçiren kanaryalar için)
Şalgam tohumu 4 ölçek

İrmik 2 ölçek
Nijer Tohumu 2 ölçek
Kenevir tohumu 2 ölçek
Marul tohumu 2 ölçek
Hindiba tohumu 2 ölçek
Kuşyemi 1 ölçek
Keten tohumu 1 ölçek

Yaz Karması: (Kışı ılık yerde geçiren kanaryalar ve yaz mevsimi için}.
Şalgam tohumu 4 ölçek
Yulaf bulguru 1 ölçek
Kuşyemi 1 ölçek
Marul tohumu 1 ölçek
Hindiba tohumu 1 ölçek
Keten tohumu 1 ölçek
Kenevir tohumu 1 ölçek

Bundan başka, ötüş kanaryaları, renk kanaryaları ve tüy kanaryaları için ayrı ayrı karma yem formülleri geliştirilmiştir. Bunları da şöyle sıralayabiliriz:

Ötüş Kanaryaları için Karma Yem:
Şalgam tohumu 4 ölçek
Kuşyemi 2 ölçek
Kolza 1 Öiçek
Keten tohumu 1/2 ölçek
Sağlık tohumları
karması 1/2 ölçek
Hindiba tohumu 1/2 ölçek
Beyaz marul tohumu 1/2 ölçek
Renk Kanaryaları İçin Karma Yem:
Şalgam tohumu 3 Ölçek
Kuşyemi 4 ölçek
Kolza 1 ölçek
Beyaz darı 1 ölçek
Keten tohumu 1/2 ölçek
Kenevir tohumu 1 /2 ölçek
Yulaf bulguru 1/2 ölçek
Sağlık tohumları
karması 1 /2 ölçek
Özel renk mamaları (tarife göre)
Kıvırcık Tüylü Kanaryalar İçin Karma Yem:
Kuşyemi 4 ölçek
Kenevir tohumu 2 ölçek
Şalgam tohumu 2 ölçek
Kolza 2 ölçek
Hindiba tohumu 2 ölçek
Yulaf bulguru 1 Ölçek
Keten tohumu 1 Ölçek

Yukarda adı geçen ve bazı karma yemlere konulmasında yarar olan Sağlık Tohumları Karması, aşağıdaki maddelerden, belirtilen oranlarda konularak elde edilir. Bunların yem katışıklarına % 5 oranında konulmasıyla bazı yararlar sağlanmakla birlikte, hiçbir zaman % 5 oranından fazta kullanılmamalıdır. Bunun pek çok sakıncası vardır.

Sağlık Tohumları Katışığı:
Anason tohumu 1 ölçek
Susam tohumu 1 ölçek
Nİger tohumu 1 ölçek
Gri haşhaş tohumu 1 ölçek
Devedikeni tohumu 1 ölçek
Hardal tohumu 1 ölçek
Kanarya beslenme, kanaryann beslenmesi, kanaryaya verilebilecek besinler, mamalar
daha geniş bilgi için
Birbirimize tutundukça ;Bıçakların ucu kapanacak.. ~Smiley9TenderMsn Inlove
tamtur - avatarı
tamtur
Ziyaretçi
9 Haziran 2011       Mesaj #4
tamtur - avatarı
Ziyaretçi
HEĞİNİZE ÇOK TEŞŞEKÜRLER AMA KANARYA SİZCE KAÇ PARA OLABİLİR?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Haziran 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kanaryalar 70 tl civarında ama ben almanızı fazla tavsiye etmem çünkü bakılması diğer kuşlara göre zor hemen hastalanip öle biliyor ve pahalı olduğu için daha çok uzuluyosunuz bence zebra ispinozu alın Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Haziran 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bence ya papağan yada muhabbet kuşu yada kuş besleme temizliği çok zor bence hem kuşları kafese tıkınca içim rahat etmiyor onlar uçmak için yaratılmış sizcede öle değilmi günah ama siz bilirsiniz istediyseniz bişey diyemem onun yerine bahçeli eviniz varsa kedi besleyin yada köpek..