Arama

Gayrimüslim biriyle evlenip onu müslüman yapmak için izleyeceğim yol doğru mudur?

Güncelleme: 13 Aralık 2014 Gösterim: 2.854 Cevap: 4
Prime - avatarı
Prime
Ziyaretçi
10 Ağustos 2011       Mesaj #1
Prime - avatarı
Ziyaretçi
Yazım uzun olduğu için biraz okumak durumundasınız ama lütfen yarıda bırakmayın sonuna kadar okuyun ve bir şeyler söyleyin

Sponsorlu Bağlantılar
bir Amacım var !. Ve Bu amacımın dinime göre ne kadar doğru veya yanlış olduğu konusunda uzunca bir araştırma yaptıktan sonra doğruluğunu öğrendim. Fakat biraz da olsa hala içimi kemiren bir soru var sormak istediğim fakat çevremdeki insanların beni olumsuz etkileyeceğini düşündüğüm için bu soruyu bir türlü tüm ayrıntılarıyla birlikte soramadım. Sonunda sorabileceğim yerin burası olduğuna karar verdim ve şimdi soruyorum :

Konumun temeli Gayrimüslimle evlenme meselesi. Bu konuda türlü türlü sitelerde araştırma yaptım. Vardığım sonuç şu : Hristiyan kadınla evlenmek caizdir. Bu cevap beni oldukça iyi bir yere getirdi. Ama benim sorum ve amacım biraz farklı.

Hristiyan ve Ünlü bir kız düşünün. Misal olarak ben ilerleyen zamanlarda bu kızla evlenmek ve onunla beraber yaşamak istiyorum. Demiştim ya buraya kadar caizdir. Yakınımda olmadığı için onu internetten takip etmek durumundayım.

Böyle bir duruma gelmişken aklıma ilk gelen bu konunun din ile ilgili hükümleri. Dinim bana onunla evlenebilirsin, çocuk yapabilirsin hatta aşık bile olabilirsin diyor. Ama ben ileride onunla evlenirsem onunda müslüman olmasını istiyorum ve onunla tanışana kadar ibadetlerimi de yerine getireceğim için Rabbim onunla ilgili dualarımı kabul eder mi?

Ayrıca Evlendikten sonra Onu Müslüman Yapabilirsem eğer onu takip eden milyonlarca kişiyi de aynı zamanda düşündürmüş olurum çünkü ortaya şöyle bir düşünce çıkar müslüman olmayan kişilerde; '' O madem müslüman oldu biz neden olmayalım, Bir de ben araştırayım bakalım müslümanlık neymiş, Ne emrediyor '' vs. Ve de ailesini etkilemiş olurum. Ve dahası arkadaşlarını da. Bu şekilde belki de müslümanlığı yanlış tanımış kimselerin düşüncelerini değiştirebilirim. belki de bunu başarabilirim. Nasıl mı başarabilirim?? O eğer ünlü bir Oyuncu ise ben de bir yönetmen olurum. Bu sayede onunla bir filmde veya festivalde tanışırım. Olmadı Yazar olurum. Kitabımın filmini yapmak istediğimde Yönetmene onu oynatması için şart koyarım ve bu sayede de onunla tanışabilirim. Ayrıca Babam Fotoğrafçı ve ben de fotoğraf konusunda uzman olursam fotoğraflarını çekerek de onunla tanışabilirim. Ve bu tanışma fasıllarını belki iyi bir arkadaşlığa oradan da evliliğe götürebilirim. Yanlış anlamayın sakın ama Kişisel düşünceleriniz beni pek etkilemez Sadece Sizden istediğim bu yapmak istediğim şeyin dini hükümlere aykırı olup olmadığı Evlenme faslı aykırı değil tamam ama hergün fotoğraflarına bakmak ve onu düşünmek Göz Zinasına girer mi acaba?? Yanlış anlamayın bu güne kadar hiç bir açık saçık fotoğrafı yok. Bunu yapmayı çok istiyorum. Onunla kalb kalbe verip islamı yaşamayı çoook istiyorum. Ve bunu yapabilmek için her yolu deneyeceğim emin olun. bu yapacağım şey doğru mu ?? Yapmalı mıyım?? Yapayım mı?? Yazım uzun olduğu için sizleri sıktım ama idare edin artık. Umarım anlamışsınızdır.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
10 Ağustos 2011       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Kardeş söylediklerinin gerçekleşme ihtimali çok düşüktür..vakit az,lüzumlu iş çok..hayatına İslam'la yön ver ve bu yolda vazgeç bence..çünkü ayetin hükmüyle Elhabisatu lil habisine vel habisune lil habisat, vet tayyibatu lit tayyibine vet tayyibune lit tayyibat yani:

Sponsorlu Bağlantılar
"Kötü kadınlar, kötü erkeklere; kötü erkekler de kötü kadınlara; temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara LAYIKTIR"[NUR-26]

Bahsettigin kişiyle olmak bin ihtimalden biridir..Aynı şekilde onun müslüman olma ihtimali de binde birdir..bunlar gerçeleşmezse yıkılırsın sen..

Sen oruç tutacaksın ama o tutmayacak sen namaz kılacaksın ama o kılmayacak vs vs vs.. bu durum mekruhtur. onun etkileme ihtimali de vardır..konumu hiçbir batıl dinde de olmayan haram bir konumdur..ne mantıken ne aklen bu uygun degl.

Ehl-i islam kızlara yönel ve evlen

vesselam (m.s)
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Aralık 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kardes insanin kalbine hidayeti allah verir.. sen veremezsin.. allahin hidayet verip vermeyecegi mechul olan bir insanla hayat birlestirmeni istemem... hidayet vermis birinle birletir bu senin icin daha hayirlidir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Mayıs 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
"Helale haram yoldan gidilmez." Sen onu değiştireceği diye senin imanı hayatın tehlikeye girebilir. Benim ev arkadaşlarımdan birisi hristiyan ama kendisi hristiyanlığını yaşamadığı için müslümanlığı da doğal olarak merak etmiyor. ben fırsat buldukça o merak etmese de arada anlatıyorum. ilgisini de çekmiyo değil. Ama zor onu müslüman yapmaya çalıştığımı anladığı anda beni dinlemeyecek bunu biliyorzum. Allah hidayet versin cümlesine, bizi de doğru yoldan ayırmasın
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Aralık 2014       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kardeş bende aynı düşünüyorum seninle.Bir kişinin hidayetine vesile olmak çok çok büyük sevap.Bende garimüslim biriyl evleneceğim inşallah.Bu insanlar islamım bilmiyorlar.Eğer sen doğru gösterirsen islamı seçmemesi için bir sebep yok.İnsan sevidiği için herşeyi yapar.İslamla birlikte senin ne kadar iyi bir insan olduğunu görürse seçmemesi için ben bir sebep göremiyorum.

Benzer Konular

15 Şubat 2015 / Misafir Cevaplanmış
2 Ağustos 2013 / mazawi Soru-Cevap