Arama

İsim değişikliği kaç kez yapılabilir?

En İyi Cevap Var Güncelleme: 28 Eylül 2011 Gösterim: 2.845 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Merhaba,

Benim Adım ilk önce Düzgündü.Daha sonra 4 sene önce babam ve annem dava açarak adımı Düzgün Can olarak değiştirmişlerdi.Ben de adım alay konusu oluyor diye Eylül ayında dava açarak Düzgün'ün silinmesini adımın sadece Can olarak kalmasını talep ettim ama açtığım dava red edildi.Hakim herhangi bir haklı sebebinde olsa 2.kez isim değiştiremezsin dedi.Bununla ilgili ne yapmam gerekir,temyiz edebilir miyim?
Yoksa bu isimle ömür boyu değiştirilemeyecek mi? Bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
İyi Çalışmalar...
EN İYİ CEVABI SaKLI verdi
MK MADDE 27.- Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir."denilmektedir.

Sponsorlu Baglantilar
Şu durumda hakim davayı reddinde isminizin alay konusu olacağı yönünde bir kanaate varmamış olduğunu düşünülebilir.

Ancak 18 yaşını doldurdu iseniz davayı açarken velinizin daha önceki isim değişikliğini reşit olmadığınız, sizin insiyatif kullanamadığınız bir dönemde yapıldığını beyan ederek ve bir avukat ile görüşerek bu davanın avukat vekaletinde yürütmeniz sizin lehinize bir karar çıkmasında etkili olacaktır.
Yapılabilecek en iyi yol bir avukata başvurmaktır. Bir avukata başvurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
28 Eylül 2011       Mesaj #2
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
MK MADDE 27.- Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir."denilmektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
Şu durumda hakim davayı reddinde isminizin alay konusu olacağı yönünde bir kanaate varmamış olduğunu düşünülebilir.

Ancak 18 yaşını doldurdu iseniz davayı açarken velinizin daha önceki isim değişikliğini reşit olmadığınız, sizin insiyatif kullanamadığınız bir dönemde yapıldığını beyan ederek ve bir avukat ile görüşerek bu davanın avukat vekaletinde yürütmeniz sizin lehinize bir karar çıkmasında etkili olacaktır.
Yapılabilecek en iyi yol bir avukata başvurmaktır. Bir avukata başvurmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
..
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi