Arama

Yediklerimiz niçin değişime uğrar?

Güncelleme: 21 Eylül 2014 Gösterim: 2.747 Cevap: 3
shekeeer_-girll - avatarı
shekeeer_-girll
Ziyaretçi
2 Ekim 2011       Mesaj #1
shekeeer_-girll - avatarı
Ziyaretçi
yiyecekler niçin değişime uğrar
Sponsorlu Bağlantılar
Bilgin - avatarı
Bilgin
Ziyaretçi
2 Ekim 2011       Mesaj #2
Bilgin - avatarı
Ziyaretçi
Eğer sindirimden bahsediyorsan yediğimiz yiyeceklerin mollekulleri çok büyüktür (proteğin,yağ,karbonhidrat) hücrelere sığamazlar ama sindirim sayesinde küçük parçlara ayrılırlar yani en basit hallerine dönüşürler Örn: Proteğin: Amino Asitlere dönüşür, Yağ: 3 yag asitine ve gliserole döüşür, karbonhidratlar : glikoz.) Sindirilen besinler ince bağırsakta villuslarla emilir daha sonra mineraller , tuz ve su kalın bağırsakta villuslarla emlir.

Sponsorlu Bağlantılar
Bir teşekkür yeter....Msn Cool
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
2 Ekim 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sindirildiğinden değişime uğrar arkadaşlar (shekeeer_-girl)
serseri - avatarı
serseri
Ziyaretçi
21 Eylül 2014       Mesaj #4
serseri - avatarı
Ziyaretçi
Eğer sindirimden bahsediyorsan yediğimiz yiyeceklerin mollekulleri çok büyüktür (proteğin,yağ,karbonhidrat) hücrelere sığamazlar ama sindirim sayesinde küçük parçlara ayrılırlar yani en basit hallerine dönüşürler...

Benzer Konular

4 Ekim 2011 / Misafir Soru-Cevap
26 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap
14 Ekim 2008 / Misafir Genel Mesajlar
1 Haziran 2011 / Misafir Soru-Cevap