Arama

Sanat galerisi nasıl diyazn edilmelidir?

Güncelleme: 5 Ekim 2011 Gösterim: 3.327 Cevap: 2
haru - avatarı
haru
Ziyaretçi
3 Ekim 2011       Mesaj #1
haru - avatarı
Ziyaretçi
Bu seneki proje konum "Sanat Galerisi" acaba tasarım ve işlev olarak nelere dikkat etmeliyim?? Ve bir sanat galerisinde neler bulunmalı?? Acaba yardımcı olur musunuz?? Msn Sad
Sponsorlu Bağlantılar
kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
3 Ekim 2011       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Bir kıstas olabilmesi adına:

Sponsorlu Bağlantılar

En önemli bileşenler ses ve ışıktır. Her noktaya değişik niteliklerde ışık verecek bir düzen kurulmasında yarar vardır; sadece tablo asılacak duvarlara yönelik bir aydınlatma çok yetersiz kalır.

Ses artık sergileme alanlarında sıkça kullanılmaktadır; sanatçının "enstalasyon" denen görüntü ve ses ile meramını "paylaşma" yöntemine gerekli zemin hazırlanmalıdır. Bu enstallasyonlarda gerçek insanların kullanıldığı da görülmektedir; işte bu durumda, galeri, neredeyse aynen bir tiyatro sahnesi olmaktadır.

Sahnelenen nesneler, çeşitli seviyeler gerektirebilir, yerden 120 cm yüksekte ya da yerden 60 cm aşağıda olması gerekebilir; hatta çukur alanları suyla doldurmak da söz konusu olabilir.
Çeşitli türden düşey bölmelerin, her seferinde değişik konumlarda yer alması gerekebilir; bunun en kolay yolu belki de modüler bir tavan ızgarasından sarkan bölücüler kullanmak olabilir.

Bütün bunların yanı sıra, doğal ışık kullanma olanakları da gözden uzak tutulmamalıdır; ne de olsa açık hava tiyatrolarının, açık hava sahneleri de olabilmektedir. Ama açık hava ile kapalı mekan kombinasyonu işi zora sokabilir; bunlardan birini yeğlemek tasarımı kolaylaştırır.
haru - avatarı
haru
Ziyaretçi
5 Ekim 2011       Mesaj #3
haru - avatarı
Ziyaretçi
peki giriş çıkışlar, VIP girişi, otopark, ulaşım, sergilenicek malzemelerin depolanması, galeriye girişi hakkında ne syleyebilirsiniz??

Benzer Konular

23 Ağustos 2010 / Daisy-BT Mimarlık
21 Nisan 2010 / The Unique Mimarlık