Arama

Biyogaz nedir?

Güncelleme: 28 Kasım 2011 Gösterim: 1.587 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Kasım 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
biyogaz nedir
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
28 Kasım 2011       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

biyogaz nedir

Biyogaz, hayvansal ve bitkisel atıkların oksijensiz ortamda ayrışması sonucu ortaya çıkan bir gaz karışımıdır. Bileşiminde % 60-70 metan (CH4), % 30-40 karbondioksit (CO2), % 0-2 hidrojen sülfür (H2S) ile çok az miktarda azot (N2) ve hidrojen (H2) bulunmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar
Biyogaz üretiminde kullanılabilecek bazı atıklar

Hayvansal Atıklar : Sığır, at, koyun, tavuk gibi hayvanların gübreleri, insan dışkısı, mezbaha atıkları ve hayvansal ürünlerin işlenmesi sırasında ortaya çıkan atıklar

Bitkisel Atıklar : İnce kıyılmış sap, saman, mısır artıkları, şeker pancarı yaprakları gibi bitkilerin işlenmeyen kısımları ile bitkisel ürünlerin işlenmesi sırasında ortaya çıkan atıklar.

Biyogaz üretiminde hayvansal ve bitkisel atıklar tek başına kullanılabileceği gibi belli esaslar doğrultusunda karıştırılarak da kullanılabilir.
Biyogaz, temiz ve mavi bir alevle yanar.

Biyogaz, kullanılmadığı zaman çürük yumurta kokusundadır ancak yanarken bu koku kaybolur. Bu özellik, biyogazı ileten borularda kaçak olup olmadığını anlamada kolaylık sağlar.

Biyogaz çok düşük sıcaklıklarda (-164 °C) sıvılaştırılabilmektedir. Bu işlem çok pahalıdır bu nedenle gaz tüplerinde depolanması ekonomik değildir. Genellikle gaz halinde kullanılmaktadır.


Daha fazla detay için linki inceleyiniz >> Biogaz (Biyogaz) Nedir? Nerelerde Kullanılır?
Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

23 Temmuz 2012 / ThinkerBeLL Çevre Bilimleri
21 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
9 Şubat 2012 / Misafir Cevaplanmış