Arama

Bois dentelle ağacı hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 4 Ekim 2013 Gösterim: 5.189 Cevap: 2
Bilim kızı - avatarı
Bilim kızı
Ziyaretçi
15 Aralık 2011       Mesaj #1
Bilim kızı - avatarı
Ziyaretçi
Arkaşlar çok acil bilgi gerek! Ltfen EN KISA ZAMANDA ve AYRINTILI cevap yazın Msn Happy iyi bir kaynaktan alınmış olursa çok sevinirim! bois dentelle ağacı, nesli neden tükendi, bois dentelle bitkisi...
Msn Grin
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
13 Mayıs 2013       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Bilim kızı adlı kullanıcıdan alıntı

Arkaşlar çok acil bilgi gerek! Ltfen EN KISA ZAMANDA ve AYRINTILI cevap yazın Msn Happy iyi bir kaynaktan alınmış olursa çok sevinirim! bois dentelle ağacı, nesli neden tükendi, bois dentelle bitkisi...
Msn Grin


Sponsorlu Bağlantılar


Küresel Ağaçlar Kampanyası arasında bir ortaklıktır:












BOIS dentelle

Ortak Adı: Bois dentelle
Bilimsel Adı: Elaeocarpus bojeri

Bois dentelle Mauritius adasında yüksek bulut orman içinde bulunan güzel bir ağaç vardır. Tür hakkında en dikkat çekici şey çiçekler - yaz aylarında ağaç (Ocak-Mart) kapsayacak ince dantel yaprakları ile beyaz çan çiçek spreyler.

Bir göreceli Elaeocarpus serratus (bois d'zeytin), meyve için ticari olarak ekilen Hindistan bir yerli. Meyve eti turşu yapmak için kullanılır.

Neden bu tür önemli?
tür hiçbir ticari değeri vardır.

Nerede bulunursa?
Bu tür bulut ormanda bulunan Mauritius, özgüdür. Sadece iki kişi bırakılır.

Neden tehdit?
Mauritius bulut orman kalan alanı nedeniyle istilacı yabancı türler için son derece düşer. Bu ağaç için bilinen son sitesi Hindular için önemli bir dini alanın ortasında bulunan küçük bir tepe (Piton Büyük Bassin) 'dir. Tepe ağır guava (tarafından işgal Psidium cattleianum ) ve Litsea monopetala .

Ne koruma eylem yürütülmektedir?
Hükümet ve sivil toplum kuruluşları yok bu tür kurtarmak için birlikte çalışıyoruz. Ağaçların biri bir hükümet kreş nakledilen edilmiş ve tohum bu toplanır. 2 koleksiyonlarda bu ağacın yavrular, ve üzerine bu türün yeni bir aşılama girişimi vardır E. serratus Bahçe Bitkileri Bölümü (Tarım Bakanlığı) ve Mauritius Doğal Hayatı Koruma Vakfı arasında işbirliği yoluyla başarılı olmuştur. Bu kesimler tarafından çoğaltım materyallerinin daha durumunu kontrol etmek için izin verir.

Yerel rehber:

Başkanı, Ulusal Tehdit Bitkiler Teknik Komitesi, Milli Parklar ve Koruma Servisi, Tarım, FT ve NR Bakanlığı, Reduit, Mauritius

Seçilen referanslar:

Bosser, J., Cadet, Th., Julien, İK ve Marais, W. 1976 dayanır. Flore des Mascareignes. Şeker Araştırma Enstitüsü, Mauritius, ORSTOM, Paris, Kraliyet Botanik Bahçeleri, Kew.

Strahm, WA 1.993. Mauritius ve Rodrigues flora koruma ve restorasyon. Yayınlanmamış Doktora Tez (2 cilt.), Reading Üniversitesi, İngiltere.

Ağaç Profiller için geri

KORUMA DURUMU : kritik tehlike














Ana Sayfa | Kayıt ve Şartlar | İletişim
© Küresel Ağaçlar Kampanyası 2008 / Tasarım

Orijinal metin
BOIS DENTELLE Common Name: Bois dentelle Scientific Name: Elaeocarpus bojeri
Daha iyi bir çeviri ile katkıda bulunun
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
4 Ekim 2013       Mesaj #3
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Bois Dentelle Ağacı
MsXLabs.Org


20357d1316092776 bois dentelle in flower

Yüksek zirvelerde yetişen bir ağaç türüdür. Ağaç olarak görünse de bahar zamanı yaprakları arasından muhteşem çiçekler açmaktadır. Dantele benzeyen çiçekler arasından püsküllü tomurcuklar çıkarmaktadır. Meyveleri turşu yapımında kullanılmaktadır. Bu türün hiçbir ticari geliri olmadığı için kimseler yetiştirme ihtiyacı duymayıp neslinin tükenmesine sebep olmuşlardır. Hindistan hükümeti sivil toplum kuruluşları bütün çabaları ile koruma altına almış ve neslinin tükenmemesi için uğraşlar vermektedirler. Umarız bu bitki türüde yok olmaz. Dünya üzerinde sadece bir kaç tane kaldıkları söylenmektedir.

kaynak

Benzer Konular

28 Ocak 2012 / Misafir Soru-Cevap
5 Nisan 2010 / Misafir Soru-Cevap
31 Ekim 2016 / Misafir Cevaplanmış
14 Aralık 2010 / Misafir Soru-Cevap
11 Nisan 2012 / Misafir Soru-Cevap