Arama

Tiftik keçisi ile kıl keçisi arasındaki fark nedir?

Güncelleme: 12 Ocak 2012 Gösterim: 3.682 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Ocak 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hadiiiii yazınnnnnnnnnnnnnnnn
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
12 Ocak 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

hadiiiii yazınnnnnnnnnnnnnnnn

Ankara Keçisi

Sponsorlu Bağlantılar
Küçük, ince yapılı, yumuşak kıllı bir keçi ırkı (Capra hircus angorensis).

Erkekleri ve bazı dişileri sakallıdır. Boynuzlar, tekelerde daha kalın ve birbirine yakındır. Dişilerinde ise, ince ve dipleri birbirinden ayrıktır. Boynuzsuz olanları da vardır. Kulakları uzun ve sarkık, rengi beyazdır. Güneydoğu Anadolu'da yetişenler arasında kara, gümüş rengi ve kahverengi olanlarına da rastlanır. 1997 sayımına göre Türkiye'de 615.000 baş Ankara keçisi bulunmaktadır.

MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi


Ankara Tiftik Keçisi

Kıl Keçisi
Keçi Dünya üzerinde pek çok yerde yetiştirilmekle birlikte en çok Akdeniz ülkeleri ile Hindistan'a kadar olan ılıman kuşağındaki Orta doğu ülkelerinde beslenmektedir. Keçinin bu bölgelerde yoğun olarak bulunmasının tesadüfi olmayıp, keçinin yetişme ve beslenme biyolojisi ile bu bölgenin arazi yapısı, iklim ve bitki örtüsünün örtüşmesi ile yakından ilişkilidir.
Ülkemiz doğal kaynaklarından biri olan orman alanlarının tahribinin en önemli nedenlerinin başında kontrolsüz ve aşırı hayvan otlatmacılığı gelmektedir. Ülkemizde keçinin çok eski çağlardan beri yetiştirildiği bilinmektedir. Pek çok çeşitleri bulunmakla beraber en çok yetiştirilen kıl keçisidir. Kıl keçisi bulunduğu bölgelerde orman ekosistemine olan olumsuz etkisi ve açtığı tahribat nedeniyle varlığı en çok tartışılan hayvan türlerinin başında gelmektedir.
Nitekim bir kısım Akdeniz ülkelerinde kıl keçisi beslenmesi yasaklanmış doğaya daha az zararlı ve daha verimli keçi ırklarının geliştirilmesi sağlanmıştır. Ancak bu ülkelerde yapılan bu uygulamanın doğru olup olmadığı halen sorgulanmaktadır. Ülkemizde ise keçi sorunu çeşitli paneller ve sempozyumlarda tartışılmakta, kıl keçisinin kaldırılması projeleri üretilmeye çalışılmaktadır.


Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

9 Mayıs 2011 / Misafir Zooloji
4 Mart 2010 / _PaPiLLoN_ X-Sözlük
22 Ağustos 2016 / _EKSELANS_ Zooloji
16 Mayıs 2011 / Misafir Zooloji
8 Haziran 2014 / Mira X-Sözlük