Arama

Fil sûresinde hangi olay anlatılmaktadır?

Güncelleme: 4 Mart 2016 Gösterim: 3.083 Cevap: 2
_kelebek_ - avatarı
_kelebek_
Ziyaretçi
9 Mart 2012       Mesaj #1
_kelebek_ - avatarı
Ziyaretçi
Fil Sûresinde Hangi Olay Anlatılmaktadır? Yardımcı olursanız sevinirim ama kısa olsun lütfen uzun olmasın ! Özet gerekli bana.Poke
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Baturalp - avatarı
Baturalp
Ziyaretçi
1 Mart 2016       Mesaj #2
Baturalp - avatarı
Ziyaretçi
FİL SURESİ
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Fil Suresi (Arapça: سورة الفيل ) Kur'an'ın 105. suresidir, 5 ayetten oluşur. Kabe'yi yıkmak isteyen Ebrehe'nin fillerle hücumunu konu edindiği için bu adı almıştır.

Fil suresi, Kur’ân-ı Kerîm'de temas edilen ancak ayrıntıları efsane ve mitolojik kültüre dayalı anlatımlardan oluşan Fil Vakası isimli anlatıyla ilgilidir.

Anlatıların tarihi değer taşıyıp taşımadığı ile ilgili tartışmalar bulunmakta, Yemen'den böyle bir hayvan ile Mekke'ye sefer yapılıp yapılamayacağı eleştiriler arasında yer almaktadır. Bazı tefsir yaklaşımları ise mitolojik Kur'an anlatılarını aklileştirme kapsamında Ebabil kuşlarının attığı taşları mikroplar olarak yorumlama eğilimindedirler.

Türk Harfleriyle Yazılışı

Bismillahirrahmânirrahîm.

* Elem tera keyfe fe'ale rabbüke biashâbilfîl * Elem yec'al keydehüm fî tadlîl * Ve ersele aleyhim tayran ebâbîl * Termîhim bihicâratin min siccîl * Fece'alehüm ke'asfin me'kûl.

Türkçe Meali

RAHMAN ve RAHİM olan ALLAH'ın adıyla.

* Görmedin mi Rabbin ne yaptı fil sahiplerine! * Onların tuzaklarını boşa çıkarmadı mı? * Üzerlerine sürü sürü kuşlar saldı. * Onlara balçıktan pişirilmiş sert taşlar atıyorlardı. * Derken onları, yenilmiş ekin yaprağı gibi kılıverdi.

Avatarı yok
OneNight
Yasaklı
4 Mart 2016       Mesaj #3
Avatarı yok
Yasaklı
Fil suresinde hangi olaydan bahsedilmektedir, Fil Sûresi ve Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim.

Elem tere keyfe fe'ale rabbuke bi ashab-iî fil. Elem yec'al key-dehümfi tadliylin ve ersele aleyhim tayren ebabile termiyhim bihi-caretin min sicciylin fece'alehüm ke'asfin me'kûl.

Fil Sûresinin Anlamı (Manası)

« Rabbinin fil ashabına ne etteğini görmedin mi? O, onların düzenlerini boşa çıkarmadı mı? Ve üzerlerine sürü sürü ebabil kuşları göndermedi mi? Ki her biri onlara ateşte pişirilmiş çamurdan taşlar atmışlardı. Allah (u Teâlâ), onları kurt yeniği yaprağa çeviriverdi. »


Benzer Konular

26 Eylül 2010 / büşramm Cevaplanmış
12 Haziran 2012 / Misafir Soru-Cevap
6 Şubat 2014 / Misafir Cevaplanmış
4 Mayıs 2011 / Ziyaretçi Taslak Konular