Arama

Alkollü iken ettiğimiz dua kabul olurmu?

Güncelleme: 14 Mart 2012 Gösterim: 19.308 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Mart 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
iyi geceler dilerim. benim şöyle bir sorum olacak sizlere. ben eski bir alkoliğim. bıraktım çok şükür nadiren içiyorum artık. ben içtiğim zamanlar da ve çok sarhoş olduğum zamanlar da diz çöker hıçkıra hıçkıra ağlar Allah' a dua ederdim. ayıkken hiç yapmadığım şeydir bu. ve Allah ben sarhoşken istediğim şeyi bana verdi.ben kıymet bilemedim o ayrı. iki sorum var. 1.si alkol haramsa Allah dua mı neden kabul etti...
2.si ben alkol alınca Allah'a daha çok yakınlaşıyorum.bence bana alkol haram olmamalı. tmm ikincisi cok sacma biliyorum ama gerçek böyle. yorumunuzu merakla bekliyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
zeynelyel - avatarı
zeynelyel
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012       Mesaj #2
zeynelyel - avatarı
Kayıtlı Üye
merhaba, bunun kesincevabını Allah'tan bşakası bilemez, şu da var ki dua etmek her zaman iyidir. şöyle bir olay anlatılır gerçek veya değil ama olayın özeti budur diye düşünüyorum.

Sponsorlu Bağlantılar
İki arkadaş hararetle sigara içerken Kuran okunup okunmayacağı üzerine tartışıyorlarmış. Tartışma uzayıp da bir sonuca varamayınca, bir “ulema”ya danışmaya karar vermişler. Ulemanın yanına gidip, sırayla akıllarındaki soruyu sormuşlar:
Birincisi, “Sayın büyüğüm, Kuran okurken canım sigara da içmek istiyor. İçmemde bir sakınca var mı sizce,” diye sormuş.
Ulema, “Oğlum,” demiş, “Kuran okurken yalnızca Allah ile ilgilenmen lazım. O sırada ise dikkatinin dağılmaması gerek. Bu yüzden Kuran okurken sigara içmemelisin.
İkincisi almış sözü: “Sayın büyüğüm,” diye girmiş o da söze, “Bazen canım sigara içerken, Kuran da okumak istiyor. Sizce sigara içerken Kuran okumamda bir sakınca var mı?
Uluma elini çenesine götürüp bir an düşündükten sonra, “Oğlum,” diye başlamış yine söze. “Her nerede ve ne koşulda olursan ol, Kuran okuma isteği içinden geldiyse elbette okuyabilirsin.
en güzel imzamı nikah defterine atacam.

Benzer Konular

25 Kasım 2010 / Daisy-BT Müslümanlık/İslamiyet
18 Kasım 2013 / ceyda Soru-Cevap
23 Eylül 2009 / spykoman Soru-Cevap
21 Nisan 2015 / leyla Cevaplanmış
19 Ocak 2019 / KaRma Cevaplanmış