Arama

Kaygılarımın üstesinden nasıl gelirim?

Güncelleme: 21 Eylül 2013 Gösterim: 1.187 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Mayıs 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ben 8. sıınf öğrencisiyim ve çok kaygım var nasıl yeneceyimi bilmiyorum ne yapmam gerek.
Sponsorlu Bağlantılar
Intersect - avatarı
Intersect
VIP VIP Üye
21 Eylül 2013       Mesaj #2
Intersect - avatarı
VIP VIP Üye
Kaygilarin okul yuzundense hic endiselenme sen derslerine bolca calis ve bolca dua et. Msn Happy
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Yok bir şey iyiyim. Sadece ölü olmayı tercih ederdim.
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
21 Eylül 2013       Mesaj #3
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Okul kaygısı nasıl giderilir?
MsXLabs.Org

Uzmanlar, çocuğu okul kaygısı yaşayan ailelere, “Çocuğun okula gitmek istememesini anlayışla karşılayın, sakin ve kararlı olun” önerisinde bulunuyor.

2db4cf74be00fe39e4c2b68bafcec102 1274360437hlarge

Çocukların bir süre ebeveynler tarafından okula götürülmesi ve okul saatlerinde dışarıda beklenilmesi tavsiyesinde bulunan uzmanlar, okula gidilmediğinde ise çocuğun evde oyun oynama ya da televizyon seyretme gibi eğlendirici faaliyetlerine izin verilmemesi, okulda işlenen konuların evde yaptırılması gerektiğini ifade ediyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatri Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Yasemen Işık Taner, çocukları ilk kez okula giden ailelerle ve eğitmenlerin bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Çocukların, okul öncesi dönemde kendilerine bakan kişilere bağlandıklarını ve bir süre sonra ayrılma kaygısı yaşayabildiklerini belirten Taner, kaygının zaman içinde azalarak kreş döneminde öğretmene bağlılık şekline dönüştüğünü ifade etti. Taner, okul çağında gelinmesiyle birlikte kimi çocuklarda anne babadan ayrılma ve okul ortamına ilişkin kaygı gelişebildiğini dile getirdi. Bu kaygının ebeveynler tarafından normal karşılanması, kesinlikle öfkeyle karşılık verilmemesi gerektiğini vurgulayan Taner, bu aşamada çocuğun öğretmenle kuracağını ilişkinin önemli olduğunu söyledi. Taner, ''Öğretmenle kurulacak iletişimle çocuk anne, baba ya da bakıcısından ayrılmaya tahammül edebilir'' dedi.


Kaynak

Benzer Konular

6 Aralık 2018 / İlimPeşindeyiz Cevaplanmış