Arama

Elektro gitar hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 22 Mayıs 2012 Gösterim: 1.783 Cevap: 1
BS|Profesional - avatarı
BS|Profesional
Ziyaretçi
21 Mayıs 2012       Mesaj #1
BS|Profesional - avatarı
Ziyaretçi
Elektro Gitar Nedir, Kim Bulmuştur, En Eski Elektro Gitarcılar/Rockçılar Kimlerdir?
Sponsorlu Bağlantılar
buz perisi - avatarı
buz perisi
VIP Lethe
22 Mayıs 2012       Mesaj #2
buz perisi - avatarı
VIP Lethe
Elektro gitar
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Elektro gitar veya elektronik gitar, sesini manyetikleri aracılığı ile elektrik akımına dönüştüren ve bir amplifikatör ile bu akımdan ses elde edilmesine olanak tanıyan bir gitar türüdür. Oluşturduğu sinyalin değiştirilebilir olması, ve zamanında bir devrim niteliği taşıyan yükseklikte bir sese sahip olması nedeniyle, kullanım alanı çok genişlemiş bir gitar türüdür.
Elektronikteki gelişmeler ile tonal olarak sınırları 1960'lı yıllardan özellikleri ve çeşiti artan elektro gitarlar, özellikle 1980'li yılların başlarından itibaren üretilen süperstrat modeller başta olmak üzere günümüzün en bilindik enstrümanlardan biri haline gelmiştir.

Boş gövdeli
Boş gövdeli gitarlar, aynı zamanda kıvrımlı üst yüzeyleri ile Archtop adını da alır, bir yükselticiye gereksinim duymadan, sesin gitardaki boşlukta yankılanarak zengin bir ton çıkarmasıyla çalınan gitarlardır. Her ne kadar bu özelliğe sahip olsalar dahi, bu gitarlar da manyetiklerle kullanılabilmektedir. Üst ve alt ağaç plakaları bir parçadan oyulmuş, yahut ısı ile preslenmiş ağaçlar olabilir. Bu tip gövdelerde keman ailesindeki gibi f delikleri bulunabilir. Bu tarz gövdeyi 1890'da tasarlayan ve dünyaya tanıtan Gibson firmasıdır.

Katı gövdeli
Katı gövdeli gitarlar; masif gövdeye sahip, sesin doğal yollardan yükselmesine izin vermeyen tipte gövdelere sahip gitarlardır. Yüksek çıkış gücü olan ses kaynaklarının olduğu yerlerde geri beslemeyi en aza indirgeyen gövde türüdür. Fender firması, Stratocaster ve Telecaster modelleri ile bu tip gövde yapımına katkıda bulunmuştur. Gibson firmasının katı gövdeli Les Paul modeli gitarlarının çoğunda
In science we trust.

Benzer Konular

19 Aralık 2011 / ELİF PEK Soru-Cevap
16 Kasım 2011 / mintik Soru-Cevap
8 Mayıs 2012 / umut_as Soru-Cevap
15 Aralık 2010 / Misafir Taslak Konular
22 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap