Arama

Gözü lazer ile ameliyat etmenin tehlikesi var mıdır?

Güncelleme: 2 Temmuz 2012 Gösterim: 1.631 Cevap: 1
serhat123 - avatarı
serhat123
Ziyaretçi
28 Haziran 2012       Mesaj #1
serhat123 - avatarı
Ziyaretçi
sizce gözde lazer ameliyatının bir tehlikesi var mı
Sponsorlu Bağlantılar
Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
2 Temmuz 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
serhat123 adlı kullanıcıdan alıntı

sizce gözde lazer ameliyatının bir tehlikesi var mı

Lazerle Göz Çizdirmenin Zararları Nelerdir?
Son zamanlarda gözlüklerini atıp şık bir görünüme sahip olmak isteyenlerin en çok başvurdukları yöntem: Lazerle göz çizdirme operasyonları bir diğer adıyla Lasik göz operasyonu…
Sponsorlu Bağlantılar

Lazerle göz çizdirme operasyonları oldukça güvenilir yöntemler olarak bilinir. Tabi ki her tıbbı operasyon gibi Lazerle göz çizdirme ameliyatlarının da yan etkileri ve riskleri bulunmaktadır.
Lazerli göz operasyonlarında gözün en hassas organlarından biri olan kornea çizilerek alındığından dolayı gözün bazı bölümleri korumasız kalarak dış etkenlere karşı korumasız kalmaktadır. Bu süreç içerisinde ameliyat olduğunuz ortam steril değilse veyahut bir aksilikten dolayı gözünüz mikroplara veya bakterilere açık hale gelirse gözünüz enfeksiyon kapacaktır. Böyle bir durumla karşılaşmamak için güvenilir yerlerde ameliyat olmanız ve ameliyattan sonra oldukça dikkatlı olmanız gerekmektedir.
Lazerli göz çizdirme ameliyatlarının bir başka riski gözün arkasında dekolman’a sebep olabilecek küçük deliklerin ihmal edilmesidir. Operasyonu yapan hekim öncelikle ameliyat olacak kişinin göz bebeğini büyüterek, iç kısmına bakıp delik olup olmadığını kontrol ederek, varsa ergon lazerle bu delikleri kapatır. Eğer bu aşama ihmal ile geçer yada atlanırsa olası bir durum hastanın gözünü çok daha kötü süreçlere itecektir.
Lazerli göz operasyonları yaptırılırken önceliğin “fiyat” değil, öncelik “operasyonun yapılacağı ortamın oldukca steril olması ve yapacak hekimin alanında uzmanlaşmış bir hekim diye nitelendirilebilmesi” olmalıdır. Sağlık ve hijyen her zaman paradan daha önemlidir.
Lazerli göz operasyonu olmadan önce bu konular hakkında bilgi toplamanız, öncelikle bir araştırma yapıp bilgi edindikten sonra ameliyat için karar almanız yararınıza olacaktır.

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

26 Temmuz 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
4 Ekim 2013 / rümeysa Soru-Cevap
25 Aralık 2012 / Misafir Soru-Cevap
30 Temmuz 2013 / Misafir Cevaplanmış