Arama

Ses eğitimi için kişi kendi kendine neler yapabilir?

Güncelleme: 7 Ağustos 2012 Gösterim: 10.204 Cevap: 2
renesmee - avatarı
renesmee
Ziyaretçi
6 Ağustos 2012       Mesaj #1
renesmee - avatarı
Ziyaretçi
Genelde cogu bayan symphonic metal sesini taklit ederek sarkilarini söyleyebiliyorm zaman la kendim geliş tirdim bunu grubum falan olsun istiyorum ama nerden başlayacağım kendi eğitimine bilmiyorum çünkü kurs lar çok pahalı.
Sponsorlu Bağlantılar
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
berfin1789 - avatarı
berfin1789
Ziyaretçi
7 Ağustos 2012       Mesaj #2
berfin1789 - avatarı
Ziyaretçi
Yaşınızı bilmediğim için yönlendiremedim.. Ama gençlik koroları var, TRT ve Kültür Bakanlığı gibi saygın kurumların.. Eskiden okul gibi eğitim veriyordu.. Ben de oralardan yetiştim.. Yıllardır sahne alıyorum.. Şu anda eğitimi nasıldır, bilmiyorum, sanırım hala iyidir..

Sponsorlu Bağlantılar
Ses eğitiminizi uzman birinin gözetiminde yapmalısınız.. Çünkü yanlış kullanım nodüle yol açabilir..
Sesinizi geçici ya da kalıcı olarak kullanamayabilirsiniz.. Kurslar pahalı, haklısınız ama bir yolunu bulup eğitim almalısınız.. Tabii bu işe aşıksanız..

Bir de sesin en önemli kaynağı hava yani nefes olduğu için, diyafram nefesi çalışması yapmalısınız.. Her gün.. Bazen gün içinde belli periyotlarla.. Ve de diğer nefes çalışmaları.. Ses telleri kastır.. Diyafram kastır.. Dolayısıyla spor ve vücudun düzgün duruşu şarkı söylemenizi direkt etkileyecektir.. Dik bir duruş içi güçlü sırt kasları, iyi bir diyafram için karın kasları gerekir.. Boyun ve omuz hareketleri de işinizi kolaylaştıracaktır..
Spor yapın ve sigaradan uzak durun.. Çoğu insan sesim güzel şarkı söylerim diye düşünür ama şarkı söylemenin bedenle yapılan bir eylem olduğunu bilmez.. Yani ağız açıp ses çıkarmak yetmez..

Bir de profesyonel sanatçıların sürekli yaptığı hatalar vardır sahne öncesinde ki hiç doğru değildir:
Heyecanını alacağını düşünerek viski, şarap ya da bira içen solistler bu üç içkinin mayalı olduğunu ve sese nasıl zarar verdiğini bilseler içerler mi acaba.. Sahne öncesinde kahve, çikolata ve soğuk su da iyi değildir.. Bunları da burayı okuyan, konunun meraklıları için yazmış olayım dedim..

Çok detaylı bir konu......
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
7 Ağustos 2012       Mesaj #3
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
hançerimizin ses yolunda ilerleyen soluğumuza, herhangi bir boğumlanma yerinde, bir açıklık derecesinde uyguladığı, bir hamlelik müdahale sonucu meydana gelen en küçük dil unsurudur.

dolayısıyla, önce harfe sonra kelimeye vereceğiniz sesi, beğendiğiniz bir sanatçıdan taklit yapmakla işe başlayabilirsiniz.
hele hele çok genç iseniz; ideal taktik olabilir.
bol şanslar
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...

Benzer Konular

10 Ağustos 2010 / yArSdImm Cevaplanmış
13 Aralık 2015 / 86bugra Soru-Cevap
24 Eylül 2011 / Misafir Soru-Cevap
25 Şubat 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük