Arama

Besinler hakkında soruların cevapları nedir?

Güncelleme: 1 Ekim 2012 Gösterim: 4.709 Cevap: 12
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Eylül 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
SÜT GRUBU
-Besin içeriği nedir?
Sponsorlu Bağlantılar
-Vücudumuz için önemi nedir?

Ekmek ve Tahıl Grubu
-Besin içeriği nedir?
-Vücudumuz için önemi nedir?

Sebze ve Meyve Grubu
-Besin içeriği nedir?
-Vücudumuz için önemi nedir?

Et,Yumurta ve kuru baklagil Grubu
-Besin içeriği nedir?
-Vücudumuz için önemi nedir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2012       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
besinlerin vücudumuzdaki önemini sölermisiniz
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Eylül 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
süt grubunun vücudumuz için önemi nedir?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2012       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
özellikle çocukgebelik ve yaşlılık dönemlerinde kemik sağlığı açısından oldukça önemlidir ayrıca büyüme ve gelişmeye faydası vardır... Msn Happy
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
26 Eylül 2012       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
ekmek ve tahıl gurubunun vucudumuz için önemi nedir
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
sutun vucudumuz için onemı nedır
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
vitamin niçin bu kadar önemli dir?
murat_1907 - avatarı
murat_1907
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #8
murat_1907 - avatarı
Ziyaretçi
süt gurubu vücudumuz için önemi nedir kısaca?
murat_1907 - avatarı
murat_1907
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #9
murat_1907 - avatarı
Ziyaretçi
Ekmek ve tahıl gurubu vücudumuz için önemi nedir?
sitemkar kıss - avatarı
sitemkar kıss
Ziyaretçi
27 Eylül 2012       Mesaj #10
sitemkar kıss - avatarı
Ziyaretçi
Buğday, pirinç, mısır, çavdar ve yulaf gibi tahıl taneleri ve bunlardan yapılan un, bulgur, yarma, gevrek ve benzeri ürünler bu grup içinde yer alır.

İçerdiği Önemli Besinler ve Başlıca Görevleri
Tahıl ve tahıl ürünleri vitaminler, mineraller, karbonhidratlar (nişasta, lif) ve diğer besin öğelerini içermeleri nedeniyle sağlık açısından önemli besinlerdir. Tahıllar, protein de içerir. Bu proteinin kalitesi düşük olmakla birlikte kurubaklagiller ya da et, süt, yumurta gibi besinlerle bir arada tüketildiklerinde protein kalitesi arttırılabilir. Tahıllar, ayrıca bir miktar yağ da içerirler. Tahıl tanelerinin yağı vitamin E’ den zengindir. Tahıllarda A vitamini aktivitesi gösteren öğelerle, C vitamini hemen hemen yoktur. Tahıllar B12 dışındaki B grubu vitaminlerinden zengin, özellikle B1 vitaminin (tiamin) en iyi kaynağıdır. Bu vitaminler tahıl tanelerinin çoğunlukla kabuk ve özünde bulunur.Mineraller ve vitaminler bakımından zengindirler. Folik asit, A vitaminin ön öğesi olan beta-karoten, E, C, B2 vitamini, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum, posa ve diğer antioksidan özelliğe sahip bileşiklerden zengindirler.

EKMEK ve TAHIL GRUBU İÇİN ÖNERİLER
- Tam tahıl ürünlerini tüketin.
- Tüketilecek miktar bireyin ağırlık ve bedensel çalışma durumuna göre değişir. Az hareketli, şişman bireylere günde 3 ince dilim ekmek (75 g) yeterli iken zayıf bireyler, ağır işte çalışanlar bunun 3-5 katını yiyebilirler.
- Tam tahıl ürünleri günde 6 porsiyon (6 dilim ekmek veya 3 dilim ekmek, 1 kepçe unlu çorba, 4 yemek kaşığı pilav gibi) tüketilebilir. Ağır işte çalışan ve enerji gereksinimi fazla olanlar bu gruptan daha fazla tüketebilirler.
- Protein ve vitamin içeriğini arttırmak için diğer besinlerle (kuru baklagiller, süt ve ürünleri) birlikte tüketin.

Benzer Konular

7 Mayıs 2015 / Ziyaretçi Soru-Cevap
2 Ocak 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
31 Ekim 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
20 Temmuz 2017 / Misafir Cevaplanmış