Arama

İmam hatip lisesi mezunları ana sınıfı öğretmeni olabilir mi?

Güncelleme: 15 Ekim 2012 Gösterim: 9.511 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
15 Ekim 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
İmam hatip lisesi öğrencisiyim. Anasınıfı öğretmeni olmak istiyorum ne yapmam gerek.
Sponsorlu Bağlantılar
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
15 Ekim 2012       Mesaj #2
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Üniversite öğreniminizde okul öncesi bölümünü tercih edip mezun olduğunuzd aolabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar
Anasınıfı öğretmeni olmak için üniversite sınavına girmeli ve Üniversitelerin Eğitim Fakültelerinin "Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü"nü kazanmalısınız.

Bu bölüm 2000 ÖSS'den itibaren Sözel Puan türüyle öğrenci almaktadır. Anaokulu öğretmenliği programının amacı, okul öncesi eğitim veren kurumlara öğretmen yetiştirmektir. Mezunlar meslek liselerinde ve okul öğcesi eğitim kurumlarında öğretmen olarak görev alabilirler.

Mezun olduktan sonra, KPSS den de gerekli puanı almaları gerekmektedir. 2009 - Okul öncesi öğretmenliği taban puanları:
"Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi öğretmen adayları için geçerli olacak taban puanını açıkladı.
Atanacak kadrolu okul öncesi öğretmeni: 1319
Okul öncesi taban puan 54"

Kız meslek lisesi mezunları ise ana okulu öğretmeni olamazlar, ancak "usta öğretici" olarak yani bağımsız sınıf almadan (yardımcı) sözleşmeli öğretmen olarak görev yapabilirler.

..
seramiksır - avatarı
seramiksır
VIP VIP Üye
15 Ekim 2012       Mesaj #3
seramiksır - avatarı
VIP VIP Üye
lise mezunu ana okulu eğitmeni olmak isteyen kişiler,milli eğitime bağlı bir okulda 2 yıl eğitim stajı aldıktan sonra ana sınıfı öğretmeni olabiliyordu 5 yıl öncesinde. şimdi değişiklikler olmuşsa bilmiyorum.konu hakkında en detaylı doğru bilgiyi M.E.B ALABİLİRSİNİZ.
BULUNDUĞUNUZ il yada ilçedeki M.E.B bakanlığına gidip en yeni bilgileri alın.
SIKINTILARINIZ YILDIZLAR KADAR UZAK, HAYALLERİNİZ GÜN GİBİ PARLAK OLSUN DOSTLAR...