Arama

Kıyamet gerçekten kopacak mı?

Güncelleme: 21 Kasım 2012 Gösterim: 1.739 Cevap: 3
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2012       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kıyamet gerçekten mi? kopacakkk
Sponsorlu Bağlantılar
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
21 Kasım 2012       Mesaj #2
iceslush - avatarı
VIP ETC
Evet kopacaktır.Kuranda da belirtilmektedir.Zamanını Allah dışında kimse bilmemektedir.2012 de diyenler var ama sadece Allah bilir.
Sponsorlu Bağlantılar
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Kasım 2012       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
evet kopacak .ama biz nezaman olacağınıbilmiyoruz
99haber - avatarı
99haber
Ziyaretçi
21 Kasım 2012       Mesaj #4
99haber - avatarı
Ziyaretçi
A. Çeşitli Alametler

296/7-Altı şey kıyamet alametlerindendir: Benim ölümüm, Kudüs’ün fethi, bir adama bir dinar (altın) verildiği halde azımsaması, her Müslümanın evinde ateşi duyulan fitne, koyun boynuzu kıvrımları gibi insanlar arasında ölüm çokluğu, Rumun gadri. Seksen sancakla Müslümanların üzerine yürümeleri.
(Rumun gadri, Antakya Amik Ovasında, müttefik oldukları halde, Müslümanlar üzerine yürümeleri hadisesi olan ‘Melhame-i Kübra’ olayıdır.)
Ravi: Hz. Muaz (RA)

296/8- Ey ümmet! Altı şey vardır ki, onlar olmadan kıyamet kopmaz: Peygamberinizin vefatı. Aranızda malın artması, öyle ki, bir adama on bin dirhem (gümüş para) verilecek de yine öfkelenecek. Sizden her erkeğin evine giren bir fitne. Koyun boynuzu kıvrımları gibi ölüm çokluğu, Beni Esfer ile aranızdaki sulh. Öyle ki, kadının hamileliği gibi dokuz ay toplanırlar, sonra söze gadirlik yaparlar. Medine'nin fethi.
Denildi ki: "Hangi Medine?"
Buyurdu ki: Konstantiniyye (Bu Konstantiniyye’nin Mehdi (AS)’ca yapılacak fethidir.)
Ravi: Hz. İbn-i Amr (RA)

448/8- Kıyamet alametlerindendir; çocuğun öfkeli, yağmurun hararetli olması, şerlerin taşması, yalancının tasdiki, doğrunun yalanlanması, haine güvenilmesi, emine ihanet edilmesi, münafıkların kabileye efendi olması, çarşıya münafıkların hâkim oluşu, mihrapların süslenmesi, kalplerin harap edilmesi, erkeklerin erkeklerle, kadınların kadınlarla yetinmesi, dünyanın mamur kısmının harab, harab kısmının mamur olması, şüphenin ve faizin aşikâr olması, çalgının ve eğlence aletlerinin alenileşmesi, içkinin içilmesi, zaptiyenin, gammazların ve gıybetçilerin çoğalması.
Ravi: Hz. İbn-i Mesud (RA)

46/7-İnsanların akitlerini bozduklarını, emanetleri hafife aldıklarını ve -parmaklarını birbirine geçirip- böyle olduklarını gördüğün zaman, evini tercih et! Lisanına sahip ol, maruf olanı al, münkeri bırak, kendi işinle meşgul ol ve ammenin işlerini kendine bırak!
Ravi: Hz. Abdullah İbn-i Amr (RA)

53/8-Emanet zayi edildiğinde kıyameti bekle.
Denildi ki: "Emanetin zayi edilmesi nasıl olur?"
Buyurdu ki: "Vazife ehlinden başkasına verildiği zaman, kıyameti bekleyin!"
Ravi: Hz. Ebu Hüreyre (R.A.)

459/1-Nefsim yed-i kudretinde olana yemin ederim ki, kıyamet kopmaz; hasislik, fuhuş zahir oluncaya, emine hıyanet edilinceye, haine güvenilinceye "Vuul" helak oluncaya, "Tuhut" zahir oluncaya kadar.
Denildi ki: "Vuul ve Tuhut nedir?"
Buyurdu ki: "Vuul insanların eşrafı, Tuhut ise insanların ayak takımıdır. "
Ravi: Hz. Ebu Hüreyre (R.A.)

91/7- Allah-u Zülcelâl Hazretleri, fahiri de mütefahiri de sevmez. Fuhuş ve tefahuş açık olmadan, komşular fenalaşmadan, hainler emin, eminler hain sayılmadan, akrabalık arasında soğukluk olmadan, kıyamet kopmaz.
Ravi: Hz. Ömer (R.A.)

448/6- Kıyamet alametlerindendir, haine itimad edip, emine ihanet edilmesi.
Ravi: Hz. İbn-i Amr (R.A.)

121/4- Kıyametin önü sıra tanıdık kimselere selâm vermek âdet olur. Ticaret meydan alır, o derecede ki kadın erkeğine yardımcı olur. Akraba yoklamaları kalkar. Yalancı şahitler çıkar, gerçek şahitlik gizlenir. Muharrirler ise çoğalır.
Ravi: Hz. İbn-i Mesud (R.A.)

448/7- Kıyamet alametidir; komşuluğun kötüleşmesi, akrabanın yoklanmaması, cihadın kalkması, dünyanın dini ihlal etmesi.
Ravi: Hz. Ebu Hüreyre (R.A.)

448/5- Bina kıyamet alametindendir. Bir adamın camiden geçip de iki rekât kılmaması, tanıdığından başkasına selam vermemesi ve çocuğun yaşlı bir kimseyi işe koşturması da kıyamet alametlerindendir.
Ravi: Hz. İbn-i Mesud (R.A.)

132/7- Mamur yerlerin harabe olması, harabe yerlerin imar edilmesi, cihadın terki, devenin pervasızca otlaması gibi bir adamın da elindeki emanetten faydalanması, kıyamet alametlerindendir.
Ravi: Hz. Atiyye (R.A.)

265/5- Şu üç şeyi gördüğün zaman kıyametin kopması yakındır: Mamur yerler yıkılıp harap yerler imar ediliyor. Maruf münker, münker maruf addediliyor. Deve yaprağa nasıl davranırsa adam da emanete öyle davranıyor.
Ravi: Hz. Urve (R.A.)

258/7- Altı hal vardır ki onlar vaki olduğunda ölümü temenni edebilirsiniz: Sefihlerin beyliği, hükmün para ile satılması, kanın istihfaf edilmesi, zaptiyenin çoğalması, akrabalığın kesilmesi, Kuran-ı Kerim'i eğlence yapanların çoğalması ve Onun musiki yerine dinlenmesi. Öyle ki, adamı mihraba, nağme dinlemek için geçirirler. Hâlbuki o adamın fıkıhtan haberi bile yoktur. İşte bu durumlarda ölümü istemekte haklı olursunuz.
Ravi: Hz. Âbis el Gıfârî (R.A.)

304/6- Ümmetimden "Ehl-i kitaptan" bir cemaat ve "ehl-i liban" (çöl halkı) helak olacak.
Denildi ki: "Ehl-i kitap kimdir?"
Buyurdu ki: "Kitabullah’ı öğrenip müslümanlarla mücadele edecek bir kavimdir."
Denildi ki: "Ehl-i Liban kimdir?"
Buyurdu ki: "Şehvetlerine uyup, namazı terk edecek bir kavimdir."
Ravi: Hz. Ukbe (R.A.)

Benzer Konular

21 Aralık 2012 / Ziyaretçi Taslak Konular
31 Mart 2010 / _KleopatrA_ X-Sözlük
20 Aralık 2012 / _GüzelikMeleği_ Genel Mesajlar
8 Kasım 2013 / lol Taslak Konular