Arama

Mehmet Kutman kimdir, hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 25 Kasım 2012 Gösterim: 2.301 Cevap: 1
iceslush - avatarı
iceslush
VIP ETC
25 Kasım 2012       Mesaj #1
iceslush - avatarı
VIP ETC
Mehmet Kutman hakkında bilgi verirmisiniz?
Mehmet Kutman hayatı hakkında bilgi verirmisiniz?

Sponsorlu Bağlantılar
http://www.msxlabs.org/forum/signaturepics/sigpic813898_4.gif
Angel - avatarı
Angel
Ziyaretçi
25 Kasım 2012       Mesaj #2
Angel - avatarı
Ziyaretçi
Mehmet Kutman, 1960 yılında Paris'te dünyaya geldi.

Sponsorlu Bağlantılar
Babasının hakim olması nedeniyle ilk öğrenimini Ankara'da Lecole de L'Ambassade Française'de tamamladıktan sonar 1968 yılında İstanbul'da St Josef Lisesini kazanması üzerine ailece İstanbul'a taşındılar.

1973 yılında bu okulu başarı ile bitirdi. Aynı yıl Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesini kazandı. 4 yıl boyunca başarılı bir şekilde okul hayatını sürdürürken aynı zamanda iş hayatını da yakından tanımak için Zihni Denizcilik Şirketinde İhracat ve Gemi Broker'lığı konusunda çalıştı. 1977 yılında tamamladığı Üniversite tahsilinden sonra Amerika'ya gitti.

Teksas Üniversitesi'nde MBA programını başarı ile tamamladıktan sonra 1982 yılında Senior Vice President olarak Philio Bush & Associates of Londan'da çalışmaya başladı. 1984 yılında Dallas'da Sexton Inc. firmasında Vice President olarak görev aldı. Bu şirkette başarılı olarak sürdürdüğü çalışma grafiğini Bankacılık sektöründeki bilgisini arttırmak için 1987 yılında North Carolina National Bank'da çalışmaya başladı. 1989 yılında finans sektöründe çalışmalarını sürdürmek ve kariyeri geliştirmek üzere Türkiye'ye kesin dönüş yaptı ve aynı yıl Net Holding'de Proje Müdürü olarak çalışmaya başladı.

Özellikle borsa konusunda tecrübesi ile o yıllarda gelişmekte olan Türk Borsa'sına ilgi duymaya başladı ve bu konuda geliştirdiği proje ile 1990 yılında Net Holding ortaklığı olan Global Menkul Değerler Anonim Şirketi'ni kurdu ve halen sürdürmekte olduğu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini aldı.

Bu yılından itibaren sekiz yıl boyunca yönetimindeki Global Menkul Değerler A.Ş.'nin Türk Sermaye Piyasalarındaki başarı grafiği yükseldi. Yabancı sermayenin Türk Sermaye Piyasalarına girmelerinde büyük başarılara imza attı. Anadolu Endüstri Holding bünyesindeki Efes İçecek Grubu'nun yabancı yatırımcılara satılması konusunda büyük başarı sağladı. Mehmet Kutman bu şirkette Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmtı. Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmıştır.

TÜSİAD üyesi olan Mehmet Kutman kendisinin katkıları ile kurulan “Finans Kulüp’te” Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmıştır.

Mehmet Kutman Fransızca ve İngilizce bilir.

Kaynak


Benzer Konular

2 Mart 2013 / ABDURRAHMANB Soru-Cevap
12 Mart 2012 / Ziyaretçi Soru-Cevap
15 Nisan 2016 / esra reçber Cevaplanmış
4 Aralık 2016 / Ziyaretçi Cevaplanmış
31 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap