Arama

Hangi renkler insanı rahatlatır?

Güncelleme: 16 Ocak 2013 Gösterim: 6.634 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Ocak 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hangi renkler insanı rahatlatır?
Sponsorlu Bağlantılar
SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
16 Ocak 2013       Mesaj #2
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

hangi renkler insanı rahatlatır?


Yeşil, tabiata hâkim olan renktir. İnsana huzur verir ve rahatlatır. İç açıcı ve güven veren bir renktir. Aynı zamanda umudu, yeniliği, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırır. Paylaşım, cömertlik ve uyumun rengidir.
Sponsorlu Bağlantılar

Yeşil rengi seven insanlar genellikle üretken, çevresiyle uyumlu, içten ve doğayı seven insanlardır. Aynı zamanda hareketlerinde dengeli ve düzenlidirler.

Yeşil renk, üretkenliği arttıran etkisiyle özellikle mutfak için uygundur. Hastanelerde de hastaları rahatlatmak için kullanılması faydalı olur. Girişlerde yeşil renk kullanılması girilen ortama güven duymaya ve rahatlamaya vesile olur.

Yeşil renk insanı rahatlatır ve huzur verir. Gözleri dinlendirir. Verem ve kalp hastalıklarına karşı faydalıdır. Mide rahatsızlıklarına karşı direnci arttırır. Zehirli maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Sinirleri destekler. Hücrelerin yenilenmesini ve onarılmasını sağlar.

Olumsuz etkileri olarak, aşırı rahatlama sonucu umursamazlık, yorgunluk hissi ve tembelliğe, ayrıca kıskançlığa neden olabilmesi sayılabilir. Çalışmaya yatkın olmayan, yani tembel, kişilerde tembelliği daha da arttırabileceği için bu kişilerin çalışma ortamlarında yeşil rengin hakimiyetinden kaçınmak faydalı olacaktır.

..
IrResistibLe - avatarı
IrResistibLe
Ziyaretçi
16 Ocak 2013       Mesaj #3
IrResistibLe - avatarı
Ziyaretçi
Hangi renk ne ifade ediyor?
Yeşil
Renk uzmanları, bazı insanların doğaya olan tutkusunu yeşilin sakinleştirici özelliğine bağlıyorlar. Sinir sistemini dengeler, bedenin ritmik düzenini koruyucu etkisi vardır. Dostluk ve ümidi simgeler. Kalp rahatsızlıklarında, tansiyon yüksekliğinde ve yorgunluk hallerinde yeşil renk tedavi amaçlı olarak kullanılıyor.

Sarı
Sarı rengin ise insandaki iyimserlik ve kendine güven duygularını artırdığın söylüyor uzmanlar. Bu rengin verdiği enerjiyle, kişinin zihinsel faaliyetlerinin artacağı söyleniyor. Moral bozukluğuna da sarı iyi geliyor. Sindirim, mide, bağırsak ve mesane rahatsızlıklarının tedavisinde terapistler sarıyı devreye sokuyor. Altın sarısı tonlarının ise zihin üzerinde olumlu etkiler sağladığı belirtiliyor.

Kırmızı
Canlı ve cıvıl cıvıl bir ruh halinin rengi. Kırmızı yoğun bir enerji yayıyor etrafa çünkü. Bu enerji nedeniyle, insanların fiziksel anlamda aktivitesi artıyor. Bazı renklerin temsil ettiği olumsuz bazı özellikler de bulunabiliyor. Kırmızı aynı zamanda böyle bir renk. İntikam, kini de temsil edermiş örneğin! Akıl almaz bir cesarete ve seksi duygulara da etki edebilirmiş. Terapistler, kırmızının etkisine bu nedenle dikkat ediyorlar. Çünkü aşırı kullanıldığı zamanlarda birtakım duygusal dengesizliklere de neden olabiliyor. Kan dolaşımını artırma etkisi olduğundan dolayı, metabolizma sorunu yaşayanlar için uygun bir renk.

Turuncu
Turuncu bu sene moda bir renk. Aynı zamanda ham bilgeliği hem de dinselliği simgeliyor bu renk. Neşenin ve bilgeliğin sembolü olduğu kadar, sosyalleşme duygularına etki eden bir renk. Aman onu da aşırı kullanmayın sakın. Çünkü sinir sistemini olumsuz etkiyebilir turunu. Uzmanlar onu genellikle yeşil ve mavinin tonlarıyla birlikte kullanmayı tavsiye ediyor. Sindirim sistemi hastalıklarında kullanılan turuncunun ruhsal açıdan da iyileşme yaratan bir özeliği var.

Lacivert
Lacivert ise insanı yatıştıran bir etki taşıyor. Bunun nedeni mavinin tonu olması. Mavinin diğer koyu tonları da insanda olumlu etki yaratıyorlar. Bedensel ve ruhsal yakınmaların sağaltılmasında lacivert oldukça etkili. Yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra, insanın yorgunluğunu alan, dinlendiren özelliği de buluyor laciverdin.

Mor
Uzmanlar mor deyince "denge"den söz ediyor. Kendinize ait "dengem yerinde değil" şeklinde bir yorum yaptığınız zamanlarda, mor bir fulara elinizin gittiğinin farkında bile olamazsınız belki. Bu renk denge için bire bir. Ruhsal ve fiziksel anlamda, enerji dengesizliği söz konusu olduğunda mor devreye sokuluyor. Sağlıklı bir denge yaratmasının ötesinde, eklem iltihabı sorunları yaşayanlar için de morun iyileştirici özelliği buluyormuş.

Mavi
Mavinin mutluğun rengi olduğunu biliyor musunuz? O da bu yılın moda renklerinden biri ve bazı insanların mavi giydiğinde, yüzünden yayılan "ışıltıya" dikkat edin. En bunalımlı anlarda "mavi "bir denizi seyretme isteği kimde yok ki. Mavi, insanın enerjisini dengeleyen bir özelliğe sahip. Bu rengin enerjisi bunlarla sınırlı değil. Sanatsal duyguları harekete geçiriyormuş ve sanatçılara ilham sağlamakta da fayda sağlıyormuş. Solunum yollarını da olumlu etki ediyor. Bu rengin, tansiyon yüksekliği sorunu yaşayanlarda olumlu etki yarattığını söylüyor uzmanlar ve tansiyonu düşürdüğünü belirtiyorlar.

Kaynak: kadinvizyon.com

Benzer Konular

20 Ocak 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
25 Kasım 2008 / Bir Dost... Soru-Cevap
27 Kasım 2014 / GeCe__Evİ__ Soru-Cevap
15 Ocak 2014 / Misafir Cevaplanmış
10 Şubat 2015 / Misafir Cevaplanmış