Arama

Müzelerdeki tarihi eserler ve eserlerin geçmişleri hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 19 Mart 2013 Gösterim: 2.488 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Mart 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
lütfen acil yardım ediiiiiiin
Sponsorlu Bağlantılar
alem - avatarı
alem
Ziyaretçi
19 Mart 2013       Mesaj #2
alem - avatarı
Ziyaretçi
Tarihi yerlerin ve Müzelerin önemi
Tarihi eserler geçmişten günümüze ulaşan, ait olduğu dönemin izlerini, kültürünü, yaşam tarzını yansıtan eserlerdir. Bir eserin tarihi eser olarak adlandırılabilmesi için ille de sanat kaygısı ile yapılmış olması gerekmez. Sanat eserlerinin sanatçısı belli olmakla birlikte çoğu tarihi eserin yapanı, sanatçısı belli değildir. Tarihi eserler geçmişte yaşamış insanların dinleri, kültürleri hakkında eşsiz bilgiler sunar.
Sponsorlu Bağlantılar
Evrensel kültür: Farklı ırkları, farklı dilleri içine alan kültürdür. Bütün kültürleri içeren bir kültür çeşididir. Tarihsel ve toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan her türlü değerlerle bunları kullanmada sonraki kuşaklara iletmede kullanılan insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların tümü.
Ulusal kültür: Ulusal (milli) kültür, bir millete kimlik kazandıran, diğer milletlerle arasındaki farkı belirlemeye yarayan, tarih boyunca meydana getirilen o millete ait maddî ve manevî değerlerin uyumlu bir bütünüdür. Bir toplumu millet yapan ve onun bütünlüğünü sağlayan ulusal (milli) kültürdür. Bir millete özgü bilgi, inanç ve davranışlar bütünü ile bu bütünün parçası olan maddi nesneler.Bir milletteki Toplumsal yaşamın dil, düşünce, gelenek, işaret sistemleri, kurumlar, yasalar, aletler, teknikler, sanat yapıtları gibi her türlü maddi ve tinsel ürününü kapsamına alır.
Tarihi eser öneminin dokusu, kültürü hakkında ip uçları veren, geçmişten geleceğe armağan niteliği taşıyan sanat eserleridir. Tarihi eser geçmiş uygarlıklardan kalan kalıntı ve eserlere verilen genel bir addır. Eski uygarlıklardan kalan her kalıtının bir değeri vardır.
Tarihi eser denilince akla ilk, müzeler, kitaplar, kazılar, resimler, haberler, makaleler ve eski dönemlerde yaşamış insanlardan günümüze gelen var oluş nedeni veya bazen ne olduğu bilinmeyen varlıkların araştırılması gelir..
Tarihi eserlerle yüzyıllar öncesine kadar gidip, yaşamları, dinleri, giyim şekillerini, şehirleşme özelliklerini görebiliyoruz. Bu yüzdende Tarihi eserlerin ortaya çıkması bizlerin geleceği için büyük önem taşıyor. Bu yönde birçok vakıfta restore işlemleri ile bulunan Tarihi eserleri geleceğe taşıma görevini yüklenmiştir.
İçinde yaşadığımız çağda, bilim, sanat, kültür, medeniyet ve uygarlığın gelişimini/ toplumların geçmişini simgeleyen müzecilik, aynı şekilde çeşitli bilim dalları içinde etkinliğini gösteren önemli bir kültür ve sanat faaliyetidir de. Müze çalışmalarının önemli amaçlarından biri, geçmişe ait kültür, sanat, bilim yapıtlarını, tarihi eserleri ve doğa nesnelerini toplama, inceleyerek, koruma, bunları toplumun hizmetine sunarak, gelecek nesillere önemli bir miras olarak bırakmaktır.
Tarihi eserler kendi içinde bir çok bölüme ayrılır. Arkeolojide tarihi eserler, temel iki bölümden oluşur.
I.Taşınabilir Kütür varlıkları
II.Taşınmaz Kültür Varlıkları
Taşınabilir Kültür varlıkları:
Bunlar isminde anlaşılacağı gibi taşınabilen eşyalardır. Bunlar çanak, çömlek, vazo, sikkeler, heykeller v.s. kısacası aklınıza gelebilecek her şey diyebiliriz.
Taşınmaz Kültür varlıkları:
Taşınmaz denilince tarihi yapılar, hanlar hamamlar, su yolları, çeşmeler, gibi yerinden kaldırılması yasak olan eserlerdir.


Tarihi yerlerin ve Müzelerin önemi : Viki Nedir

Benzer Konular

30 Aralık 2009 / Misafir Soru-Cevap
12 Ocak 2017 / Misafir Cevaplanmış
18 Ekim 2012 / Misafir Soru-Cevap
21 Mayıs 2011 / Misafir Soru-Cevap
10 Ekim 2013 / elmakurdu99 Taslak Konular