Arama

Nokia Lumia 620 model telefon hakkında bilgi verebilir misiniz?

Güncelleme: 20 Eylül 2013 Gösterim: 2.519 Cevap: 2
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Mart 2013       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nokia Lumia 620 Alacağım , kullananlar yorum yapabilir mi ?
Sponsorlu Bağlantılar
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
30 Ağustos 2013       Mesaj #2
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nokia Lumia 620 sizce nasıl?
Sponsorlu Bağlantılar
Heulwen - avatarı
Heulwen
VIP VIP Üye
20 Eylül 2013       Mesaj #3
Heulwen - avatarı
VIP VIP Üye
Nokia Lumia 620 İncelemesi
MsXLabs.Org

nokia lumia 620 inceleme

Lumia serisinin küçük telefonu Lumia 620 modelini inceleyeceğiz. Lumia 620, Lumia 800’den de daha küçük boyutlara sahip. Yine dokunarak şarj olmaz özelliği var. Bu özelliği dokunmatik şarj aleti aldığınızda kullanabiliyorsunuz. Paket içerisinden çıkan şarj cihazı standart şarj cihazıdır. Lumia 620 incelemesini okuduktan sonra Windows Phone hakkında daha detaylı bilgi edinmek için Lumia 920 ve Lumia 820 incelemelerimizi de okuyabilirsiniz. Sonuçta burada anlatılanların %90’ı işletim sisteminin özellikleri. Telefonla ilgili sorularınızı bu yazının altına yorum olarak yazabilirsiniz. İncelememizin ilk bölümü daha çok başlangıç ayarları ile ilgilidir.

Önce Microsoft hesabımızı tanımlayalım
Telefonun tüm özelliklerini kullanabilmek ve rehber, mesajlar ve takvim gibi öğelerin yedeklenmesini sağlamak için bir Microsoft hesabı ve bir Nokia hesabına ihtiyacımız var. Microsoft hesabı (@hotmail.com, @hotmail.com.tr, @outlook.com vb.) telefondaki rehberinizi, mesajlarınızı, ajandanızı, fotoğraflarınızı ve dokümanlarınızı yedeklemek için kullanılır. 7 GB kotalı SkyDrive çevirim içi depolama servisi üzerinden bu yedeklenen verilere ulaşabilirsiniz.

nokia lumia 620 inceleme anaekran

Kapağı açma

Eğer Lumia 820 incelemesini okuduysanız, o telefonun arka kapağını çıkarmanın ne kadar zor olduğunu yazmıştık. Neyseki Lumia 620’nin kapağı daha kolay açılıyor. Arkadaki flaş ışığına bir parmağınızı bastırıp kapağın kenarından kendinize doğru çekin. Kapağı takarken de önce alt kısımdaki micro USB yuvasına oturtturun. Aksi halde kapak tam oturmaz.

Ana menü

Lumia 620’nin tek ana ekranı var. Bu ana ekrana canlı kutucukları ekleyebiliyorsunuz. Uygulama listesi ekranına ulaşmak için telefonun ekranını sola doğru çekiniz. Uygulamalar alfabetik sıraya göre listelenecektir. Arama tuşunu kullanarak bir uygulama daha hızlı ulaşabilirsiniz. Sık kullandığınız uygulamaların canlı kutularını ana ekrana ekleyerek daha hızlı açabilirsiniz. Bir uygulamanın canlı kutucuğunu ana ekrana eklemek için uygulama listesinden, uygulamanın ismine basılı tutup açılan kutucuktan “Başlangıç Ekranına Sabitle” yi seçiniz.

nokia lumia 620 inceleme alarm

Sosyal ağ hesapları ve e-posta hesapları ekleme

Telefonunuzu kullanmaya başlamadan önce Ayarlar menüsünden temel ayarları yapmakta fayda var. Mesela en önce sosyal ağ hesaplarınızı ve e-posta hesaplarınızı telefona tanımlayınız. Bunun için Ayarlar > E-Posta + Hesaplar yolunu izleyeceksiniz. Telefon Facebook’tan kişileri, Google’dan rehberinizi alıp birleştirebiliyor. Sosyal ağ hesaplarınızı girdiğinizde, rehberden bir kişinin ayrıntılarına baktığınızda bu kişiye ait tüm hesapları görebiliyorsunuz.

Eski telefonunuzdan rehberinizi ve mesajlarınızı alma
Telefonunuzda yüklü ise “Verilerimi Aktar” uygulamasını çalıştırıp Bluetooth’unuzu açarak eski telefonunuzdan rehberinizi, mesajlarınızı veya desteklenen diğer içerikleri yeni telefonunuza aktarabilirsiniz. Verilerimi Aktar uygulaması telefonunuzda yüklü değilse Uygulama Mağazasından yükleyebilirsiniz.

nokia lumia 620 inceleme uygulama

Telefonu sıfırlama

Herhangi bir sebepten dolayı telefonu sıfırlamanız gerekirse, rehberinizin, mesajlarınızın, yüklediğiniz uygulamaların ve fotoğraflarınızın silinmemesi için mutlaka telefona bir Microsoft hesabı tanımlamış olmanız gerekmektedir. Telefon sıfırlandıktan sonra Hesap ekleme kısmından aynı Microsoft hesabını girdiğinizde tüm içeriğiniz (Uygulamalar da dahil) telefona internet üzerinden yeniden yüklenir. Telefonu sıfırlamak için Ayarlar > Hakkında > Telefonu Sıfırlayın seçeneğini seçiniz.

Uygulamalar arasında geçiş yapma

Nokia Lumia 620′de uygulamalar arasında geçiş yapmak için Geri tuşunu bir kaç saniye basılı tutun. Açık olan uygulamalar ekranda listelenecektir. Geçiş yapmak istediğiniz uygulamayı ekrandan seçebilirsiniz.

nokia lumia 620 inceleme kapasite

Arka planda çalışan uygulamaları kapatma

Lumia 620’de arka planda çalışan uygulamaları tamamen kapatmak için uygulama açıkken, telefonun ana ekranına dönene kadar Geri tuşuna basınız. Böylece açık olan uygulama kapanmış olacaktır. Geri tuşuna basılı tutup açık olan uygulamaları listelediğinizde kapattığınız bu uygulamayı göremeyeceksiniz. Eğer müzik çalar açık ve bir şarkı çalıyorsa bu şekilde müzik çalar kapanmaz. Müzik uygulamasını tamamen kapatmak için öncelikle çalan şarkıyı durdurmanız gerekmekte. Arka planda birden fazla uygulama açık ise Geri tuşuna ekranda hiçbir hareket olmayana kadar arka arkaya basılı tutunuz. Telefon her bir uygulamayı kapattığında ana ekrana dönecek ve açık olan diğer bir uygulama varsa onun ekranına geçiş yapıp tekrar ana ekrana gelecektir. Bu hareket arka planda açık olan uygulama kalmayana kadar devam eder.

Bir uygulamayı telefondan kaldırma

Nokia Lumia 620′de bir uygulamayı telefondan kaldırmak için uygulama listesinden silmek istediğiniz uygulamayı bulunuz. Silmek istediğiniz uygulamanın isminin üzerine basılı tutup açılan pencereden “Kaldır”ı seçiniz. Bir oyunu silmek isterseniz “Oyunlar” uygulamasının içinde listelenen oyunu seçip aynı yolu izleyiniz.

nokia lumia 620 inceleme fotograflar

Nokia Lumia 620 ekran görüntüsü alma

Ekran görüntüsü almak için güç tuşuna ve Windows 8 logosuna aynı anda basmanız gerekiyor. Ekran görüntüsü alarak kaydettiğiniz görüntülere Fotoğraflar > Albümler > Ekran Görüntüleri klasöründen ulaşabilirsiniz.

Bir kelimenin arasındaki harfi seçme

Bir kelimenin arasındaki harfi seçmek için imleç çıkana kadar ekrana basılı tutunuz. Birkaç saniye sonra ekranda bir imleç çıkacak. Elinizi çekmeden imleci kelimenin arasındaki harflere getirebilirsiniz.

Bluetooth ile resim veya dosya gönderme

Bluetooth ile bir dosya veya multimedya içerik göndermek için öncelikle Bluetooth’u açmanız gerekmekte. Aksi halde Paylaşma seçeneklerinde Bluetooth görünmez. Paylaşmak istediğiniz fotoğrafı açıp Seçenekler’den Paylaş butonuna basınız ve ardından Bluetooth’u seçiniz.

Telefonu uzaktan kilitleme

Ayarlar > Telefonumu Bul menüsünden seçeneği açık hale getirin. Ardından Microsoft hesabınızla windowsphone.com adresinden hesabınıza giriş yaparak telefonunuzu çaldırabilir, kilitleyebilir ve içeriğini sıfırlayabilirsiniz.

Kaynak

Benzer Konular

1 Nisan 2013 / CeZa_466 Soru-Cevap
5 Aralık 2012 / Misafir Arşive Kaldırılan Konular
31 Temmuz 2012 / Misafir Cevaplanmış